Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Éreztétek, hogy nincs értelme...

Éreztétek, hogy nincs értelme semminek és büntetés az élet?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy eléggé besokalltam az elmúlt időben. Dióhéjban. 20 éves vagyok és egy épkézláb kapcsolatot sem tudok felmutatni. Nem azért, mert menőzni akarok, hanem mert hiányzik valaki, aki magamért szeret. Most végre megtaláltam életem szerelmét, aki viszont nem érez irántam semmit. Úgy érzem, mintha egy büntetés lenne az élet. Néha a sorsot vagy Istent hibáztatom. Aztán megpróbálok kikeveredni mindenből. Pozitívan hozzáállni, de semmi haszna. Csak mélyebbre süllyedek. Van egy jól kereső állásom, de ott is csak a szívás megy. Próbálok korrekt lenni mindenkivel, nem alkoholizálok, meg nem bántok senkit, próbálok keményen dolgozni és megfelelni, de semmi értelme. Ez csak büntetés. Másoknak nem kell semmit sem csinálniuk és mégis megkapnak mindent. A „haverom” nagyképű és leginkább egy kerti törpére emlékeztet mégis megkapott mindent az élettől. Van egy lány, aki viszont szereti őt. Mindegy. Nem tudom részletesem leírni, majd kifejtem később. Értitek már?
2009. dec. 7. 21:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A büntetést te szabtad ki magadra.

Rákattantál egy csajra, és hozzá ragaszkodsz, pedig tudjuk régről, nem érdemes olyan szekér után futni, ami nem vesz fel. Stoppolni kell tovább.

Te ellenben ragaszkodsz ehhez a szekérhez és ezzel akadályt gördítesz bármilyen kapcsolat elé, ami kialakulhatna. A tudatodban ott van amikor épp megismerkednél egy másik csajjal, hogy hűtlen vagy az ábrándjaidhoz, teljesen mellékes, hogy álmaid nője pillanatnyilag le se tojja a fejed. Érted már?

Csak beképzeled magadnak, hogy ő életed szerelme! Ő csupán az a csaj, akit birtokolni akarsz, életed szerelme felismerne téged és viszont szeretne!

2009. dec. 8. 14:19
 12/22 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: válaszolva a kérdésedre, éreztem már olyant, hogy nincs semminek se értelme, de aztán sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy mekkora egy tökfej (nem pontosan ezt a szót írtam ide először :) vagyok! Utána nem sokkal lett is kapcsolatom.
2009. dec. 8. 14:22
 13/22 anonim ***** válasza:

20 évesen még minden úgy fáj! nem ironizálok, halványan még dereng valami. :)) Ne félj, elmúlik..Örülj, hogy van jó munkád, manapság az a legfontosabb.(könnyű mondani) a többi jön.Telnek az évek, és arra gondolsz: de jó volt 20 évesen, miért nem örültem jobban? ("eliramlik az élet") és tényleg.. Lényeg, hogy az ember soha ne tegyen olyat, amit később megbánhat.(üres frázisnak tűnhet, nem kizárt,hogy ebben a korban nem érthető.)mondom,hogy csak dereng :))))

Egyébként több fiatal lánytól hallom, kihaltak a rendes srácok. Hogy kerülitek el egymást?

2009. dec. 8. 15:09
 14/22 anonim ***** válasza:
Nehéz lehet nagyon, de próbálj mosolyogni és kicsit több önbizalmat. Ha szomorú képet vágsz mindenhez az SEMMIN se segít! Ha jókedvet próbálsz erőltetni magadra akkor az emberek is máshogy viszonyulnak majd hozzád. Próbáld csak ki! :) Ha pedig barátnőt keresel járj el több helyre ismerkedni, mert ha mindig ugyanoda mész csak akkor nem könnyű új emberekkel ismerkedni.
2009. dec. 8. 19:36
 15/22 anonim válasza:

oh,én is ugyanebben a cipőben járok, csak én lány vagyok, 19 éves...nekem is mindig azt mondják h majd eljön,fiatal vagyok még...de aki nem ilyen helyzetbe van,nem tudja milyen pocsék az az érzés h 'nem kellesz senkinek', vagy legalábbis elég messze van tőled az a személy...

mind1, tényleg örüljünk annak amink van, és álljunk pozitívan a dolgokhoz :)

én azt mondom minden fejben dől el ;)

2009. dec. 8. 19:54
 16/22 anonim ***** válasza:
Egy apró hozzátennivalóm akad: meglehet, hogy magadat önmagad számára fontosabbnak képzeled, mint amennyire célszerű. Nálam az optimum valahol 0 fontosság közelében van, persze hullámzó is. Nem tudom, kell-e ennyire mások előnyét keresni, de valamennyire kell azt is. Kell tudni adni, és nem ajándékot. Kell látni azt, hogy senki se kevesebb. Kell persze látni azt is, hogy nincs egyformaság, és vannak nehezen menthető állapotban stagnálók, ráadásul ez így van rendjén, legalábbis tényleg nincs mit tenni. Néha megpróbáljuk, ennyi az egész. Visszatérve: aki birtoklásvágyat írt, nagyon jól írta. Talán tényleg jó volna együtt lenni a lánnyal, de megeshet, hogy a trófea kell a tudatalatti számára... Tehát próbálj nagygenerálban gondolkodni, és felejtsd el, hogy veled minden rendben van... Segítségképpen: én tudom, hogy velem se lesz soha semmi rendben :) Megnyugtató ezt így elfogadni. Természetesen a jóra törekvés szigorúan dícséretes és még kellemes is, neked is, másoknak is... Igazából sokasodnak a megnyíló lehetőségek, nem?
2009. dec. 9. 02:32
 17/22 anonim ***** válasza:

És szerinted annak nem rossz érzés, hogy semmiért nem tud megküzdeni?

Mindig azt mondják a fiúk, hogy akiért nem kell megküzdeni, az már nem is olyan finom. (lányokra értem) Na most aki mindig meg kap mindent egyszer ebbe beleun és ő pedig mindent el fog követni azért, hogy valamiért meg kelljen küzdenie. Meg vedd úgy, neked az életed többet ér mint azé akinek habos torta az egész. Te tanulsz meg élni, magadért tanulsz meg élni. Az életben mindenkinek van mélypont és csúcspont. Lehet életed első 25-40 évét mélyben töltöd és lehet hogy 26-41-től pedig életed legszebb időszaka lesz.

2009. dec. 10. 16:34
 18/22 A kérdező kommentje:
Mennyi rendes arc van erre ;) Kezd igazatok lenni
2009. dec. 10. 21:01
 19/22 anonim ***** válasza:
2 hete elhagyott a bnőm, aki azelőtt 2 nappal még "szeretett". A legnagyobb boldogságból a legmélyebb depresszióba süllyedtem. Pontosan tudom, miről beszélsz. Én is úgy érzem néha, h az élet büntetés mostanában. De inkább szenvedek 100 éves koromig, mint h feladjam. pedig mondom, nem rózsás most semmi sem. Meg kell tapasztalni az igazán szar dolgokat, h értékelni tudd a jót majd. Aztán újra és újra..nincs vesztegetni való idő. Csinálj vmit, ne a gyakorikérdésektől várd a választ.
2009. dec. 18. 10:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Éreztem régebben majdnem minden nap amikor sírva mentem iskolába mert összevesztem anyukámmal valami hülyeség miatt.
2009. dec. 18. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!