Normális ha ennyire felkapom a vizet ilyen apró dolgokon?
Normális hogy ezek a mindennapi dolgok ennyire irritálnak? Csupán két dolog:
1: a fölösleges beszéd. Például, hazajövök és megkérdezik hogy "hazaértél?" Erre azt válaszolom, hogy nem, (b*zdmeg gondolatban) mèg mindig a suliban vagyok. Vagy most is elkaptam a náthát, és akkor bátyám kérdezi (látta h fújom az orrom, ami már ki van pirosodva) h elkaptad? Mondom nem, hobbiból törölgetem... meg ha valami ízlik és sokat eszek belőle anyám megkérdezi hogy ennyire ízlik? Én meg válaszolom h nem, szar. Ezek a fölösleges mondatok annyira idegesítenek, hogy álltalában nem is válaszolok rájuk.
2: az "érintés". Ez zavar a legjobban. Nem vagyok zárkózott, de ha "hecc"-ből nyúlnak hozzám akkor szó szerint megfolytanám az illetőt. A mai napokban vettem észre hogy mennyire ki nem állhatom, például azt, hogy ma anyám bejött, látja h tanulok, és akkor néha "poénból" üt/lök egyet a fejemen, úgy hogy csattanjon, de azért ne annyira fájjon. Nem volt előtte semmi bajom, de hirtelen annyira elborult az agyam, hogy erősen belekönyököltem a hasába, aminek az lett a vége hogy jól fejencsapott, elküldött melegebb éghajlatra, és még mindig nem beszélünk. Vagy például apám megfogja a seggem (lány vagyok) akkor rögtön neki ugranék, de tudom hogy nem tehetem, ezért csak ellököm mérgesen és elmegyek valahová máshová. De ez olyan komoly hogy szinte én is meglepődök ezen, hogy ha ezt csinálja valamelyik, olyan szinten elborul az agyam, hogy rögtön a nyakukat veszem célba, összeszorítom a fogaim, szinte érzem hogy pszichopata tekintettel nézek, és konkréten megfolytanám őket, és van egy halvány sejtésem hogyha nem a családtagjaim lennének, már lecsuktak volna... olyan szinten felgyülemlik bennem az elfolytott agresszió hogy ütnék vágnék mindent.
(Nem, nem fogok sportolni, előre mondom)
15/L
Én meg azon kapom fel a vizet, hogy ha valaki nem tudja, hogy a víz ly-nal folyik, de megfojtani j-vel szokás valakit.
De hogy válaszoljak is a kérdésedre: nem tudom, normális-e, de hogy nem vagy egyedül vele, az biztos. Konkrétan az mindkét pontot mintha én írtam volna, azzal a különbséggel, hogy én az elsőnél szóvá is teszem, nem tartom magamban.
A haveri hozzámérések is irritálnak (fiú vagyok), de még a rokoni ölelések is.
Szia!
Nem éppen a legjobb ennyire felkapni a vizet ezeken. Fontos megjegyezni, hogy sajnos az agresszió (kiélése főleg) csak még több agressziót eredményez.
Az első felvetésed esetében azt mondanám, hogy próbálj meg erre esetleg úgy tekinteni, hogy ezek egyszerű emberi gesztusok, amiket valószínűleg Te is használsz néhanapján, legfeljebb nem veszed észre. Teljesen ártalmatlanok, amiket meg kell próbálni elfogadni.
A második esetében pedig azt mondanám, hogy ha egy ehhez hasonló dolog zavar, akkor azt inkább úgy add a tudatára, hogy elmondod az illetőnek, hogy ne csinálja/hagyja abba, mert téged zavar (nyugodtan, higgadtan) főleg mivel családtagról, családtagokról van szó. Ha anyukád, apukád legközelebb ilyet csinál, akkor egyszerűen azt mondod például, hogy "Anya/apa kérlek ezt csináld, mert nagyon zavar.". Ha ezután ezt újra megteszi, akkor megint elmondod neki ugyanezt, ezzel egyben "megtanítva" őket arra, hogy neked ez egyszerűen nem tetszik, zavar és hogy ezt vegyék figyelembe és hagyják abba.
Ugyanakkor hozzátenném, hogy fiatal vagy, most vagy tinédzser, szóval szerintem normális, csak ha úgy érzed tudod kezelni ezt úgy, ahogy fent leírtam, akkor próbáld meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!