Hogyan lehetne több önbizalmam?
Na figyelj:
1. "olyan mintha nem is léteznék" Ha nem léteznél, akkor hogy írnád ki ide ezt a kérdést? :D Kerülve a viccet, szerintem szerintem úgy lehetne több bizalmad, hogy nem gondolsz ilyen hülyeségekre. Nem tudom, hogy azt hogy az anyukák kisebb rangúnak néznek miből szűrted le (?), de szerintem ezt csak bebeszéled magadnak. Úgy ahogy én is. Én is úgy érzem, az osztályomban, hogy mivel én a legtöbb dologból kimaradok (felelsz vagy mersz, meg osztályképnél nem vágok hülye pofát, nincs facebookom stb...) Szerintem higgy a párodnak, ha ő férfi szemmel azt mondja, hogy bizony csinos vagy meg más is megnéz... nem hiszem hogy csak azért mondja, hogy jobban érezd magad :) hanem azért mert egy tény, hogy csinos vagy. De tényleg erre az anyukás dologra kíváncsi vagyok, hogy miért érzed úgy, hogy lenéznek. Hátha hozzá tudok szólni!
"Hogyan kell önbizalmat szerezni? hogyan szeressem meg saját magam? nem tudom hogy vannak e jó tulajdonságaim."
Első kérdés: Miért nem szereted magad?
Írtad hogy "ha belenézek a tükörbe nem látom magam csinosnak" -> Ha megnéznek a férfiak az utcán az vagy amiatt vagy mert bányarémnek nézel ki, vagy azért mert jól nézel ki. Kérdés, hogy amikor megnéznek, akkor "vadász" szemmel, mint kívánatos préda, vagy "sajnállak" szemmel néznek rád?
"Kivülről nem vagyok megelégedve és ez kihat mindenre" -> Itt az fel kell mérd, mivel nem vagy elégedett. Aztán, hogy ezeken tudsz-e változtatni (reálisan). Ha igen, akkor változtass. Ha tudsz változtatni de nem teszed, akkor csak magadat hibáztathatod. Ha nem tudsz változtatni, akkor nincs miért elégetlenkedned, hiszen nem tudsz rajta változtatni.
"hogyan szeressem meg saját magam?" Először is, ne utáld magad. Aztán tanuldd meg elfogadni magad. Aztán jön az hogy megszereted saját magad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!