16 éves lány vagyok, és elkezdtem a csuklómat vagdosni. Olyan mintha megnyugodnék miközben csinálom. Már nem tudok nélküle lenni, mindig arra gondolok ahogy belemélyed az olló a bőrömbe. Meggyógyulhatok? Vagy ez egyáltalán egy betegség?
szerintem minél előbb fejezd be, akármilyen nehéz is. ez nem jó dolog. ha nem megy másképp, kérj segítséget családodtól vagy szakembertől. bár szerintem magad is meggyógyíthatnád, csak legyél erős:)
ne halaszd a lépést megtenni, kutasd fel miért csinálod ezt. és ha gondolsz erre, gyorsan csinálj vmi mást, hogy ne azon gondolkozz, hogy vagdosd magad.
vagy mondjuk olyankor inkább csípd meg magad, de azért ne durván, vagy ami még jobb, egyél és élvezd az ízeket:) valami elterelő dolog kell ide:)
sok sikert:)
értem:( de azért még próbálj meg anyuddal beszélni róla. ha nem segítene, akkor tedd meg te lépést és keress egy pszichológust, aki nem gyógyszert ír fel, hanem mondjuk terápiával kezelne. vagyis beszélgetéssel segítene neked, hogy ne vagdosd magad.
nem tudom anyud fizetné neked, de ha nem, lehet hogy vannak olyanok, akik ingyen segítenének, ezt pontosan nem tudom.
ami fontos, hogy ha úgy is érzed, hogy a családodat nem érdekli a dolog, akkor se keseredj el, és ne hagyd, hogy még jobban letaszítson téged, hanem azon legyél, hogy ha kell, saját magad indulj a gyógyulás felé.
neked sem jó ez...
erős vagy:)
sikerülhet meggyógyulnod ebből a dologból:)
Én hasonlóképp vagyok, mint Te. Bár ezzel nem tudtam megszüntetni a dolgot, kevesebbet csinálom:
Mikor szükségét érzed, kezdj el mást csinálni. A legjobb mondjuk a beszélgetés. A képes dologra pedig: Van valami olyan dolog, amit szeretsz? Mert akkor mindenképp arra próbálj gondolni. És még "jó" állapotodban tégy el minden vágó, vagy szúró eszközt a közeledből, így csökkenni fog az esélye hogy meglátod, és megint megteszed. Titokban ne menj dokihoz. Ha lebuksz, a végén még rosszabb is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!