Túlságosan maximalista vagyok magammal szemben, nem tudom elfogadni a testem, amíg pontosan úgy nem néz ki, ahogyan szeretném. Hogyan adjak le az elvárásaimból?
Figyelt kérdés
23 éves nő vagyok, és megkeserítem a saját életemet azzal, hogy túl sokat várok el magamtól. Konkrétan ha tükörbe nézek, csakis a hibáimat látom. Egy 170 centis hiba jelenik meg előttem, semmi más. Testi hibáim elvileg (mások szerint) nincsenek, de én semmivel sem vagyok elégedett magamon. Mit tegyek, hogy el tudjam fogadni magam?2012. márc. 25. 09:01
1/7 anonim válasza:
Egyszeruen ugy, hogy ertsd meg, hogy nem a kulsosegek szamitanak. Amig ezekkel foglalkozol, nem tudsz annyira a szeretetre, baratsagra koncentralni. Hidd el, kar az idoert.
Es ha egy embernek tetszel, vagy ha valaki szeret, hidd el, nem azon mulik, hogy milyenek a vonalaid, milyen a sminked, milyen szinu a ruhad stb.
2/7 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen igazad van! Csak az a baj, hogy nem tudom, hogyan alakítsam ki magamban ezt a nézőpontot úgy, hogy stabil is maradjon. Ideig-óráig sikerül szem előtt tartanom, hogy nem a külső a fontos, de aztán azon kapom magam, hogy megint mondjuk a combom mérete miatti bosszankodás köti le minden gondolatomat.
2012. márc. 25. 13:17
3/7 anonim válasza:
A lelki problemak legyozese nehez, de ha mindannyiszor figyelmezteted magad, hogy na,erre nem gondolok, egy ido utan, fokozatosan enyhul, majd, remelhetoleg minel hamarabb, ki is marad. Csak igazan akarnod kell.
4/7 A kérdező kommentje:
Tehát csak erőfeszítés kérdése az egész? Ha mindig helyes irányba terelem a gondolataimat, akkor egyszer elérem, hogy a személyiségem részévé váljon véglegesen?
2012. márc. 25. 15:18
5/7 anonim válasza:
Igen, mikor mar oda jutsz, hogy visszagondolsz ra, es nem erted, hogy hogy is tudtad ilyeneken idegesiteni magad, akkor mar "meggyogyultal"
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 26. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!