Semmi értelme az életnek! Ti is így látjátok?
Nekem is ez a vélyeményem, hogy nincs sok értelme.
De nem biztos, hogy a világ olyan rossz... Csak az emberek teszik azzá. Ha egy csomó minden másképp lenne, akkor szerintem nem merűlne fel benned ez a kérdés. Anyám mondta régebben, hogy amikor még ő gyerek volt, sokkal boldogabbak voltak, mint a mai fiatalság. És igaza is van.
Én se érzem most jól magam, hogy itt kell lennem, de azért voltak jó percek is az életemben. Mondjuk rossz az több volt. Még amúgy is elötted van az egész élet, és sok minden változhat.
Mondjuk én mindenképp letöltöm a "kötelezőt", nem áll szándékomban idő elött elpatkolni.;)
miért ne lenne? el mondjam amúgy hogy szerintem mi az élet 3 legfontosabb értelme?
1.:Szeretet
2.:boldogság
3.:tanulás
az öreg papik is kinyírhatták volna magukat háború után. vagy agyonlövethették volna magukat vagy ilyesmi. de életben maradtak. és átörökítették a történeteikkel az élet értelmét. (és nincs utolsó sorban a gyerek)
22:18-as: találtam. és elvesztettem. nem úgy, nincs semmi baja. csak. vége lett. talán mindkettőnknek jobb így. de ez az érzés... mintha egy kést döfnének a szívembe, és forgatnák folyamatosan. csak sírok és sírok és azt kívánom bárcsak felébrednék... és minden olyan lenne mint volt. nélküle nem érek semmit. ő adott értelmet az életemnek. :(
22/F
pont erről olvastam a Bibliában vmelyik nap,hogy minden,minden hiábavaló..
ez valahol megnyugtatott,hogy végülis,akkor ennek úgymond így kell lennie :D
sok dolognak totálisan semmi értelme,még annak sem hogy egész életedben hűségesen megdolgozol a pénzedért,mert úgyis meghalsz a végén..
de van ám jó hír is,a Bibliában! :D
Próbáld meg úgy felfogni, hogy életet csak úgy kaptad, ingyen. Kaptál még az élethez hozzávalókat, mint pl. család és mindenféle ,,lehetőség". Azt,hogy ezzel mit kezdessz, egyedül csak rajtad áll. Fogd fel az életed úgy, hogy egy üres papír és neked kell teleírni, megtölteni tartalommal.
Ha már teszel valamit, azzal adsz a világnak. Segítessz valakinek a házi feladatban, vigyázol a testvéredre, átadod a helyed a buszon...stb. Ezek kis dolgoknak tűnnek, viszont valakinek óriási segítséget jelent, és így már értelmet adtál az életednek.
az egyik válaszoló
szerintem az h álmokat szőjj és mindenáron érd el. Pl most egy álmom h eljussak Ibizára egy pár napra.
Ami nehéz lesz, mert ha még én össze is kaparok pénzt rá, nem vszínű h a barátaim is össze tudnak. De azért nem adom, előbb-utóbb eljutok oda.
próbálj te is vmi nem lehetetlen álmot kitalálni, (bár ezt nem lehet csak úgy kitalálni), és akkor máris joban fogod érezni magad 1 fokkal.
Sok filmbe meg könyvbe, meg az van, hogy az az élet érelme, hogy a nevünk halhatatlan legyen, alkossunk vmi olyat amire emlékezni fog mindenki.
Szerintem ez baromság:
1. nem emlékezhetnek minden emberre, nem csinálhat mindenki olyat amire emlékezni fognak, mert akkor már az lenne az általános, így senkit nem érdekelne.
2. engem nem nagyon érdekel, hogy aki nem ismer, és én se ismerem az mit tud/hallott rólam...
tehát ez mindenképpen baromság az én szememben.
A másik szerintem h szakaszokra kell bontani az életed, minden korosztálynak másért érdemes élni.
tinédzser korodban, hogy megtapasztald az alapvető dolgokat a szerelemben, és letedd az alapokat a további életedhez.
amikor ezen túl vagy, nyilván a megélhetési lehetőségedet kell biztosítanod, és el kell kezdened családot alapítanod, ált. ezek a legboldogabb időszakok dúl a szerelem, tervezed a szerelmeddel a jövőt, a babát stb..
Mikor megvan a családod, akkor egyértelmű, hogy ők lesznek az életed értelme, felneveld a gyerekeid, ápold a kapcsolatod, színesítsd életed údonságokkal.
mire felnőnek a gyerekek te már "öreg leszek", ekkor már csak annyi értelme van az életenek h a szeretteiddel lehess, de tenni már nem oat tudsz értük, viszont itt is van valami amiért érdemes élni: átadhatod a tapasztalataid az unokáidnak.
ez egy ideális életkép szerintem, persze ez mind közhely, de az élet értelme szerintem abban rejlik, hogy ezeket el tudjuk érni, de ha nem teszel ezekért semmit, akkor nem is lehetsz boldog, mert vmi mindig hiányozni fog.
És ha úgy halsz meg, h nem emléxik rád a világ, csak az utódaid, szerintem úgy a helyes. MIndenesetre jobb h az egész életemet feltegyemm arra h az általam ismeretlen világ örökké emlékezzen rám...(az ilyen filmeken fel vok háborodva, mekkora badarság már)
bocs a novelláért, remélem azért van akinek lesz türelme elolvasni:D
igen,az előttem szóló jól írja, kellenek célok, amiket el akarsz érni. Nem szabad csak úgy ,,lenni" a világban mert akkor nem leszel boldog.
Először olyan célookat tűzz ki,amiket rövid időn belül el tudsz érni. PL. a következő matek dogám nem kettes lesz hanem négyes, a következő hónapban meglátogatom a 140km-re élő barátomat, gyakrabban látogatom meg a nagymamám, beiratkozok a könyvtárba és elolvasok két könyvet, spórolok és veszek egy télikabátot,minden reggel futok fél órát, naponta csak egy kávét iszok három helyett stb.
Utána jöhetnek hosszú távú tervek is: külfödre megyek nyaralni, találok egy jobban fizető munkát, megtanulok németül és elmegyek nyelvvizsgázni,megszerzem a jogsit.
Bármit kitűzhetsz,mint célt. Akár fel is lehet írni egy papírra, és aztán szépen lassan kihúzni azt,amit már teljesítettél, és jöhetnek az újabb célok, tervek,álmok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!