Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek az öngyilkosság...

Szerintetek az öngyilkosság az gyávaság? Gyáva megfutamodás, vagy bátor menekülés az élet sivársága elől?

Figyelt kérdés
2014. jan. 13. 23:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs olyan szempont amit az összes öngyilkossági kísérletre rá lehet húzni. Ezer és ezer féle módon juthat egy ember arra a döntésre, hogy önmaga keze által haljon meg, de mérlegelés nélkül senki nem fogja itt hagyni a világot. Mindenki tisztában van azzal, hogy mit tesz és mik a következményei, egyéntől függ, hogy egyes dolgoknak pl. a szerettek gyásza, élet szépségei mennyi súlyosságot ad. Személy szerint, sokkal önzőbb dolog elvárni valakitől, hogy éljen egy rossz életet csak azért, mert nekünk nagyon hiányozna. Ha valami nagy dolgot elveszítünk azt fel lehet dolgozni és lehet tovább haladni idővel, de hogy minden nap elveszítsünk valamit és ne tudjunk semmi jót hozzáadni az életünkhöz, elviselhetetlen és értelmetlen. Igenis az ember legyen annyira önző, hogy fontosabb a saját mentális nyugalma, egészsége, boldogsága mint másoké.

Etikai szempontból nézve, a valami elől való menekülés nem indok az öngyilkosságra, azonban maga a halál akarása igen. Nem állhatunk más emberek vágyai elé, hacsak az nem bántalmaz másokat.

2014. jan. 14. 17:34
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem az öngyilkosság a legszánalmasabb dolog, amit egy ember léphet. Szinte mindent meg lehet oldani, de amit nem, azt jobbá kell tenni. Tenni kell azért, hogy jobb legyen. Lehet elég ehhez egy szó, egy mondat, egy beszéd. De lehet, hogy egy több éves munka elé kell állni, hogy sikerüljön. Sokan ezt felejtik el. A problémák maguktól nem oldódnak meg, nekünk kell megoldani őket. Elmenekülni az esetleges kellemetlen megoldás elől pedig a gyávaság netovábbja. Ráadásul az öngyilkos(jelöltek) 90%-a egy másik ember életét is tönkreteszi. Például aki jármű elé ugrik. A jármű vezetője hiába nem tehet róla, és hiába vétlen, egész életében ott lesz az emlékezetében a képsor, ahogy a járműve elé ugrik a nyomorultja. De neki legalább "jobb" lesz, hogy eldobta az egyetlen tyúksz*ros életét. Hát gratulálok. Én is akartam öngyilkos lenni régen. De rájöttem a fent leírtakra. Azóta 2x rosszabb dolgok érnek ugyan, de itt vagyok, élek, képes vagyok nevetni, élvezni az életet, és képes voltam helyrehozni kis részben életem legnagyobb hibáját. És erre bárki más képes lenne, akiben van elég bátorság, és kitartás. És fel is fedezi ezeket.
2014. jan. 14. 23:41
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
"Az a gyáva,akinek kilátástalan az élete,nem tud rajta változtatni és mindig is öngyilkos akart lenni,de nem tette meg,mert gyáva hozzá és inkább folytatja tovább pocsék életét,végig szenvedi az egészet...marha sok értelme van,így élni..." de ez csak azokra érvényes akiknek az összes végtagjuk hiányzik, nincs veséje a máját pedig kirágták a keselyűk és a sivatagban fekszik a porszáraz tevéje hullája mellett! ilyenkor oké az öngyilkosság, minden más esetben lehet változtatni, ha nem képes változtatni hanem öngyilkos lesz akkor az menekülés az élet "nagy" problémái elől, legégőbb dolog a világon. egyetértek az előttem levővel.
2014. jan. 15. 00:42
 14/18 anonim válasza:
66%

Szerinted az öngyilkosság szánalmas?Tudod mi a szánalmas???

Valakit lelkileg úgy összetörni,hogy az az öngyilkosságot lássa a legjobb megoldásnak.!

2014. jan. 27. 21:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Akkor már az is szánalmas, hogy ezt valaki hagyja.
2014. jan. 27. 22:29
 16/18 anonim válasza:
Valaki árulja már el, miért kell mindenáron talpraállni és figyelmen kívül hagyni, hogy az élet sz.r. Komolyan. Miért? Van valami jutalom a végén? Kapok ajándékcsomagot, ha az előadás végéig itt maradok? Ha megerősödök a sok megpróbáltatástól, akkor f...agyerek leszek a másvilágon (már ha létezik haha)?
2014. febr. 3. 10:30
 17/18 anonim ***** válasza:
Az öngyilkos az egy gyáva , beszari alak.
2014. febr. 8. 12:07
 18/18 anonim válasza:

Furcsák az emberek...vagy mondjam inkább, hogy buták? Az öngyilkosság butaság abból a szempontból, hogy aki nem gyógyíthatatlan beteg annak mindnek meg lenne rá az esélye, hogy valakivel, valahol egy boldogabb élete legyen, csak sajnos ezt már nem képes elhinni.

De sokkal nagyobb butaság azt állítani, hogy gyávaság. Az ember életében a legnagyobb félelmet a halála előtti hetekben, napokban vagy az utolsó pillanatokban éli meg szerintem. Kíváncsi vagyok hogy ha a sok okostojásnak egy fegyvert adnánk a kezébe és azt mondanánk, hogy ha te nem húzod meg a ravaszt, akkor meghúzom én lenne-e olyan "gyáva" hogy meghúzza ő a ravaszt...

2014. márc. 17. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!