Írnál pár dolgot amiért hálás vagy?
19:14
Hét ÉN is!!
nem tudok írni semmit sem amiért hálás lehetnék
Hogy megtanultam magyarul :)
Idézve: "A magyar nyelv, remélem meggyőztelek barátom,
Külön leges-legszebb nyelv, kerek e nagy világon."
Hálámat adom Istennek a furcsa szokásokkal megáldott családomért,hogy anyám,a nővére és fia,és a nagyszüleim neveltek fel,hogy apámat sohase láttam többé és nem is fogom,
Hálás vagyok azért hogy nehezen,de sikerült élve megszületnem,hogy édesanyám élve maradt a születésem után és ma is velem van,
Hálás vagyok anyám nővéréért,mert segített anyámnak minden időben,mikor szüksége volt rá,és nekem rengeteg dolgot megtanított,
Hálás vagyok az ő fiáért is,mert ott volt velem mindig mint ha csak édes testvérek lennénk,és így szinte nem is voltam sohase egyke,
Hálás vagyok a nagymamámért,azért a csodálatos,erős,hóbortos asszonyért ki életem első példaképe,s bár ma már nincs köztük még ma is életünk része,A nagypapámért ki lehet hogy kissé heves vérmérsékletű volt,de ma már egy totyogós nagypapi,és prédikációival mindig csak jót akar,
Hálás vagyok egész rokonságomért,mert miattuk tudom,hogy még mindig vannak igazi,jóságos cigányemberek,kik igazán szeretik egymást,nem a lopáson jár mindig az eszük és nem vetik alá magukat a rasszizmus végakaratának,miattuk tudom hogy milyen erős,félelmet nem ismerő az anyai szeretet,hogy érzem az apai féltés kétségbeesését,fájdalmát,
Hálás vagyok nekik azért,hogy megmutatták,igenis vannak igazán jó férfiak és nők,kik 40 év házasság alatt sose hagyták el egymást,
Hálás vagyok macskáimért,Miciért,Friciért és Cirmosért,mert mindig édesek és szelídek voltak,apró cicapuszikkal megajándékozva,
Hálás vagyok kutyáimért,Fifiért,Dzsoniért,Maciért mert mind fura volt akár a családom,Rozikámért aki bár igaz hogy kutya volt,de a mai napig úgy gondolok vissza rá mint ötödik anyámra,Sütimért aki most itt van az ölemben,és álmosan pakolgatja az arcát,s én tudom hogy ilyen emberi kiskutyát már sose látok többé,
Hálás vagyok magamért,tudatomért és lelkemért,hogy nem hagytam hogy a sok-sok ostoba botor beszéd,beférkőzzön a fejembe,és így most olyan legyek amilyen,még ha emiatt furcsának is tartanak,
Hálás vagyok a könyveimért,a rajzaimért az iskolámért a ruháimért s hogy ezekre van pénzünk,
Hálás vagyok a bántásokért,a kiközösítésért,a származásom és külsőm miatt lévő előítéletekért,hogy nem értik a gondolkodás módom,s hogy én sem az övékét,hogy csak anyámmal tudok beszélni mert más nem ért meg,hogy nem értem minek ennyi önpusztítás,mert azt sem értik meg hogy én sohase pusztítottam önmagam,csak ők teszik ezt magukkal,
Igen.Hálát adok az Úrnak értük,Hálás vagyok NEKIK,mindenért,Jóért,Rosszért ami valaha velem történt és történni fog,mert ezek nélkül nem lennék az AKI,
Mert az a pohár csak akkor lehet félig teli,ha félig üres...
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!