Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak? Teljesen...

Mit csináljak? Teljesen szétestem.

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és kórosan elhízott. Gyerek korom óta súlyommal szenvedek. Évek óta próbálok lefogyni, de nem megy. Nincsenek barátaim, nincsenek céljaim. Minden miatt aggódom, nem tudom mit kezdek magammal. Nem tudom merre kellene elindulnom. Nincs segítségem, a szüleim nem foglalkoznak a helyzetemmel. Kiskoromban sem foglalkoztak velem ilyen téren, csak eltartottak.

Gyerek korom óta templomba járattak a szüleim. Olyan 14-15 éves koromig nem érdekelt az egész vallásos maszlag, de utána bekerültem egy ifitagozatba ami felrúgott mindent. Elkezdtem bezárkózni, mindent erkölcstelennek láttam meg hasonló sok hülyeség. A régi baráti társaságból lassan kiszakadtam és az ifi felé fordultam. Azonban ez 1-2 év után felbomlott és egyedül maradtam. Nem tudtam magammal mit kezdeni, a középsuliban nem találtam barátokat, illetve a sok erkölcsös maszlag bennem maradt amitől a mai napig nem tudok szabadulni.

A tanulással is hadilábon álltam mindig. Már általános iskola 4. osztályától meggyűlt a bajom az angollal, végül 9.-ben megbuktam és osztályt ismételtem. Azonban a további években is csak kettesekkel mentem át (nem csak angolból), végül 11.-ben megint megbuktam ekkor mentem át esti tagozatra. 2013 nyarán (19 évesen) szereztem meg az érettségim. Szeptemberben nappali tagozaton kezdtem egy OKJ képzést amit viszont most abba hagytam, most esti tagozaton kezdtem megint egyet, de ez sem érdekel.

Eddig összesen 1,5 évet pazaroltam el az életemből tanulás terén és szinte az egész tinédzserkoromat szociális életemet tekintve. Már nem járok istentiszteletekre.

Ahogy írtam ezek mellé kiskorom óta kórósan elhízott vagyok, 160 kg vagyok most. Nem tudok lefogyni és naponta ugyan az ismétlődik. Teljesen kilátástalannak érzem az életem. Nem akarok semmit sem csinálni, egyszerűen teljesen belustultam. Egész napjaim feszengésből állnak, félek emberek közé menni.

Vidéken lakom, de suliba Budapestre járok. Ma lesz az első nap, de félek felmenni, már most túlpörög az agyam, gátlásos vagyok. Rengeteget kell utaznom, így még inkább nincs kedvem az egészhez.

Nem tudok mit tenni, nem tudom mit tegyek. Elegem van!

Folyton azon rágódom, hogy elmentek az éveim. Az volt osztálytársaim jövőre fognak diplomázni, mindegyik éli az életét. Én nem vagyok sehol. Teljesen becsavarodtam, félek a jövőtől. Kérlek segítsetek.

2014. febr. 3. 09:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Zöld kávé kapszulát próbáltad már?

A másik,hogy edzenni kéne, a mozgás hasznos,és szerezhetnél úgy új ismerősöket. Az akaraterő nagyon fontos! Miért olyan szakokat választasz ami nem érdekelnek? Mi a gondod a tanulással?Nehezen koncentrálsz?

2014. febr. 3. 10:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnos ilyenekre nincs pénzem, a szüleim pedig nem adnak. Nem tudok koncentrálni, illetve nem is érdekel.

Nem tudom mi akarok lenni és fogalmam sincs mi érdekelne igazán, ezért nem tudom mire menjek. Most is csak azért megyek, hogy a szüleim kapják a támogatást utánam (TB-t már nekem kell fizetni a kevés zsebpénzemből, kb. 3 hónapig lesz elég).

2014. febr. 3. 10:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Amíg sajnálod magad hogy neked hú de szar addig semmi nem fog változni. Hidd el más se fog sajnálni! Nem kapszulák kellenek meg tabletták az csak pénzlehúzás.Életmódváltás kell neked!A zabálás meg henyélés helyett kezdj el mozogni akkor is ha nagyon nehezedre esik.Először csak séta aztán kocogás, futás stb bármi csak mozogj! keress olyan embereket akik hozzád hasonlóan fogyni szeretnének és csináljátok együtt. Csak mozogj mozogj mozogj és egyél sok gyümölcsöt zöldséget ne hízlaló kajákat.Ahogy a kilók mennek le az önbizalmad is megjön majd és nem fogsz stresszelni. Ne foglalkozz senkivel hogy ki mit mond csak mozogj nem az ő életük hanem a tiéd! Neked kell megváltoztatni!
2014. febr. 3. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!