Egy dobos srác mindenképpen művészlélek?
Figyelt kérdés
Nyilván szereti a zenét, ha azzal foglalkozik, de maga a dobolás nem kifejezettem kreatív. Nem leszólásból írom, hanem úgy értem, hogy megtanulhat dobolni egy nem kimondottan művészi hajlamú ember is, ha van hozzá kedve, szorgalma, kitartása.2012. jan. 9. 18:30
1/10 anonim válasza:
Minen hangszeren meg lehet tanulni szorgalomból és kitartásból, csak nem mindeggy milyen szinten. Attól, mert alaki zenél, nem lesz művészlélek.
2/10 anonim válasza:
De ugyanakkor, hogy valaki még nem művész, lehet jó dobos. Legfeljebb tisztes iparos, aki jó hangulatot tud teremteni különféle szórakozóhelyen, baráti társaságban stb.
Ha csak össze-vissza kínozza szegény hangszert, az más.
3/10 A kérdező kommentje:
Szorgalommal, kitartással majdnem mindent meg lehet tanulni, egyszer a tv-ben volt egy műsor erről, azt mondta az ürge, hogy rajzolni is mindenkit meg tudnak tanítani, még azt is, aki bizton állítja, hogy ő sose fog megtanulni, mert nincs hozzá tehetsége. (És nem a manapság divatos jobb agyféltekés rajzolásról volt szó.)
Namost, ha majdnem bárki majdnem mindent meg tud tanulni, akkor hol kezdődik az igazi művészet?
2012. jan. 9. 18:48
4/10 anonim válasza:
A művészet egyfajta önkifejezés én úgy gondolom. Ezt mindenki maga érzi, de a tanulástól ez nagyon messze van, elmagyarázni nem tudom. Művészeti suliba járok, és elég sok művészlélek van ott, de látszik, hogy sok olyan is, akik csak úgy odacspódtak.
5/10 A kérdező kommentje:
19:35 tehát ha valaki mondjuk zenét szerez, az már művészet, mert ő maga alkotta meg, és az ő gondolat- vagy érzelemvilágát fejezi ki, de ha "csak" játszik egy hangszeren, abban nincs benne ő maga?
2012. jan. 9. 20:54
6/10 Rsta válasza:
A művészet mára már elég tág fogalom, amibe ez is, az is beletartozhat. Magán a művészeten belül végezhetünk további, ilyen-olyan szempontok szerinti osztályozást - és itt nem különböző művészeti ágakra vagy a stílus irányzatokra gondolok - de ahhoz akkor már konkrétan meg kell határozni, hogy milyen feltételek alapján tesszük azt.
7/10 Rsta válasza:
Amúgy szerintem művész az, aki a bárki más által is megtanulható dolgokból és az így kialakult eszközrendszerből tetszetősebb dolgot hoz ki, mint a nagy átlag.
8/10 Rsta válasza:
És ebbe beletartozik az is, hogy zenész esetében egy megírt darabot is elő lehet úgy adni, hogy az különlegesebb legyen, mint más játéka és mindezt természetesen úgy, hogy nem módosítjuk a darabot. Ez az, amit valamin túl már megtanulni nem lehet. Az ilyen művész az igazi művész.
9/10 anonim válasza:
Igen, egyetértek az előttem szólóval :) Lehet előadni, és szerzeni is úgy hogy az művészet legyen. Megmagyarázni nem tudom jobban.. :)
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.
2012. jan. 10. 11:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!