Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van értelme alkotni (rajzolni)?

Van értelme alkotni (rajzolni)?

Figyelt kérdés

16 vagyok. A nyár óta elkezdtem komolyabban foglalkozni a rajzolással. Szeretek rajzolni, de nem tudom, hogy van-e értelme. Elég jól rajzolok, de híresebb, elismert művész úgyse leszek. Ez egy hobbi nekem, de egy rajz kb. 3-4 óra, így a tanulásra nem jut annyi időm (nem mindha tanulnék helyette). Elég gyorsan fejlődök bent. 1 hónapja készült rajzaim elkészírése után nagyon büszke voltam, de mostmár nem találom őket jónak, és látom a hibáimat. De attól, hogy jól rajzolok, attól még nem leszek attól több. Mindenki mondja, hogy jók, de mi hasznom van a rajzolásból?

Nem tudom, hogy megéri-e folytatni.

Ezt tegnap csináltam:

[link]

2009. okt. 2. 14:56
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Kész is van Spongya Bob és Csigusz. :-D

[link]

Külföldön jobban értékelik a művészeket. Ki akarok majd költözni. Valószínüleg semmi nem lesz belőle, de azért reménykedem.

2009. okt. 2. 19:07
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
sziaa.dettó :D ha szeretnél velem beszélni a rajzokról meg munkákról, akk dobj meg 1 privivel. meg tudnám mutatni egy csomó munkám. már a tanáraim is megszokták, eleinte elég nehezen viselték h órákon is folyton azt csinálom.ez van xD ami azt illeti királyak a rajzaid, minél többet rajzolsz, annál kevesebb idődbe fog kerülni 1 rajz és fejlődsz is.
2009. okt. 2. 19:58
 13/33 anonim ***** válasza:
jaa és hogy a kérdésre válaszoljak, persze hogy van értelme :-D
2009. okt. 2. 20:03
 14/33 anonim ***** válasza:
5%
hú. szerintem sürgősen hagyd abba.
2009. okt. 3. 16:59
 15/33 anonim ***** válasza:
65%
ne hallgass az előzőre, csak egy degradált emberállat és még irigy is! ;)
2009. okt. 3. 17:20
 16/33 A kérdező kommentje:

Abbahagyni nem fogom. Ha nem rajzolok pár napig, akkor annyira hiányzik már, hogy rajzolni kezdek.

Utolsó előttinek:

Örülök, hogy ennyire tetszenek a rajzok. :-D

2009. okt. 3. 19:15
 17/33 anonim ***** válasza:
76%

A gondolataidból és a rajzaidból úgy látom, igazi művész vagy. A művészek hajlamosak rá, hogy dilemmázzanak: van-e értelme annak, amit csinálnak. (Ezt nem pejoratív véleménynek szánom.) Egyrészt, ha szereted csinálni, akkor már csak magáért az alkotás öröméért is érdemes. Elsősorban érdemes lenne kiállításokon megmutatnod magad (pontosabban a képeidet).

Rajzfilmezésre nem gondoltál még? Persze ahhoz Kecskemétre vagy Pestre kellene költöznöd. A Filmművészetin már van animátor szak.

2009. okt. 3. 19:50
 18/33 anonim válasza:
100%

Van értelme ne hagyd abba gy csomó szakmához kell a rajzolás: rajztanár, építészet, grafikus, divattervező, díszlettervező képzőmüvészetek, iparművészet...

ha most elkezdesz művtörit tanulni akkor éretségizhetsz is belőle nem bajha nincs a sulidba ez csak emelt szinten létezik pés azt máshol központi helyen kell tenni, csak utána kell nézned a követelményrendszernek meg pár könnyvnek ez jó felvételi művészeti sulikba és van rá még időd én 12.élején döntöttem úgy h éretségizek rajzból(sima gimiben) és 90% felett sikerült.

2009. okt. 4. 17:46
 19/33 anonim válasza:
Én egy grafikus vagyok. Megnéztem a rajzaidat amiket feltöltöttél. Látom, hogy megvan a tehetséged, de nagyon nagyon sokat kell még fejlődnöd. Nézegess sok állatos képet mert látom h anatómiailag sem helyesek, és másold is őket az nagyon sokat segít, másolj mindenféle képeket, tónusban, technikában is utánozd le őket! Rengeteg művészeti iskola van, és művészeti szakma, vannak tanfolyamok is, nekem is a hivatalos szakmám elektronikus grafika... sok szerencsét!
2009. okt. 4. 20:19
 20/33 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: 2009-10-02 16:48

Csak nem az Eventusra gondolsz? Én odajártam, rajzból sokat fejlődtem ott.

A kérdezőnek: Látom, nagyon szeretsz állatokat rajzolni, a beagle (ugye az?) különösen tetszik. Másolj sokat fényképekről, de úgy, hogy nem tónusozol, hanem próbálod megtalálni a formát és az arányokat. Amit ajánlok neked, a könyvtárban biztos megvan:

Szunyoghy András: A ló művészeti anatómiája

Ha megtanulsz lovat rajzolni, utána más állat is menni fog.

2010. ápr. 23. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!