Ha munkaképtelen vagyok nincs más út csak az öngyilkosság?
Dehogyis!
Olvasd el Thoreau Valden c. könyvét.
Van egy pszichés betegségem,amit Magyarországon annyira nem is ismernek,nem hallottam róla sehol soha.Minden tekintetben korlátozza az életemet.Nem tudok hosszabb távon kimozdulni a lakásból miatta.
Nem az értelmi képességem hiánya miatt vagyok munkaképtelen.Diplomám is van.
De ha elkezdenék egy munkahelyre járni pár hónapnál tovább nem bírnám,kikészülnék idegileg,úgy mint a gimiben.Csak egy hánykódás,önpusztítás lenne.Lehet már egy hét után meglátszódna a dolog és el is küldenének,mert ez a betegség a munkámban is akadályozna.
Sok itthon végezhető dolgot néztem már de mindegyik kamu volt.
Paruresis.
Szégyenlős hólyag szindróma.
Az ilyen emberek képtelen idegen helyen wczni.
De sokfajta típusa van.Nálam pl az idő is számít.Nem tudok ha tudom,hogy valahová mennem kell,és mások is vannak a közelben.
Vagy hogy hajnali 5kor felkelsz és annak tudata,hogy 10-12 óráig biztosan nem tudsz wczni,még haza nem érsz.Arról nem is beszélve,ha beüt a baj,és felfázol vagy rád tör és nem tudsz,akkor megy a szenvedés,nagyon kemény fájdalmakat éltem már meg.Egész gyerekkoromban jelen volt,és egyre rosszabb lett.De felkeltem és végig csináltam,szorongtam.De már nem bírnám tovább.Teljesen kikészülnék idegileg,ha ma is így élnék még.
Már 2-3 éve húzom a főiskolát is.Azóta alig mozdultam ki itthonról.Nem jó érzés,de jobb,mint szorongani és félek attól a fájdalomtól,amit soha többé nem akarok átélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!