Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Nem tudok felelni.

Mit tegyek? Nem tudok felelni.

Figyelt kérdés

történetesen. Megtanulom otthon az anyagot, és megy is, de órán ha fölszólít a tanár, már akkor is gondolkodnom kel lrajt mert hirtelen elfelejtem, de ha másokat kérdez olyankor tudom.

Felelésnél meg fóleg. Hiába tanultam nem megy. Ki állok és kérdez és semmi nemjut az eszembe. Még otthon amikor kikérdezi tőlem anya az anyagot még neki se tudok válaszolni.

Mit tegyek? Segítsetek légyszi. Igy nem fogom "túlélni" a 9.et... :( :'( :S

2009. nov. 24. 21:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
0 ird össze röviden az anyagot óra elött. cimszavakban. kulcsszavakban.amihez tudod kötni, és olvasd is át óra elött.. az segit
2009. nov. 24. 22:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Mond fel otthon többször is az anyagot hangosan.

2. Jelentkezz többet órákon, egy idő után a felelés is jobban fog menni.

2009. nov. 24. 22:51
 3/16 anonim ***** válasza:
53%
3. Várd meg a patásördögöt
2009. nov. 25. 05:16
 4/16 A kérdező kommentje:
köszi... de valami jobb kéne... nemtom mi segítsetek lécci.
2010. jan. 19. 20:00
 5/16 anonim ***** válasza:
48%
ez sajnos nálam is igy van :S
2010. jan. 19. 20:15
 6/16 anonim ***** válasza:
De ilyenkor mit érzel? Izgulsz?
2010. jan. 19. 20:58
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is ez van. Mindig lefagyok a felelésnél. De az 1.-nek igaza van. Írj vázlatokat. Ha a vázlatokhoz tanulod meg a tananyagot, tehát rendszerezve, úgy a vázlatok is és a lecke is könnyen megjegyezhető. Csak tudd a vázlatok alapján! De így kevés vázlatot is. Mondjuk 5-öt.

Ezenkívül van egy másik módszerem, ami lehet hülyén fog hangzani, de nekem segít. Tánclépésekbe foglalom a tanulnivalót, ha az rövid szabály, mint mondjuk a fizika. Pl.:

Vezetékek ellenállása függ ( elmutatod hogy vezeték, húzol egy vonalat, aztán eltolod magadtól a kezedet, mivel ellenállás)

- hosszúságától (mutatsz nagy szélességet a kezeddel)

- keresztmetszetétől ( keresztbe teszed a kezed, majd csinálsz egy metsző mozdulatot)

- anyagától ( mutass a ruhádra táncosan, mert az anyagból van)

Ez tudom béna, de ha ilyesmiről meg tudja valaki jegyezni, akkor könnyebb. És attól tánc, hogy olyan táncosan adod elő, lépekedsz, meg hasonlók.

De ha felelsz ott nem táncolhatsz, szóval gyakorolni kell sokat, és akkor magától is menni fog. :)

2010. jan. 19. 21:39
 8/16 anonim ***** válasza:

Velem is ez volt.

Itthon mindent megtanultam, jegyzeteket készítettem stb. Értettem is az anyagot, még vitázni is tudtam róla.

Fel is tudtam mondani.

Aztán a tanár felszólított, hirtelen megilletődtem (pedig nem is éreztem magam különösebben idegesnek!) és rögtön kiment a fejemből minden, egy csapásra. De nekem nagyon durván, konkrétan arra se emlékeztem, hogy mit tanultunk miről van szó semmire sem. Így mindig azt hitték, hogy nem tanultam.

Én megmondtam, hogy nem tudok felelni, ez van. Dolgozatot írtam. Illetve nálunk lehetett felelni írásban. Leültél az első padba és egy üres lapra leírtad mit tanultál az órára. Vagy a tanár mondott egy témakört és arról mindent le kellett írnod, amit tudtál. Szerintem egyszerűbb volt, bár sokszor eszembe jutott, hogy jobb lenne ha kérdeznének mert néha megakadtam és nem tudtam folytatni, pedig még lett volna mit írni.

Viszont érdekes módon volt egy jófej tanár, akit kedveltem és nála szerettem felelni mert inkább csak beszélgettünk, mint feleltem.

2010. jan. 19. 23:27
 9/16 anonim ***** válasza:
21:39-en akkorát nevettem! :DD Nagyon aranyos lehetsz!!
2010. jan. 20. 00:08
 10/16 anonim ***** válasza:
39%
Vegyél be nyugtatót ha izgulós vagy.
2010. jan. 20. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!