Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért fél az ember annyira a...

Miért fél az ember annyira a haláltól?

Figyelt kérdés
2013. máj. 18. 07:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért, mert hirtelen az fut át az ember agyán hogy példának,de csak példának:"Mi lesz ha meghalok?!" "Utána mivan velem?" "Tudom hogy létezek?" "Van élet a halál után?"

"Újjá fogok születni?". Ezek mindennapi egyszerű kérdések. Szerintem azért mert ha tudja mindenki márpedig tudja, hogy sajnos egyszer mindenki meghal, és félti magát nem képes elfogadni azt a tudatot, hogy ő már nem lesz. Mert bizony azt én sem tudom milyen lehetett amikor még nem éltem? amikor még bolyongtam valahol anyukám hasában sem voltam? Na tehát még nem létezel nem tudsz a tudatodról mert nincs is olyankor! De a halál nem rémísztő annyira először fáj vagy baleset vagy nehéz haldoklást adó nehéz fájdalommal járó halál, vagy természetes halál. a fájdalmasban szenvedsz, nem? De ha utána meghalsz akkor már nem tudsz semmit. Körülbelül ide az a legjobb példa hogy amikor elalszol, észreveszed hogy elalszol? nem amikor felkelsz tudod pontosan minden részletét mikor aludtál?? NEM! Tehát a halál olyan mint egy képszakadás vége kész és nincs tovább testben,de csak testben! A lelked felszáll egy monda szerint a többi lélek közé és addig bolyong amíg nincs egy két olyan pár amikor gyerket akar és téged választanak ki. Tudom eléggé lehetetlennek tűnik ez a válasz. De ennél jobban más sem tudta volna kifejteni ugye? Bocsi hogy most 8:16-8:17 kor írom le mert hosszó volt és nemrég regisztráltam=öt perc 1 válasz:)

2013. máj. 18. 08:16
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló teljesen jól összefoglalta, nem is nagyon tudnám mivel kiegészíteni.

Az én szempontomból csak annyit, hogy nem is attól félek igazán hogy elvesztem a tudatom, hanem sokkal inkább attól hogy a 40 éve güriző szüleimet (akiknek olyan munkája van hogy hajnal 4-től este 23-ig sokszor dolgoznak)nem tudnám eltartani többé, magukra hagynám őket. Nagyon sokat feláldoztak a 4 gyerekükért és hálából nekünk is gondoskodni kéne róluk. A halál ettől tudna minket megfosztani. :)

17/L

2013. máj. 18. 08:39
 3/20 anonim ***** válasza:

Ja és előző válaszoló: ugyan ez. Én is tegnap regisztráltam és most három napig ötpercenként egy válasz :)

Igen, most elhasználtam egy választ erre :D...Öt perc múlva komment :)

17/L

2013. máj. 18. 08:46
 4/20 dani900 ***** válasza:

"nem tudnám eltartani többé, magukra hagynám őket. Nagyon sokat feláldoztak a 4 gyerekükért"

Hát ez kemény dió lesz számodra...

Monnd, ki kérte meg őket, hogy 4 gyereket vállaljanak?

És ezt, hogy öreg korukra a ti dolgotok lesz vigyázni rájuk, ezt mondják is, éreztetik veletek?

Szerinted ez mi? Hogy valaki szül egy gyereket, magának, hogy neki legyen valakije, és öregkorára bebiztosítsa magát?

"én mindent megteszek érted, hajnaltól estig gürizek, hogy megadjak mindent"

"Látod, miattad feláldozzuk az életünket apáddal"

Ki kérte meg? Te akartál megszületni?

Ha megcsináltak kutya kötelességük felnevelni. És, amikor felnősz, elengedni, hogy esélyed legyen egy boldog életre.

De, ha önzőségből akartak gyereket, akkor nem fognak elengedni, és, jön az érzelmi manipuláció, a bűntudat keltés: "mi lesz velem? itt hagysz, mikor kidolgoztam érted a lelkem? ennyire hálátlan vagy?"

Szóval, el lehet dönteni, ki az, aki életet ad egy gyereknek, és ki az, aki magát ajándékozza meg egy gyerekkel.

Remélem, nem sértettelek meg, nem volt szándékomban :)

2013. máj. 18. 09:11
 5/20 anonim ***** válasza:
:) Akkor végülis a tudat megrémíti egyszerűen :)
2013. máj. 18. 10:44
 6/20 anonim ***** válasza:
53%
én várom, nem félek tőle 22F
2013. máj. 18. 11:29
 7/20 anonim ***** válasza:

Kedves Dani900! :)

Ez eléggé vádaskodó hangnem volt. Nem kértek meg de ÉN kötelességemnek érzem. Már csak azért is mert anya olyan betegségben szenved, ami folyamatosan romlik s mire én felnövök valószínűleg majd járni sem tud. Fiatalabb koruk óta dolgoznak mivel szegény szüleik voltak és már korán el kellett kezdeniük a gürizést. Most azért vannak nagyon nagy tartozásaink mert MIATTUNK egy sokkal nagyobb házba költöztünk 2 éve. Azért hogy legyen külön szobánk, 4 gyerek ha egyszerre magol hangosan az kész gyerekzsivaj. Az új ház, a külön szobák biztosítják nekünk azt az lapot, amiből ki tudunk indulni. 25 évig fizetjük a tartozást és ezt megint csak MIATTUNK vállalták. Ők ezt nem mondták soha sem. De mi tudjuk és megháláljuk ezzel a minimummal. Ugyanis most egy év múlva a 4 gyerek közül 2 felső fokú angolból tesz majd előre hozott érettségit. Én emelt szinten tanulom a nyelvet, csakúgy mint a többi 3 testvérem. A tudásunkat nekik köszönhetjük. Vették a fáradtságot hogy ezt belénk neveljék, holott nem volt kis munka. Apa amíg anya minket nevelt, egyedül gürizett.

Ja és nehogy azt hidd, anya műveltebb nagyon sok multicéges, vezető posztot betöltő embernél is. Mindig is magát képezte, segítőkész és nagyon kedves ember. Csak nem adatott meg neki az az anyag háttér amivel saját cukrászdát/fodrászszalont nyithatott volna. Pedig kitanulta mind2 szakmát és jeles bizonyítvánnyal végzett. De nem tudta elkezdeni álmai munkái közül egyiket sem mivel nem volt rá keret. Anya anyukája (az én mamám) és az ő anyukája (az én dédmamám) is ebben a betegségben szenvedett. Mama még mindig él és anya 16 éves kora óta el kellett hogy tartsa mert csak ő maradt meg neki, de ő is betegen. Ennek ellenére sikerült elérnie hogy 4 gyereke van aki jól megél, normális anyagi körülmények között.

Mi ha akarnánk most nyithatnánk üzletet, mivel félreteszik a pénzt csak nekünk.

És ezek után ne legyen tőlünk ez a minimum? Az igenis nem lenne gyerek aki nem látná be hogy mi mindent megtettek érte a szülők és ha már valószínűleg külföldi , jól fizetett állásunk lesz, az a minimum hogy segítjük őket idősebb korukra. Ha már a fiatalabb éveiket munkával kellett hogy töltsék.

Nem bántottál meg mivel te csak egy idegen vagy és a véleményed így semmit sem számít nekem, mivel a hátterét sem tudod a dolgoknak. :)

Szép napot!

17/L

2013. máj. 18. 12:01
 8/20 anonim ***** válasza:
3 éve több regisztrációm volt de a végén nem az úgymond egyes emberek szerint elnevezett "okoskodásom" miatt, hanem mert igazam volt, márpedig volt. Ammikor ezért törölték a fiókomat,volt amikor letiltottak Hardened néven...saatöbbi(stb.) Ezek a válaszok nagyon jók, és megvannak fogalmazva de ne csináljátok már! Hát mert , olyan is volt amikor ezért mert ezt nem bírtam ki ezeket a gúnyoskodás,fellázadási nemtom igazságtalansági hülyeségeket, ezért is ne már! Most b*sszus rászántam magam hogy regisztrálok egy újat. Ne legyen pl.: (ami elkerülhetetlen egyébként, próbáljatok inkább ne veszekedni! És ezt elkerülni ettől egyszerre 20 fantás poharat török össze s kiborsózik a hátam amikor ezt látam : Kedves _____! Hát mi a micsoda ez? Levelet írunk?! Ez k*rvára gúnyos és a másik szemébenmegalázó. Egyébként igaza volt annak a lánynak aki visszaírt Dani900-nak. Dani ez egyébként elég felháborító volt. Ezt ismerem amivel megindultál Dani ezt hívják: Ideghullámnak... Lehet hogy majd megint hihetetlenül kifogsz oktatni de mindegy. De különben meg az én hibám hogy töröltem megam részben DE VÉGÜLIS MÉGSEM :)
2013. máj. 18. 15:35
 9/20 anonim ***** válasza:
Én nem félek a haláltól. Régen féltem, egyrészt azért, mert mindenem, amim van, el fogom veszteni: tárgyak, emberek... Na és ott a fájdalom, ki tudja, milyen szenvedések közepette dobom fel a pacskert. Megrémít, hogy saját vizeletemben, vagy máshogy lássanak, mikor meghalok.
2013. máj. 18. 18:23
 10/20 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló! :)

Igen, én is így vagyok vele, ez a második fiókom.

A kedves...részt a helytelen hangvitelű válasza miatt írtam neki így..bár szerintem erre te is rájöttél. Nem állt szándékomban leállni vitázni és nem is fogok, csak tisztázni akartam nagyjából a helyzetet, bár így is csak töredékét írtam le a dolgoknak.

A válasz amit te írtál egyébként nagyon tetszett, jól összefoglaltad a dolgot és teljesen egyetértek vele. :)

17/L

2013. máj. 18. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!