Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Bele tudtál törődni abba,...

Bele tudtál törődni abba, hogy neked nem adták meg az égiek a jó életet, a sok pénzt? Mert én nem!

Figyelt kérdés

Kérem a modikat ne tegyék át a kérdést innen.Köszönöm

Mióta az eszemet tudom egyszerűen nem bírom felfogni és elfogadni,hogy nekem (még) miért nem adta meg az Isten azt,amit a gazdagoknak. Épp néztem az egyik világhírű focista (CR) képeit ahol a barátnőjével volt...magánrepülő,a csajon több milliós óra, milliós ruhák stb.. de megemlíthetnék bárkit,főleg a világhírű színészek közül.Tudom,hogy sokan megdolgoztak érte,de a legtöbbjük nem. A sárga irigység megöl engem :( És tudom míg ez nem megy ki belőlem,addig nem is lesz olyan életem amilyet szeretnék. Vagy pl itthon is,mennyi sztár van jó élettel és nem tettek érte semmit. Nekünk miért nem?? Ti mit gondoltok erről?

2013. jún. 27. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Azt gondolom, hogy jobban szét kellene nézned a világban!!! Kb. a leggazdagabb 20 százalék között vagy, és ez sem elég jó...a leggazdagabb 2 százalék között akarsz lenni! Minden 3. ember éhezik a földön, ők egy darab kenyérnek is örülnének, te pedig magánrepülőgépet szeretnél, ülsz a szobában, és azon siránkozol, hogy rossz neked! Ez a baj az emberekkel, hogy telhetetlenek...
2013. jún. 27. 22:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 99%-uk tett érte. Vagy tehetséggel, szorgalommal, áldozatos munkával, vagy (és ez a cölöpök nagyrésze) a lelkük, vagy testük eladásával. Ez utóbbiakat nem kell irígyelni, mert szörnyű életük lehet a látszólagos csillogáson túl. A többit sem, mert semmi sem az, aminek látszik. Olyan célokért teperj, amelyek TÉGED tennének boldoggá.
2013. jún. 27. 22:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok telhetetlen,de igazad van.Ezt én is nagyon jól tudom! Mikor egyedül vagyok és ezen gondolkozom,akkor nekem is az éhező emberek és a beteg emberek jutnak eszembe,de nagy benne az irigység,mert szegénységben éltem/élet,és nekik meg...
2013. jún. 27. 22:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Engem a gazdagság tenne boldoggá.Na jó nem milliomosnak lenni,de legyen egy autóm egy házam,és egy üzletem,hogy ne legyenek kaja gondjaim... Épp azon gondolkozom,hogy milyen üzletet kellene nyitni,ami jövedelmező és ritka...
2013. jún. 27. 22:51
 5/11 A kérdező kommentje:

És tudom,hogy azért nem lesz soha semmim,mert nagyravágyó vagyok és soha semmi nem elég... Na jó most megyek lefekszem és átkozom CR-t,mert ő tuti most a palotájában alszik :D Vicceltem csak,de a kérdésemet komolyan gondolom!

Holnap válaszolok. Jóéjt!

2013. jún. 27. 22:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen. Elvileg a pénz nem boldogít. Ezzel részben egyet is értek. Nagyon sok olyan ember van, aki valamilyen elmaradott területen él, épp hogy van mit ennie, mégis boldog. Én azért nyilván nem lennék oda az örömtől, ha olyan viszonyok közé kerülnék. Viszont onnantól, hogy a normális élethez elegendő anyagiak megvannak, onnantól már nem igazán számít a pénz. Tehát valószínűleg akkor sem lennék boldogabb, hogyha egy készer ekkora házam, a mostani autónk helyett Ferrarink lenne, stb. Ráadásul ott van egy csomó híresség, akinek mindene megvan, amit csak ki tud találni, annyira gazdag, hogy jóformán bármit megtehet,és mégis boldogtalan.
2013. jún. 27. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem látsz bele az életükbe, felesleges irigykedni...lehet, hogy sok gazdag ember úgy fekszék le esténként, hogy attól retteg, vajon meg tudja-e tartani a felhalmozott vagyonát, vajon biztonságban van-e, vagy kiakarják-e rabolni...Klisé, de a boldogság nem pénz kérdése! Kezd el értékelni amid van, tiszta víz, tető a fejed felett stb. ezek nem olyan maguktól értetődő dolgok, mint hiszed! Ha a te szemszögedből nézzük, én is szegénynek számítok, de teljesen gazdagnak érzem magam! :) Van mit ennem, innom, van hol laknom, egészséges vagyok, vannak barátaim, és ez nagyszerű! :) Nem érdekel, hogy másnak több van, nem irigylem, mert nekem is van elég, amiért hálás tudok lenni :)
2013. jún. 27. 22:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazából nem kellett beletörődnöm, mert nem nagyon érdekel. Mármint mindenem megvan ami kell, és valahogy soha nem voltam az a nagyravágyó típus. Nem azért, mert Afrikában éheznek, vagy ilyesmi, csak egyszerűen szinte semmi nem érdekel. Ha megvan ami kell akkor nincs hiányérzetem. Persze oké el tudnék bohóckodni eurók milliárdjaival, de soha nem motivált semmi, hogy tegyek is érte + úgyis csak itt ülnék amúgyis a kanapén esténként s*ggkészen és a képernyőt bámulnám, max egy nagyobb/drágább tv-n és egy nagyobb lakásban, mert tényleg szinte semmi nem tud lekötni.
2013. jún. 27. 23:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Én se tudok beletörődni. Én ha nem is a legcsóróbb de szegény családba születtem. Anyám otthagyta a munkáját is mikor megszülettem mert nem tudott volna rám senki se vigyázni amíg a szüleim dolgoznak. 4-5 éve még netünk se volt otthon és volt össz-vissz 3 TV csatornánk. A többi gyerek családjának akit ismertem Suzukijuk, Opeljük volt, nekünk Trabantunk. Ők Nike ruhákba jártak, én olcsó kínaiba. De nem is ez a lényeg hanem hogy tenni kell bas*ki azért hogy jobb életed legyen! Most se vagyunk gazdagok de jobb életszínvonalon élünk mint régebben mert megdolgoztunk érte. Anyám is talált munkát nagynehezen ami hidd el nem könnyű akárki akármit is mond hogy csak elmész valahova és fölvesznek. Valószínüleg ők még nem voltak olyan helyzetben. Én még csak szakmai gyakorlaton keresek pénzt de az is valami. Csak úgy nem fogsz jobb életet kapni max ha megnyered a lottót. Most itt álszenteskedhetnék hogy nem vagyok nagyravágyó de amiért megdolgozok és küzdök ahoz szerintem jogom van. Ha nem is milliárdokhoz de legalább a bebiztosított élethez. Ismerek olyanokat akiknek nálamnál is 100-szor szarabb életük volt de kb. annyiban is hagyták az egészet és boldog csövesek lettek. Kössz de nekem ez nem kelĺ. Említetted CR-t. Utálom mert nagyképű kis köcsög de focizni azt tud ismerjük el. Ő is megdolgozott azért amilye van csak neki könnyebben ment mert nagy pénz van abban amihez profin ért. Ugyanúgy a színészeknél is. Te se várd azt hogy csak úgy meggazdagodsz mert nem így lesz.
2013. jún. 28. 00:20
 10/11 anonim ***** válasza:
én is szegény és beteges családból származom sosem volt semmim és most sincs mindig megbecsültem amim van és számomra a becsületesség, és tisztesség a jó lelkület a szeretet ,az egészség,testvérek mind mind az enyém ezeket kaptam szüleimtől és Istentől és ezekért hálás vagyok és megköszönöm mert másnak ezek sincsenek...megértelek, és az életben milliószor felteszem magamnak ezt a kérdést és milliószor nincs rá válasz és nem lesz, DE!! nem erre kell figyelni!!! mi az ami nincs ,mert nem leszel boldog így sosem, vagy megteszel érte mindent ,hogy legyen, vagy más szemmel nézed a világot ,és abban leled örömödet, hogy tevékenykedsz,dolgozol,segítesz, képességeidet fejleszted és kutatod,és amid van azokat kihasználod!!! A nap mindenkinek süt,a hold ,csillagok ,tavak, hegyek az érzések , szegénynek ,gazdagnak,betegnek ,egészségesnek magasnak alacsonynak, a világot és az életet mindenkinek adták ez benne a szép!!!Az élet a kihívásokról szol és megoldásáról és kereséséről szól!! nem a jóléttel leszel erősebb,kitartóbb,hálásabb hanem az úttal amíg elérsz odáig!!!és adni mennyivel jobb érzés mint kapni ezt gyakorold!!! és minden sokkal szebb lesz!!Legyen így neked is ezt kívánom és mindenkinek aki így érez!!!
2013. jún. 28. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!