Depresszió lenne?

Figyelt kérdés
Nem gondolom hogy 16 évesen depressziós lehet az ember, még nem élt meg annyi mindent, most mégis azt kérdezem, hogy én depressziós lennék, azért mert nem érdekel semmi, a jövőm, nem foglalkozom vele, sokat sírok, főleg az elvesztett barátom miatt, tudom, hogy senki nem szeret. Amik eddig érdekeltek sem érdekelnek, nem tud feldobni semmi. Hiába érzem azt hogy igen, valami jó, nem tudok neki örülni, nem látom semmiben a szépet. Egyszer-kétszer megfordult bennem az öngyilkosság gondolata is. Nem akarom ezzel a kérdéssel magam sajnáltatni,sokak szerint biztos nincs is miért, bocsi is a sok írásért .

2013. febr. 27. 22:23
 1/6 anonim ***** válasza:
"főleg az elvesztett barátom miatt" - ha meg tudod indokolni a rosszullétedet, akkor nem biztos, hogy depi, inkább csak egy negatív fázis. Próbáld hasznos dolgokra fordítani a figyelmedet, tegyél a környezetedért, az leköti a gondolatokat. Viszont az is közrejátszhat, hogy ott sasszézol a gyerek - és a felnőttkor határán, a hormonok teljesen meg tudják ilyenkor zavarni az embert. Mindenesetre, ha nagyon kezd elfajulni a rossz közérzeted, akkor inkább keress valakit, aki tud segíteni (végső soron egy megbízható tanárhoz is odamehetsz).
2013. febr. 28. 13:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Nincs kivel beszélnem, tanárral meg , azok is utálnak, mert amióta ilyen vagyok, rosszabbak a jegyeim is..
2013. febr. 28. 19:45
 3/6 anonim ***** válasza:
A szüleidre sem számíthatsz?
2013. márc. 3. 17:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Sosem tudtam velük beszélgetni, apám olyan mintha nem is lenne, anyám meg akármit mondjak is neki, lehülyéz, meg hogy ja, jó módodban nem tudod mit csináljál.. meg úgy van vele, hogy bátyámnak sokkal komolyabb bajai vannak- a nem létező problémákkal magyarázza, hogy bátyám számítógépfüggő- úgyhogy az enyémek magas ívből.
2013. márc. 3. 22:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Szegényke... ha a sulidnak van pszichológusa, akkor szerintem keresd fel. Ha nincs, akkor megpróbálhatsz egy iskolán kívüli szakembert.
2013. márc. 4. 03:27
 6/6 A kérdező kommentje:
A sulinak nincs pszihológusa, hozzá még el tudnék menni, iskolán kívül meg nem fizetik nekem, saját pénzem meg nincs, akartam menni dolgozni diákmunkára, de nem találni ilyenkor itt vidéken semmit:( Meg nem is engednének:(
2013. márc. 4. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!