Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ilyen kishitű és...

Miért vagyok ilyen kishitű és maximalista magammal szemben?

Figyelt kérdés

Egy dolog a külsőmmel való elégedetlenségem. Tényleg nem vagyok tökéletes, ez tény, van egy pár kiló feleslegem is, de egész szépnek mondanak. Magamat mégis egy nagy nullának látom, és megőrülök, ha szép lányokat látok nekem tetsző pasik mellett.

A másik dolog a maximalizmusom. Akár milyen jó teljesítményt nyújtok, mindig az van bennem, hogy lehettem volna jobb is. Ha 4,8 az átlagom az egyetemen, akkor azt mondom magamnak: miért nem 4,9? Ha 3. vagyok egy országos versenyen: miért nem 2.? stb. stb.

Miért csinálom ezt magammal? Az eszemmel próbálom meg kompenzálni azt, h nem érzem magam jó nőnek?

2011. máj. 21. 17:42
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkább pozitív tulajdonság. Ez hajt, ez serkent többre, jobbra. Nem baj az. Inkább egy kis önértékelési zavarod lehet. Nem kapsz elég pozitív megerősítést, legalább is többet szeretnél.
2011. máj. 21. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!