Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van olyan, hogy valaki "csak...

Van olyan, hogy valaki "csak kicsit" művészlélek?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esnének százan, nem egy kétségbeesett tinilány kérdését olvashatjátok, aki igyekszik bebizonyítani, hogy ő igenis különleges.

Nyilván művészi beállítottsággal születni kell. De vajon vannak, akik "csak kicsit" művészlelkek, és vannak, akik "nagyon", vagy ha egyszer művészi érzékkel jöttél világra, akármeddig fejlesztheted azt?

2013. dec. 22. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
mindenkiben lehet hogy van egy "adag" ebből, szerintem attól függ, ki mennyire használja ki/fel, mennyire bátor felvállalni és megélni azt, mennyire tudja elengedni magát benne
2013. dec. 22. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyszer befontam a seggszőrömet. Akkor most csak kicsit vagyok művész? És ha egy dalt is írok róla, ahogy befontam és egy rövid kalandregényt is szintén ebben a témában akkor már nagyon művész vagyok? Ez komolyan felkeltette az érdeklődésemet.
2013. dec. 23. 20:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem éppen erre akartam kilyukadni, bár ha nagyon erőlködünk, találunk párhuzamot a gondolatmenetem és a hasonlatod között.

Csak hogy szemléletes legyek: adott két ember, mindketten művészi beállítottsággal születtek. Létezik, hogy egyikük "kevésbé" ilyen, míg a másikuk "jobban"? Lehet egyikük csak úgy természetéből fakadóan "jobb" művész? (Objektíven szemlélve) Vagy ha már egyszer valaki úgy születik, hogy van érzéke a művészethez (valamilyen szinten), akkor ezzel már bármit kezdhet? Úgy értem, a végtelenségig fejlesztheti önmagát? Vagy van, aki kevésbé képes erre, míg mások jobban?

2013. dec. 23. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Volt rajztanárom (egyébként szobrászművész) mondta, hogy a tehetség 40%, minden más szorgalom és gyakorlás.

Nekem az jutott eszembe (ismerek pár jelenlegi és leendő képzőművészt) hogy ha valaki művészi érzékkel rendelkezik, az nem kézügyességet vagy rajztudást jelent, hanem a világ dolgairól való másként gondolkodást.

Tehát szerintem ha adott ez a készség (nevezzük másként gondolkodásnak), akkor azt bármeddig fejlesztheted. Ha nem adott, akkor van egy pont, ahonnan már nem jutsz tovább, minden hiába, nincs tudsz hova fejlődni.

2013. dec. 26. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!