Véget akarok vetni az életemnek, van megoldás (15/F)?
Én napi 8 órát dolgozom, + 2 óra utazás, emellett heti 3x sport, ami kb 1óra/alkalom, majd angol+német tanulás.
Addig örülj míg iskolás vagy, az élet sokkal keményebb, főleg akkor ha a suliban nem tanultad meg azt amit kellett és utólag kell pótolni, hogy előre juthass.
15 évesen a 7-8 óra iskolai tanulás plusz az otthoni tanulás szerintem is túl sok, főleg akkor, hogyha tényleg valamilyen tanulási zavarod van.
Szerintem olvass utána a diszkalkuliának, ha még eddig nem tetted meg. (Ez itt pl 2 diszkalkulia teszt.: [link] , [link]
Nem vagyok benne biztos, hogy ki tudja a diszkalkuliát diagnosztizálni, de én a helyedben a következőket faggatnám ki róla: iskolai pszichológus (ha van), iskolai orvos, körzeti orvos. Ha tényleg ez a baj, akkor a diagnosztizálás után lehet hogy jobb lesz (pl. ha jól tudom matekból felmenthető leszel), ha nem akkor más a baj. Lehet hogy csak a matektanár stílusa nem passzol Hozzád. Mindenesetre az első hozzászólás szerintem nagyon hasznos. Sok sikert és fel a fejjel!
14:53
nem mindegy ám, hogy egy felelősségmentes cementhordást végzel, amit egy betanított majom is el tudna végezni, vagy épp felelősségteljeset, ami szellemileg is lefáraszt, mert koncentrálnod kell + használnod kell az elméleti tudásodat is mert nem mindegy hogy mit csinálsz. Na mag marha jó érzés egy patkánylyukban lakni, filléreskedni, mert ugye a cementhordásért nem fogn neked senki sem 350e nettót adni... ha szerencsés vagy akkor minimálbért, vagy épp be se jelent é nap végén ki sem fizet.
1 napig nem bírnád te a "egész nap hóban vagy fagyban inkább cementes zsákot hordanék" <- típusú munkát.
Természetesen a kérdésre visszatérve, egyszerűbb megoldás a halál, egyből megoldódik minden problémád, azt se fogod látni, hogy a szüleid bele fognak őrülni, vagy emiatt szétmennek, v zárt osztályra kerülnek. De mit érdekel téged?
Beszélhetsz a suliorvossal, iskolapszichológussal, de lehet csak egy normális magántanárra lenne szükséged, na meg sportolásra. Mert ha ténylegesen el lennél fáradva, akkor te már este 8kor aludnál...
Ha tudtad, hogy ennyire erős a suli, akkor miért ide jelentkeztél? nem akarom elhinni, hogy általánosban simán megtanultál mindent, középsuliban meg egyből előjön a "betegséged". Ha meg előtte is volt problémád, akkor , már ne is haragudj, de te cseszted el.
Vizsgáltasd ki magad, háziorvos tud beutalót adni, ha azt odaadod a szüleidnek, biztos elvisznek és kivizsgálnak.
Még 1 dolog, lehet hogy te tanulsz, csak nem érted, matek meg a fizika pedig logika alapú tantárgy. ha nem érted az alapokat, akkor görcsölhetsz, nem fogod tudni megérteni ill. megoldani a példákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!