16 éves lány vagyok, és elkezdtem a csuklómat vagdosni. Olyan mintha megnyugodnék miközben csinálom. Már nem tudok nélküle lenni, mindig arra gondolok ahogy belemélyed az olló a bőrömbe. Meggyógyulhatok? Vagy ez egyáltalán egy betegség?
Figyelt kérdés
Szívesen fogadok tanácsot attól, aki még jár, vagy már járt ebben a cipőben.2013. aug. 8. 00:09
21/23 anonim válasza:
Ajaj mostmár az övék vagy...amint végeztek a kis lelkeddel 1000 és 1000 évig dugnak majd a pokolban mert vétkeztél!!
22/23 anonim válasza:
mindenképp kérj segítséget! kórházban vannak ingyen fogadó pszichológusok, minél hamarabb beszélj a szüleiddel erről, és látogass meg egyet!!
23/23 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok/jártam. Teljesen meg tudlak érteni! Én kb fél évig vagdostam magam. Sajnos a suliban vizsgálatnál észrevette a sebeimet a védőnő és ezt anyumnak is elmondta. Felkészületlenül ért és azóta is tabu téma ez a szüleim előtt! Viszont megismertem egy pszichológust, neki meséltem el a problémáimat. Sajnos nagyon nehéz ezzel leállni és hiába nem vagdosom már magam, de minden egyes nap eszembe jut és van, hogy meg szeretném tenni, ilyenkor megpróbálom lefoglalni magam, ha végképp nem megy előveszek egy rongyot és azon vezetem ezt le. Nagyon nehéz és hosszú folyamat, de megéri küzdeni! Én már kicsit haladok a jó úton, jobban érzem magam a bőrömben. (persze van még mit fejlődnöm...) Ha van olyan családtagod esetleg, akiben megbízol annyira, hogy elmondd neki, az is jó. Én a nagynénimnek mondtam el, sokat beszélgettünk és tartotta a titkot. Azt fontos tudni, hogy csak akkor tudnak Neked segíteni, ha vmilyen szinten Te is elhiszed, hogy érdemes vagy a változásra. Sok kitartást! Légy türelmes magadhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!