Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Nem akarok így élni.

Mit tegyek? Nem akarok így élni.

Figyelt kérdés

Fiú vagyok. Jómódú családban élek... de 4-en élünk egy nagyon nagy házban, a tesómmal szinte soha nem beszélek (vagy találkozom), a szüleim nagyon jó emberek, de nem igazán családcentrikusak... hazajövök és kongó üresség, senki nincs otthon. Soha nem csinálunk semmit. Mást irigylek azért, mert testvérei vannak, mert megtanul kiskorában harcolni dolgokért, nagykorában meg van egy állandó társasága (lehet, h ez néha rossznak tűnik, de végül is az életre neveli az embert nem?) Rokonaim se nagyon vannak (1 nagyszülőm van, meg pár rokon innen-onnan, de igazán közeli kapcsolatban nem nagyon vagyok velük)Addig semmi probléma, amíg suliban vagyok, de aztán itthon, egyedül, egész délután... persze eljárok ide-oda, több sportot is csinálok, de nincs olyan igazi igaz barátom, mindenhol csak vendégnek érzem magam és kívülállónak, nem tartozok igazán semmilyen csapathoz, semmit nem tudok szívvel-lélekkel csinálni, mindig magamat hasonlítom mindenkihez és nem bírom abbahagyni! Nincs normális életem... voltam szakemberneknél többször is, azt mondták, hogy nincs igazi, komoly problémám... de akkor miért élem meg ilyennek??? Nem tudom, mi a baj, de ***ára egyedül vagyok és nem bírom... nincs semmi, ami értelmet, vagy struktúrát adjon az életemnek... ja és nincs barátnőm és nem is volt, és tartok tőle, hogy nem is nagyon lesz... aki nekem tetszik, az vagy ***va, vagy keresztülnéz rajtam. Próbálkozni próbálkoztam, de belefáradtam... ha még magamról se tudom, hogy ki vagyok, akkor hogy tudnék figyelni valaki másra is? Szórakozóhelyre meg nem akarok elmenni, az vhogy nem az én stílusom, azt meg miért adjam ezért fel?

Mit csináljak? Számomra is szánalmas, hogy eddig eljutottam, de fingom nincs, mit kéne tennem.Ha 17 évesen ilyen vagyok (más már dolgozik ilyenkor, sőt régebbi korokban már volt, aki ilyenkor már tudta mit akar, esetleg házasságon gondolkodott) milyen leszek később? Ezzel a bizonytalansággal én ugyan nem akarok továbbmenni. Mindig másra hasonlítok, nyugtalanító módon azt vettem észre, hogy mindig hasonulok egy kiválasztott személyhez tudat alatt.. nemtom, van nekem egyáltalán személyiségem?? Úgy érzem, fiú létemre jobbnak, talpraesettebbnek kéne lennem ennél... ami csak még egy ok arra, hogy arra gondoljak, legszívesebben drasztikus módon fejezném be ezt az egészet.

2009. okt. 13. 16:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

LEDÖBBENTEM A KÉRDEZŐN! (JÓ ÉRTELEMBEN)

ILYEN FELFOGÁSSAL HIDD EL NEKEM, HOGY SOKRA VISZED MÉG AZ ÉLETBEN, KÜZDJ, HARCOLJ AZ ÁLMAIDÉRT, ÉS VALÓRA VÁLIK! BARÁTNŐD IS BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY LESZ, MERT NAGYON JÓ A GONDOLKODÁSOD, ÉS EZT SOK LÁNY DÍJAZZA!

NE SZOMORKODJ, GONDOLJ ARRA, HOGY AZ OLYAN EMBEREKNEK, AKIK KÁROSAK (EGÉSZSÉG, MOZGÁS STB.), SOKKAL NEHEZEBB AZ ÉLETÜK!

SOK SIKERT AZ ÉLETBEN, KÍVÁNOM, HOGY ELÉRD AZT, AMIT SZERETNÉL!!!

2009. okt. 17. 12:01
 12/15 anonim ***** válasza:
Én kérdeztem a külsős dolgot. Szerintem meg fogod érteni hogy a szép nőknek a minden a külső. Ezért nem fejlődnek belsőleg. Aki viszont nem egy cicababa annak alakulnak ki jó belső tulajdonságaik. Ezt egyépként meg lehetne akadályozni ha nem minden fiú lenne alájulva egy szép combtól vagy egy szép női párductest től és akkor a szép nőknek is fejlődhetnének a belső tulajdonságaik.
2009. okt. 18. 01:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Sok kamasszal megesik- tehát ezzel a problémával nem vagy egyedül-, hogy keresik a helyüket.

Először is próbálj a tesóddal kommunikálni, és együtt csinálni valamit!

Próbáld meg nem hasonlítani magad másokhoz, hanem kialakítani a saját véleményedet, építeni az önbizalmad (nehéz, de bízom benne, hogy sikerül:)) Neked is van természetesen személyiséged, de saját magadnak kell felfedezned azt. Gondold végig, mit szeretsz csinálni, pl. sportolsz (ahogy azt fent írtad), stb.

A barátokkal kapcsolatban- az emberi kapcsolatoknak időt kell hagyni, és kezdeményezhetsz beszélgetést, elhívhatsz valakit& főleg azok társaságát keresd, akik szimpatikusak számodra.

2009. okt. 20. 21:52
 14/15 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: köszi a tanácsokat. De vhogy még a barátkozás se igazán működik... lehet, h én képzelek be túl sok mindent, de sokszor szar poénokat mondok, ha meg túl sokáig szótlan maradok, akkor elfordulnak tőlem (én se akarnék egy mufurc emberrel haverkodni).

A valódi személyiségem meg az sztem, amikor itthon ülök... csakhogy rohadtul elegem van abból, h az élet élése helyett itthon rohadok meg. És már nem nagyon találok örömöt semmiben.

2009. okt. 21. 15:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Én vagyok az utolsó válaszoló.

Miért állítod be negatívnak a poénjaidat?? Tudsz egy példát írni?

Amúgy szerintem csak meg kéne nyílnod, és nem saját magadba bezárkózni, és önmagadat adni.

A személyiséged meg nem abból tevődik össze, hogy otthon ülsz, hanem pl. h szeretsz- e ezt vagy azt csinálni, mi a véleményed valamiről, stb.

Biztos, h van, amiben örömöt tudsz találni, nem hinném, h mindentől kizárólag rossz kedvű vagy!!!!!

2009. okt. 22. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!