Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » "Krónikus piruló" vagyok....

"Krónikus piruló" vagyok. Tudnátok adni valamilyen tanácsot?

Figyelt kérdés
2013. márc. 26. 17:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én is az vagyok! De már nem tud érdekelni, magyarán leszarom, hogy ki mit gondol rólam, senkinek sem kell megfelelnem, így fosok erre a jelenségre nagy ívből rá!!
2013. márc. 26. 17:48
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a baj az elpirulással! Szerintem aranyos... :)
2013. márc. 26. 18:02
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy minden helyzetben aranyos lenne!!
2013. márc. 26. 18:04
 4/15 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy már előre rettegek attól, hogy elpirulok. Ami nagyon sokszor bekövetkezik. Elég hozzá, ha csak a pirulásról beszélünk, már ég a fejem (de még rengeteg példát tudnék hozni).

Nem igazán érdekel, mit gondolnak rólam, de akkor sem tudok mit kezdeni ezzel. Egyszerűen kínban érzem magamat még a legközelebbi barátaim/családtagjaim előtt is.

2013. márc. 26. 18:08
 5/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A pirulás hátterében általában önbizalomhiány, önértékelési zavar áll. Különösen olyan helyzetekben szokott jelentkezni, amikor az illető attól szorong, attól fél, hogy biztosan nem elég jó, amit csinál, nem elég szép, nem elég csinos, nem elég okos, stb. Fél, hogy nem felel meg az elvárásoknak. Szinte mindenkinek meg szeretne felelni, ami természetesen lehetetlen.

Az esetleges önértékelési zavar, önbizalom hiány és a megfelelési kényszer lehetséges okait kellene átgondolni, amelyek általában a kisgyermekkorben keresendőek..

A fentiekből következik, hogy a pirulás, mint tünet nem igényel semmilyen sebészeti beavatkozást.

Ha egyedül nem megy, pszichológus segíthet a kiváltó okok átgondolásában, a tünet megszüntetésében..

2013. márc. 26. 18:19
 6/15 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Az elpirulás leggyakrabban szorongás és önértékelési zavar jele. Félelem attól, hogy ha a figyelem középpontjába kerülsz és rád figyelnek.

A serdülőkorban ez még nehezebb, hiszen a formálódó test és lélek még azt is zavarba ejtheti, akinek ilyen problémái korábban nem voltak.

Szerintem meg kellene a gondjaidat a szülőkkel is beszélni, ne félj tőle. Ha jó a kapcsolatotok, biztosan megértenek, és talán sok beszélgetéssel, őszinteséggel segíteni is tudnak.

Elfogadni magad, olyannak amilyen vagy, meg kell tanulni! Ha olyan vagy, aki elpirul, próbáld meg ezt is elfogadni és bármilyen furcsán hangzik, szeretni is, hiszen ez a tulajdonságod is ! te vagy, emellett érzékeny, szorongó vagy, szeretnél megfelelni az elvárásoknak,talán többnek is mint kellene, hiszen nem lehet és nem is kell mindenkinek megfelelni!

Önértékelésed növekedni fog, ha jó és rossz tulajdonságaidat egyaránt elfogadod.

Azon elgondolkodhatsz, milyennek tartod magad, mivel vagy elégedett magadban, mivel elégedetlen.Készíts leltárt magadról.Egyik oldalra írd a jó tulajdonságaidat, másikra, amivel elégedetlen vagy.

Előbbiek közül amin lehet, változtass. Hidd el, sokkal több mindenen tudsz változtatni, mint amennyit magadról gondolsz.

Ha nem boldogulsz a problémával, beszélgess el pszichológussal, a városi nevelési tanácsadóban, és a családsegítőben, valamint a gyermekpszichiátriai ambulancián is találsz szakembereket.

A pirulás nem szégyen, hanem tulajdonság, jelzi, hogy nagy megfelelési kényszerrel és kis önbizalommal éled mindennapjaidat!

Üdvözöllek és sok sikert és bátorságot önmagad megismeréséhez!

2013. márc. 26. 18:25
 7/15 anonim ***** válasza:
én magamra kenek mindennap egy jó adag pirosítót és így ha pirulok is nem észrevehető. de ha mégis nem érdekel :)
2013. márc. 26. 19:34
 8/15 anonim ***** válasza:
én is állandóan elpirulok, és sokak szerint aranyos:) gyúrj rá az önbizalmadra, ha az hiányzik, de egyébként ne szégyelld:)
2013. márc. 26. 20:42
 9/15 anonim ***** válasza:
nem tudom felfogni, hogy miért baj ez... szerintem ez egy tök különleges érzés, és belülről tényleg nagyon kínos :S , de kívülről akkor is mindig aranyos! :D
2013. márc. 26. 21:39
 10/15 anonim ***** válasza:
úgy látszik itt én vagyok a legrafináltabb :)
2013. márc. 27. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!