Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért használ ki? Megérdemlem?!

Miért használ ki? Megérdemlem?!

Figyelt kérdés
Nagyon jóban vagyok az ofőmmel tényleg mindent intézek neki még mielőtt kimondaná már kész is van. Nekem mondd el mindent az osztállyal és a magánéletével kapcsolatban is. Viszont az utóbbi hónapban úgy érzem csak én adok neki ő pedig csak elvesz. Nem akarok én lenni a mártír de ahhoz hogy jóban legyek vele kockáztatom azt is hog engem kiáltanak ki nyalósnak is. Mért csinálja? Miért nem becsül meg? Én tartok ki mellette egyedül. A többiek nem igazán kedvelik....

2013. ápr. 29. 14:54
1 2 3
 11/29 dani900 ***** válasza:
100%

Mondom, figyelj az érzéseidre, én úgy próbálom csinálni, hogy nem megmagyarázom magamnak, hogy x dolog akkor is jó, mert ezért, meg azért, meg mert azt mondták, stb..., hanem ha érzek valamit, együttműködik az agyam, és a szívem, és megpróbálok egy érzést, megmagyarázni, hogy: "miért érzem én ezt? mi az oka?", és addig gondolkodom, és utánajárok, amég meg nem találom a megoldást.

Tudod, a racionális és érzelmi éned együtt alkot téged, és ha nincsenek összhangban, akkor nincs belső béke, egymás ellen dolgoznak, azaz vívsz magaddal.

Úgyhogy, ahhoz, hogy jól legyél, mindkettőt használd, és akkor hozol jó döntéseket, ha mindkét oldalról úgy érzed, hogy jó.

2013. ápr. 29. 21:23
 12/29 A kérdező kommentje:
Az én agyam racionális része ebben az esetben folyton szabadságon van viszont a szentimentális gőzerővel dolgozik. Egyszerűen nem bírok objektíven nézni a dolgokra ezzel kapcsolatban. Olyan hatással vám rám hogy az hihetetlen és nem tudom hogyan csinálja. Igyekszem egy picit reálisabbán nézni a dolgokat! :)
2013. ápr. 29. 21:28
 13/29 dani900 ***** válasza:

Szerintem érzelmileg manipulál, és ezt érzed is, csak megmagyarázni nem tudod magadnak, és ez a racionális része a dolognak.

Dehát, ezért van a Gyk, és néha én. Hogy magyarázatot találj ;)

2013. ápr. 29. 21:33
 14/29 A kérdező kommentje:
Hát igen. Magyarázatot találtam de megoldást sajnos nem. Mert ahogy ismerem magam holnap bemegyek és bármilyen kérésére a legszebb és legkedvesebb mosolyom kísértében(természetesen őszinte lesz a mosoly) igent fogok mondani. De hát előbb utóbb majd csak kiborulok és akkor majd talán befejezem. Addig nem tanulok belőle amíg nem lesz vlami baj ebből.
2013. ápr. 29. 21:39
 15/29 dani900 ***** válasza:

Megoldás?

Tudsz szerintem azt is, csak félsz, hogy mi lesz.

Hogy csalódik benned.

Már nem te leszel a kedvence.

A te életed, te döntöd el, mit teszel.

2013. ápr. 29. 21:46
 16/29 A kérdező kommentje:
Nem kedvenc hanem barát. Ezt szögezzük le. És nem attól felek hogy a "helyemről" lekerülök hanem attól hogy ha én elfordulok akkor egyedül marad. Nagyon szeretem és féltem őt.
2013. ápr. 29. 21:50
 17/29 dani900 ***** válasza:
Hány éves vagy, ha nem titok?
2013. ápr. 29. 21:54
 18/29 A kérdező kommentje:
17vagyok. Titok majd csak olyan 20év múlva lesz. :D
2013. ápr. 29. 21:55
 19/29 dani900 ***** válasza:

"ha én elfordulok akkor egyedül marad. Nagyon szeretem és féltem őt."

Basszus, mintha egy anya írná a gyerekéről(8-10 éves gyerek)

De ez egy "felnőtt" ember. (bár, én tudom, hogy érzelmileg nem nőtt fel, de erre majd rájössz te is, csak addigra nehogy kifacsarjon belőled mindent, amire neki szüksége van)

2013. ápr. 29. 22:05
 20/29 A kérdező kommentje:
Mint egy anya? Ez pozitív vagy negatív kritika? Nem fog kicsavarni. Talán egy picit anyáskodó vagyok de érzem hogy kellek neki. :) És hidd el felnőtt. Nem csak korban. Nagyon sokat tanultam/tanulok tőle.
2013. ápr. 29. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!