Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Érzelemmentes akarok lenni!...

Érzelemmentes akarok lenni! Van megoldás? Gyógyszerek nélkül.

Figyelt kérdés
Szeretném elérni,hogy ha fellobban bennem egy érzés egy vágy de tudom,hogy lehetetlen akkor azt eltudjam tüntetni.Van rá mód?Sokszor elrontja a napjaimat.
2010. jan. 2. 23:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerencsére nincs rá módszer. De miért akarod magad érzelemmentessé tenni? Az érzelmek tesznek azzá, aki vagy. Képzeld el, hogy milyen lenne a világ érzelmek nélkül! Üresek lennénk, olyanná válnánk mint a robotok. És nincs olyan, hogy lehetetlen, csak erős akarat kell a megvalósításához.
2010. jan. 2. 23:45
 2/13 anonim ***** válasza:
nincs rá módszer
2010. jan. 2. 23:49
 3/13 A kérdező kommentje:
Tudod,az az én bajom,hogy olyan akarok leni mint bárki más.Csak nem vagyok olyan.Nyomorék vagyok, nem kényszerülök tolószékbe vagy ilyenek, egyik kezem kicsit nehezen mozog,egy orvosi műhiba miatt.Emiatt alacsony önértékelésem van.Tudod és látni,hogy mindenki képes arra mire én nem,ráadásul én is képes lehetnék rá.Kicsit nyomasztó.A másik nemhez való viszonyom pedig katasztrófális.
2010. jan. 2. 23:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gondolj arra, hogy hány "egészséges" embernek van hasonló problémája... Nem "csak" a sérült embereknek nehéz. Ne érts félre, egyáltalán nem kioktatlak, csak arra akarok rávilágítani, hogy ne hidd azt, hogy hátránnyal indulsz. Persze, tudom, milyen mocsok, és felszínes világban élünk,de mindenkinek megvan a maga keresztje. Aki magabiztosnak, és vagánynak mutatja magát, lehet, hogy távolról nem az. Lehet, hogy ez szép lánynak/helyes pasinak meg olyan mértékű önértékelési gondjai vannak, hogy szintén nem talál magának senkit... Sok minden közrejátszik ám abban, hogy ki mennyire népszerű. Hidd el, nem kell érzelemmentesnek lenni. És nem is lehet, max. el tudod folytani az érzelmeidet, de hidd el, azzal még többet ártasz magadnak.

Élj! Ez az állapot sem tart örökké. Neked is megvannak az értékeid, és ha figyelsz magadra, javulni fog a helyzet.

Sok sikert.

21/l

2010. jan. 3. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
van rá mód! nagyon erős akaraterővel és önkontrollal ha nem is tudod teljesen elmulasztani az érzéseidet de jó mélyre eláshatod, hogy egyáltalán ne lássa akörnyezeted és még te is megfeletkezz néha róluk... ennél jobb önpusztító módszer nincs is a világon:( a te döntésed hogy élsz-e vele.
2010. jan. 3. 13:30
 6/13 anonim ***** válasza:

meditáció segít elűzni a negativ gondolatokat és lelki békét teremteni

de 1kis idő kell míg megtanulja használni az ember

én tegnap furcsa eredményt értem el vele, ha nem velem történt vna el sem hinném.

de leírom a pl-t: van 1 férfi aki régóta tetszik 1ideig kerestünk 1mást két hónjapja azomban semmi. tegnap konkrétan arra meditáltam hogy 1ütt vagyunk, képeket képzeltem el, fehér ruhában voltam a képzeletemben(miközben be volt hunyva szemem lótusz ülésben ültem és meditációs zene szólt)(kövi szabolcs zenéje ,keress rá)erősen koncentráltam rá h jussak most az eszébe, de mivel már hajnali kettő volt, gondoltam ugyis alszik már, ezért arra koncentráltam h rólam álmodjon) és reggel aztán nagyon meglepődtem , a férfitől kaptam 1 üzenetet, hoy: "veled álmodtam , fehér ruhás emberek mentek vele szemben, köztük én, ő köszönt én meg mosolyogtam és nagyon furcsa álom volt"

én azóta teljes mértékben hiszek a meditációüban és agondolat teremtő erejében, ha nem vagy túl szkeptikus, akkor próbáld ki, mindenben segíteni tud, ha hiszel és akarsz.!! keress rá netem milyen meditációk vannak

2010. jan. 3. 13:57
 7/13 A kérdező kommentje:
3. válaszra az válaszom:Igazad van!Bár az értékeimet jelentősen rontja ez a dolog.Elég bunkó vagyok sokszor ezért elég antiszociális lettem.Mert mintha haragudnék másokra,hogy nekik nem tették tönkre a testüket.Kérdem én mivel jobbak ők?Ha saját hibám következménye lenne ez az egész akkor más lenne,de nem,eszemet sem tudtam mikor megtörtént.És látom milyen lehetnék és azt is hogy milyen vagyok.Próbálok megváltozni csak nehéz.Jobb napjaimon az emberek kedvelnek, szeretik sokan a humoromat,de egyre nehezebb viccelődni.
2010. jan. 3. 18:33
 8/13 A kérdező kommentje:
A meditáció elég jól hangzik,ha igaz amit leírtál,nem tartom szkeptikusnak magam,nyitott vagyok az új dolgokra.
2010. jan. 3. 18:34
 9/13 anonim ***** válasza:

van rá mód, csak én sem ajánlom - teljes kiüresedés: kezd levegőnek tekinteni az embereket, gondolj rájuk mint egyszerű állatok akik teszik robotként a dolgukat és élik a szürke életüket - DE ez nagyon rossz gondolat

hozzá kis olvasni/nézni való: Anyegin, Invázió (2007es film), Gogol: A Köpönyeg, Tolsztoj: Ivan Iljics halála

2010. jan. 3. 20:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Meditációval el lehet érni...
2010. jan. 4. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!