Van értelme alkotni (rajzolni)?
16 vagyok. A nyár óta elkezdtem komolyabban foglalkozni a rajzolással. Szeretek rajzolni, de nem tudom, hogy van-e értelme. Elég jól rajzolok, de híresebb, elismert művész úgyse leszek. Ez egy hobbi nekem, de egy rajz kb. 3-4 óra, így a tanulásra nem jut annyi időm (nem mindha tanulnék helyette). Elég gyorsan fejlődök bent. 1 hónapja készült rajzaim elkészírése után nagyon büszke voltam, de mostmár nem találom őket jónak, és látom a hibáimat. De attól, hogy jól rajzolok, attól még nem leszek attól több. Mindenki mondja, hogy jók, de mi hasznom van a rajzolásból?
Nem tudom, hogy megéri-e folytatni.
Ezt tegnap csináltam:
Kész is van Spongya Bob és Csigusz. :-D
Külföldön jobban értékelik a művészeket. Ki akarok majd költözni. Valószínüleg semmi nem lesz belőle, de azért reménykedem.
Abbahagyni nem fogom. Ha nem rajzolok pár napig, akkor annyira hiányzik már, hogy rajzolni kezdek.
Utolsó előttinek:
Örülök, hogy ennyire tetszenek a rajzok. :-D
A gondolataidból és a rajzaidból úgy látom, igazi művész vagy. A művészek hajlamosak rá, hogy dilemmázzanak: van-e értelme annak, amit csinálnak. (Ezt nem pejoratív véleménynek szánom.) Egyrészt, ha szereted csinálni, akkor már csak magáért az alkotás öröméért is érdemes. Elsősorban érdemes lenne kiállításokon megmutatnod magad (pontosabban a képeidet).
Rajzfilmezésre nem gondoltál még? Persze ahhoz Kecskemétre vagy Pestre kellene költöznöd. A Filmművészetin már van animátor szak.
Van értelme ne hagyd abba gy csomó szakmához kell a rajzolás: rajztanár, építészet, grafikus, divattervező, díszlettervező képzőmüvészetek, iparművészet...
ha most elkezdesz művtörit tanulni akkor éretségizhetsz is belőle nem bajha nincs a sulidba ez csak emelt szinten létezik pés azt máshol központi helyen kell tenni, csak utána kell nézned a követelményrendszernek meg pár könnyvnek ez jó felvételi művészeti sulikba és van rá még időd én 12.élején döntöttem úgy h éretségizek rajzból(sima gimiben) és 90% felett sikerült.
A válasz megírásának időpontja: 2009-10-02 16:48
Csak nem az Eventusra gondolsz? Én odajártam, rajzból sokat fejlődtem ott.
A kérdezőnek: Látom, nagyon szeretsz állatokat rajzolni, a beagle (ugye az?) különösen tetszik. Másolj sokat fényképekről, de úgy, hogy nem tónusozol, hanem próbálod megtalálni a formát és az arányokat. Amit ajánlok neked, a könyvtárban biztos megvan:
Szunyoghy András: A ló művészeti anatómiája
Ha megtanulsz lovat rajzolni, utána más állat is menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!