Hogyan sikerült kikerülnöd a depresszióból?
Kezdem feladni a reményt, úgy érzem, nem vagyok képes boldog lenni és bármit teszek az rossz. Van kiút? Van akinek sikerült?
18/L
18 évesen csak kiutad van!
Egyenlőre tegyél rendet otthon,majd töltsed el az idődet minden féle hasznos dologgal,vagy nézhetsz itt a neten vígjáték sorozatokat is.Nekem a 2pasi és egy kicsi,és az Így jártam anyátokkal című sorozat sokat segített.
Üdv!
Kétszer volt komoly gondom, bár orvos nem diagnosztizált, így azt mondanám, hogy hangulati "lentjeim" voltak bipolár jelleg nélkül.
Nekem ami segített, ahogy az első válaszoló is leírta, a nagy rendrakás volt, átrendeztem a lakrészemben a bútorokat is. Aztán borotválkozáskor a tükörbe nézve azt mondtam magamnak, hogy ennél szánalmasabb nincs is, minthogy sajnálom magam, meg sír a szám.
Másnap úgy keltem, hogy akármi fog történni, elegem van a nihilből és a melankóliából, jól fogom magam érezni.
Vettem egy készlet festéket, meg ecsetet és elkezdtem festeni. :D
Azóta is festek, tökéletes hobbinak érzem, mert ott megnyugszok és leköt.
Mellette több melót vállaltam, hogy azzal legyek elfoglalva. (akkor volt meló lehetőség).
Akkor jött a barátnőm a semmiből, hirtelen és meglepődtem, hogy minden oké.
Aztán egy szűk év után előlről kezdődtek a gondok...
Volt két hónapom, amikor mindig kikellett valamit találnom, hogy eltereljem a gondolataim(itt a munkanélküliség nyomta rám a pecsétjét és egy szakítás), de mostmár az egyedüllétet is megszoktam és megint van munka.
Tehát véleményem szerint a depresszió (nevezzük annak) Azt nem betegségként kell értelmezni, hanem egy "folyosóként".
Ha beletéved az ember, akkor azon végig kell menni, mert csak a végén van fény. Nagyon megállni és a folyosó oldaltermeiben időzni veszélyes, mert könnyen ott ragad az ember...
Az oldaltermeken ugyanis van ablak, van a "fény", de, gyanússá kezd válni a dolog, ha kezd a teremben fogyni a levegő. :D :D :D
így tehát csak előre! És minden agyban dől el!
Én egyik napról a másikra gyógyultam ki belőle.. Depresszióba, magányba estem, napokig vagdostam is magam zsilettpengével, aztán egyik napról a másikra szépen elmúlt... Lehet, hogy csak jól sikerült a vagdosás, és felszabadult valami, bár most mintha megint kezdenék visszaesni...
14 éses fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!