Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A maximalizmus tényleg megkese...

A maximalizmus tényleg megkeserít? Én miért nem így érzem?

Figyelt kérdés

Régi vágású, aránylag idős szülők között nőttem fel. Mindkettő maximalista. Az egyik régen a tanulásban, aztán a munkájában; a másikójuk betegség miatt háztartásbeli, ő a háztartásban.

Valószínűleg miattuk is, én is maximalista lettem.

Eleinte csak a tanulásban, de aztán rájöttem, hogy más területet se szabad hanyagolni.

A mai világban mindenképpen furcsának számítok. A barátaim féltésből, a mindenkori csoport-osztálytársaim utálatosságból, ha neten olvassa valaki, hogy gondolok, szintén utálatosságból, furcsállásból vagy talán féltésből -- beszól.

Ugyanis sok dologban régi nézeteket vallok.

Igazi "merev" vagyok.

Nem értek egyet az ivással. Igen, néha-néha igyál egy picit a jobb hangulatért - de berúgni minek?? Rászoksz, azt fogod hinni, "kell", hogy elviseld a stresszt. Közben a stresszt máshogy is el lehet viselni...

Nem szeretem a diszkót. Ezt nem maradiságból, szoktam "éjszakázni" is barátokkal, szóval nem ezért. De ez is maradiságnak tűnik.

Az átlagnál otthonülősebb ill. egyedül elmenősebb vagyok. Ez is ellenszenvet vált ki az emberekből. Pedig szerintem van nálam sokkal-sokkal rosszabb eset is. Igenis járok társaságba, heti többször is. Csak nem minden áldott nap, nem járok táborokba, szorgalmi időszak alatt egész hétvégés programokra, mert az kimerít.

Nem bírom a lustaságot. Szerintem ha valaki egyetemre megy - de ha gimibe, akkor is -, azt vállalja, hogy tanul. Mégpedig lehetőleg jó jegyekért és a tudásért is.

Mindig sokat tanultam. Volt idő, mikor túlzásba vittem, de értem el dolgokat, így azt se bánom.

Most egy ideje, úgy érzem, nem viszem túlzásba.

Vannak hobbijaim, barátaim - bár kilógok a sorból többek között a fentiek miatt.

2013. máj. 12. 21:35
1 2 3 4
 31/35 dani900 ***** válasza:
De, ha azt a másikat szeretnéd igazából, akkor mi az, amiért mégsem váltasz?
2013. máj. 14. 00:05
 32/35 A kérdező kommentje:
Nem tudom, a másik kettő közül melyiket szeretném, amúgy nehéz szakok nagyon és nehéz váltani is.
2013. máj. 14. 00:06
 33/35 dani900 ***** válasza:

akkor kérdezd meg magadtól igazából melyik az, amelyiket szívesen csinálnád sok év után is.

És eldöntheted, mennyit teszel érte, vállalod-e a kockázatot, és adsz-e esélyt magadnak, vagy inkább mész a könnyebb úton, és megalkuvó leszel.

Az életedről van szó, de mit mersz megtenni érte, és mi az, ahol a félelem legyőz? És, hagyod hogy továbbra is legyőzzön, vagy teszel ellene?

2013. máj. 14. 00:18
 34/35 dani900 ***** válasza:
De, mindegy, nem akarlak lebeszélni, és rábeszélni sem semmire, csak annyi, hogy hallgass az érzéseidre, és vállald is fel, és cselekedj úgy, hogy nem csak tudod, hogy jól csinálod, hanem érzed is.
2013. máj. 14. 00:25
 35/35 dani900 ***** válasza:
Na, most kicsit olyan érzésem van, hogy én is kevertem rajtad egyet, ha tényleg így van, bocs nem volt szándékom :)
2013. máj. 14. 00:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!