Mire vagyok elhívva?

Figyelt kérdés

Kiskoromban tehetségem volt a rajzoláshoz és a történetíráshoz. Utóbbihoz nem is feltétlen tehetségem, de gyorsabban fejlődtem, így általában az én fogalmazásaim kerültek felolvasásra.

Később elmaradozott az írás, és regényt se sokat olvastam/olvasok, így ebből nem lett semmi.

A rajzkészségemet fejlesztetni szerette volna a család, kaptam könyvet, amit sose forgattam, és keveset gyakoroltam.

Amikor fényképezőgépet kaptam, akkor fotózni kezdtem. Néha szerkesztgetek és retusálok (GIMP és PhotoFiltre), a fotózással fél éve foglalkozom komolyabban.

Szóval ez a művészkedés távol került tőlem. (Pedig oviban mutogattak a rajzaimra; ráéreztem a mozgásra; horizontot rajzoltam, amikor a társaim még erre nem gondoltak, az alakjaim nem voltak egy síkban, mikor másokéi még igen.)

Csupán a fotózás. Ezen kívül néha itthon is rajzolgatok, meg unalmas előadásokon szerintem egész jó non-figuratív díszítő ábrákat készítek.

Szinte végig bennem volt a félelem, hogy nekem erre KELLENE mennem, és ha nem foglalkozom vele, azzal elásom a tálentumomat, amit kaptam. Többen vigasztaltak, hogy azért ez nem így van, remélem, igazuk volt.

10.-ben aztán egy ideiglenes rajztanár jött, aki sokat rajzoltatott. Szerinte tehetséges vagyok - pedig akkor egyáltalán nem jó rajzokat készítettem, nem tudom, mire érzett rá -, és ha nem erre megyek tovább, depressziós leszek és nem fogom találni magamat. 10.-ben volt is kedvem rajzolni, de aztán megint abbamaradt...

Természetesen nem erre mentem tovább. Szerintem van szépérzékem, ezt mutatja, hogy imádok fotózni - még ha eddig nem is "komolyan" űztem -, illetve a nonfiguratív ábráim. De nem érzem úgy, hogy tudnék erről tanulni és ezzel foglalkozni.

Viszont egy olyan karon vagyok az egyetemen - totál nem művész-szerű szakon -, ahol a másik szak kvázi művészi, a harmadik pedig félig az (a miénk tehát nem).

A szakra kerülésem kalandos. Ugyan a tárgya mindig is megmozgatott, nem biztos, hogy jól döntöttem. A karra kerülésben úgy érzem, Isten is vezetett; volt pár "véletlen", meg pár "hajszálon múlt" a történetben.

"Félek", az az utam, hogy átmenjek a művészi, vagy legalábbis a félig művészi szakra.

Szerintetek?

(Amúgy elsőéves vagyok)

2013. máj. 13. 20:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha van lehetőséged, próbáld meg.
2013. máj. 13. 20:31
 2/16 A kérdező kommentje:

Mert szerintem mégis a művészetre vagyok elhívva?

Kvázi félek, sőt, kvázi nélkül :D félek tőle.

Nagyon nem érdekel.

A fotózáson és az unalmas előadásokon való rajzoláson kívül hobbiként is azért erőltetem magamra, hogy legalább szabadidős tevékenységként ne vesszen el.

2013. máj. 13. 20:36
 3/16 anonim ***** válasza:
Isten embere nem fél! Te se félj! Jób mondja, hogy az következett rám , amitől féltem. A félelem, az negatív hit. Nyugodj meg,bízd rá magad Isten gondviselésére.Végül is háromféle dologban is jó vagy.A nagy tudósok, különböző dolgok határterületein mozogtak, amik valami módon egymásba ágyazódtak.Ne félj, csak bízz Istenben.
2013. máj. 13. 22:38
 4/16 A kérdező kommentje:

De én NEM akarom a kézművességet :'(

Mi a háromféle, amiben jó vagyok?

2013. máj. 13. 22:43
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem azt írtad, hogy rajz, fotó, és regényírás? Amit nem akarsz, azt ne csináld. Vagy kötelező tárgy?De lehet, hogy rosszul olvastam.De egyetemen szokott lenni szóró tárgy, amivel ritkítják a hallgatókat. Régen a politikai gazdaságtan volt.
2013. máj. 13. 22:52
 6/16 anonim ***** válasza:
Ez az "az az utam", valami eleve elrendelésfélét feltételez. Nincs így megírva, hogy te mi leszel. Jól is néznénk ki.
2013. máj. 13. 22:55
 7/16 A kérdező kommentje:

Nos, a sztoriírás VOLT, kb. negyedikben talán még. De végképp nem érdekelt. Sőt, annyira, hogy alig olvasok regényt, és van időszakom, mikor filmet se kívánok.

A rajz volt, de nem túlzottan érdekel. Néha ráveszem magam, illetve unalmas előadáson, mikor nincs más.

A fotó az első, ami őszintén érdekel és szeretem, imádom. De azzal is csak fél éve foglalkozom komolyabban.

2013. máj. 13. 23:00
 8/16 A kérdező kommentje:
És mindezek mellé egy totál mással foglalkozó, mondjuk úgy, természettudományos-műszaki szakra járok.
2013. máj. 13. 23:03
 9/16 A kérdező kommentje:
Miért lett ide átrakva? :/ Vallási értelemben kérdeztem.
2013. máj. 14. 11:20
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem kérdeztem, hogy miért lett ide átrakva. Miért ide jársz?

De, ha elvégezted, akkor még csinálhatsz mást.Lehetsz fotós utána.

Példa: öcsém alapszakmája szakács, felszolgáló. Érdeklődött a honlapkészítés irányába, már egész jó weblapokat csinál. Elvégzett valami kétéves programozói sulit is. Plusz, fotózik is, és videózik , esküvők, ballagások. Amikor nincs meló, akkor segédmelózik, kertészkedik.Jár rendezvényekre felszolgálni is.

2013. máj. 14. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!