Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehet ebből a lelkiállapo...

Hogy lehet ebből a lelkiállapotból kimászni?

Figyelt kérdés

5 éve haltak meg szinte egy időpontban a szüleim.teljesen kikészültem tőle!!!15 voltam. :((( később azt hittem ha lesz családom akkor majd mellettük sikerül feldolgozni és a párommal szerettünk is volna gyereket.lehet ezért lenézni,bunkózni,meg felelőtlennek kikiáltani,de nagyon el voltam keseredve és 17 évesen megszültem az első fiamat,mellette tanultam és tanulok,hogy ha végre dolgozhatok legyen szakmám!

azóta van még 1 kisfiam,jön a harmadik baba,de mégsem vagyok boldog.teljesen padlón érzem magam.nagyon sürün gondolok arra,hogy a szüleim nem láthatják a gyerekeimet,engem,a testvéreimet és egyetlen unokájukat sem.néha nagyon hiányoznak,csak sírni tudnék,szeretnék velük lenni,de már nem lehet :((((

a nővérem 2 éve nem is keresett,én meg hiába kerestem őket,sosem értek rá,hogy beszéljenek velem.a bátyám meg szint úgy,csak vele néhány havonta beszélünk pár szót.nagyon messzire költöztünk otthonról és a páromon kívül nincs is kivel beszélgetnem,teljesen egyedül vagyok.miért érzem magam ennyire letörve?Pedig itt vannak a gyerekeim és a párom is.boldognak kéne lennem!sosem éreztem magam annyi idősnek amennyi vagyok,ezért a velem egykoruakkal nem is tudok kijönni,mindig idősebbekkel beszélgettem,de itt már az sem megy.gyerekként is felnőttként kellett viselkednem,volt időszak amikor buliztam,bőven elég volt annyi,tehát még csak azt sem tudom mondani,hogy az hiányozna,mert nem!de akkor mégis mitől vagyok ennyire depressziós?van vagy volt esetleg valaki hasonló helyzetben?

bocsi,hogy ilyen hosszura sikerült,nem direkt volt,lehet nem is várok annyira tanácsot,csak ki akartam magamból írni.köszi hogy elolvastátok!

2009. okt. 28. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
ej ha. pszichológus kell, egyedül nem megy.
2009. okt. 28. 15:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát talán a gyerek nem gyógyszer, hogy elkeseredésből szülj... Ez önzőség. Gondolom a gyerekeid nagyon boldogok, hogy nem tettek semmit anyjuk mégis ilyen rosszkedvű, mert azt nem fogom elhinni hogy ők nem érzik. Nem felelőtlen vagy hanem önző. A szüleid meg kell tanulni elengedni. Ha egyedül nem megy akkor menj pszichológushoz. Az a bajod, hogy a szüleid nem tudtak felnevelni teljesen, és ráadásul még egy terhet magadra raktál (gyerek) amikor még te is gyerek voltál! A gyerek nem megoldás semmire, először fel kellett volna dolgoznod a veszteséged. Ezt senkire sem háríthatod át. A boldogságot nem másoktól kell várni, hanem magadnak kell boldognak lenni. Nekem tök világosan látszik hogy nem kellett volna gyereket szülni ilyen korán (és aztán még másodikat, harmadikat), nem azért mert felelőtlen vagy (bár aki nem ismeri fel, hogy a gyerek nem gyóygszer, az lehet felelőtlen) hanem mert még magad sem vagy jól. Most gondolj bele hogy érezheti magát a családod. Nagyon valószínű, hogy őket bünteted (úgy hogy nem is veszed észre), mikor nem is tettek semmit.
2009. okt. 28. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Leszögezném hogy az Előzőnek teljesen igazat adok...

Orvoslás-

MUSZÁJ lesz összehívni a testvéreid egy kis időre.Csak ez segíthet.Van új családod,mégis el vagy hagyatva...Az EGÉSZ családra szükséged van!Mert te egy teljesen új életet kezdtél mindennemű családi segítség nélkül...erre pedig mindig szüksége van az embernek...csak te nem kaptad meg...

UI.:Ahogy olvastam a történetedet,egy drámai szappanopera részletei elevenedtek meg lelki szemeim előtt...

2009. okt. 28. 21:25
 4/4 A kérdező kommentje:
nem mutatom a gyerekeimnek,hogy nem vagyok jól.ugyan ugy játszunk,nevetünk,ellátom őket,tanitom dolgokra stb.én is jól tudom,hogy anélkül is érzik,hogy kimutatnám,de nekik tényleg nem mutatom ki.első fiam igaz,hogy félig meddig azért volt,mert azt hittem jobb lesz(meg persze szerettem volna gyereket már korábban is),de a másik fiam nem azért lett és akit most várok egyáltalán nem azért jön,hogy hátha jobb lesz,hanem mert szeretnénk....lehet önzőség volt,de ez van.
2009. okt. 29. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!