Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek szégyellnem kell...

Szerintetek szégyellnem kell magamat?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdek bölcsészkaron és nagyon félek, hogy szégyenben maradok, amiatt, hogy sokat felejtettem angolból és németből, habár mindkettőből van nyelvvizsgám. A gimiben német tagozatos voltam és angol volt a második nyelvem, de mivel az angolosok mindig többen voltak, ezért gyakran alakították át a csoportokat úgy, hogy nekik megfelelő legyen. Így jutottunk el odáig, hogy utolsó évben én nekem már nem volt kedvem bejárni A2 szintű német órákra, mert rettenetes szenvedés volt, én meg magamat nem fogok feleslegesen stresszelni. Ráadásnak én gyűlölök nyelveket tanulni, amit eddig elértem, iszonyatos szigor alatt sikerült, most is a szabad időmben nem tudom rávenni magamat, hogy ezzel foglalkozzak. Ezért most nagyon dühös vagyok, mert úgy érzem, hogy feleslegesen töltöttem el 5 évet, azért, hogy nyelveket beszéljek, miközben a papír a kezemben van réges-rég, de ha kérdeznek tőlem valamit vagy elém tolnak egy szöveget, akkor nézek, mint borjú az új kapura.

Történelem-régészet szakirányra megyek és félek, hogy beégek a saját hülyeségem miatt. Szerintetek mennyire kell komolyan venni ezt?

2013. júl. 31. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
tegyél túl rajta, és koncetrálj
2013. júl. 31. 19:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Mire? A nyelvtanulásra vagy az előttem álló nehézségekre?
2013. júl. 31. 22:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha az oktatás magyarul folyik nem sok gondod lesz emiatt.

Kezdetben én is utáltam nyelveket tanulni, de egy idő után rájöttem hogy a tanárokkal van a baj mert sokszor lenézik az embert és elkezdenek veszekedni ha nem tudunk valamit.

Végül csak azért megtanultam önerőből angolul hogy letegyem a nyelvvizsgát és felmentést kapjak angolóráról, azóta annyira belejöttem a nyelvtanulásba hogy már a 4. idegen nyelvet tanulom.

2013. aug. 1. 11:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem idegen nyelven folyik, csak vannak idegen nyelvű könyvek. Persze én arra is gondoltam, hogy majd idővel a gyakorlat során megint belejövök!
2013. aug. 1. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!