Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg a mosolygás a titka...

Tényleg a mosolygás a titka mindennek?

Figyelt kérdés
Azt mondják, írják, hangoztatják, hogy mosolyogni kell mindig, mindenkire. Mert ez nagyon szimpatikus és jó dolog. De ha én alapból nem vagyok mosolygós? Félek, ha rámosolygok valakire bolondnak néz, vagy nem mosolyog vissza, csak gyanúsan kémlel, hogy vajon mit akarok én tőle. Volt már ilyen.
2013. jún. 29. 15:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Soha senkire nem mosolyogtam rá csak úgy, és ha rám mosolyognak is max. egy szemöldök ráncolást tudok feléjük intézni, mert nem látom értelmét, hogy idegenekre vigyorogjunk feleslegesen. Alapvetően nagyon vidám ember vagyok, a szeretteim és barátaim körében sokat nevetek, mosolygok, de az utcán elég póker arccal közlekedek. Azt is utálom, ha a boltban mellettem valaki megszólal szándékosan úgy, hogy én meghalljam, és azt várja, hogy reagáljak rá. Olyankor elmegyek mellőle, velem ne jópofizzon senki. Ettől függetlenül szép életem van, szerető családom, jó baráti társaságom, fantasztikus munkám jó főnökkel, egy saját vállalkozásom szuper alkalmazottakkal, csodás férjem, tündéri gyerekeim. Soha nem vigyorogtam ész nélkül senkire, így nem hiszem, hogy ez lenne a boldog élet titka. Valószínűleg egy idegen ember nem tart engem szimpatikusnak, de nem is célom annak tűnni. Én sem tartok senkit szimpatikusnak alapvetően. Negatívan állok hozzá minden idegenhez, mert jobban szeretek pozitívan csalódni, mint mosolyogni az egész világra és keblemre ölelni a vadidegen embert, utána koppanni. Lehet, hogy én voltam az egyik ember, aki nem mosolygott vissza, mert szerintem még nem volt olyan ember, akinek megtettem volna az utcán, a boltban, a munkahelyen, a suliban anno, vagy bárhol.
2013. jún. 29. 16:07
 12/14 anonim ***** válasza:

#2, nem csak tűnik, az is.

Kérdező: nem kell mindig mosolyogni, csak ha jön. A titok az, hogy ne színészkedj. Visszafelé se, tehát a büszke, sértett nagyságot se játszd el, ha valami kis semmiség bántás ér. A titok másik fele pedig az, hogy mindig mindenkivel viselkedj úgy, ahogy szeretnéd, hogy veled viselkedjenek.

2013. jún. 29. 16:10
 13/14 anonim ***** válasza:

A mosolynak jelentése van. A "mindig mindenkire" egy idióta dolog. Ha olyan helyen vagy, ahol lehet ismerkedni, és ismerkedni akarsz, akkor persze, hogy a mosolygás a legjobb módja ennek.

Ha valakivel olyan szituációban vagyok, hogy tudjuk a szerepünket, akkor mosolygok. Pl. ha fizetek a boltban, ha felmutatom a bérletem, stb.

Most magamból kiindulva: ha az utcán megyek a dolgomra, és szembejön velem valaki és mosolyog úgy, hogy közben engem néz, azt fogom hinni, hogy meg akar szólítani, hogy pl. megkérdezze, merre van ez meg az. Ha a metrón mosolyog egy idegen rám, elkapom a tekintetem, és elkezdek gondolkozni, hogy ismerem-e az illetőt. Aztán - mivel ez a valaki egy idegen - nem fog eszembe jutni, hogy ki ő, és még inkább nem nézek rá, mert azt fogom hinni, ő ismer valahonnan, nekem meg egyáltalán nem is ismerős az emberke.

2013. jún. 29. 16:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi :) Én sem úgy gondoltam, hogy mindig mosolyogni kell, mert az képtelenség... Csak mit tudom én, a boltban, a buszsofőrre, egy kedves ismerősre, egy kollégára, pasira aki tetszik... Csak ez nem nagyon megy nekem mert parázok, hogy "nem kapom vissza". Főleg a pasiknál necces ez nekem.
2013. jún. 29. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!