Hány éves korban tanultatok meg kenyeret vágni? Anya mindig ordibál mert még mindig nem tudok normális kenyeret vágni.15/l
Nagyban függ a késtől, és sajnos azt mondom, hogy nagyon sokszor bizony a kenyértől is.
Valamikor 8-9 éves koromban tanultam meg, no de akkor még azok a 2-3 kg-os cipó-kenyeret vettük-ettük. Azokon még lehetett "gyakorolni", különösen, ha már 1-2 napot megéltek.
Ne a legfrissebb kenyéren gyakorolj, a kicsit szárazabb kenyérrel könnyebben belejössz!!!
Szia!
Kenyeret szelni olyan 6 évesen kezdtem el, de azóta sem tudok egyenes szeletet szelni, pedig már 22 éves vagyok. A férjem jókat szokott derülni, hogy milyen béna vagyok, de nem sikerül egyeneset vágni, bármennyire is szeretnék. Ezt úgy szoktam megoldani szendvicsgyártáskor, hogy a két ellentétes felet teszem össze, és ha kész középen elvágom, hogy ne szekáljanak minket a munkahelyen emiatt. Kitartás!
A kés is, meg a kenyér is befolyásolja. Én sem tudok a 23 évemmel szép szelet kenyeret vágni. Mondjuk a kukoricás formakenyeret szeretem, mert abból lehet szépet, még harmadnaposan is. Tescos kenyeret frissen még el tudom vágni elfogadható módon, de másnaposan szétesik, hiába éles a kés.
Látod sokan, írják, hogy nekik sem megy igazán, szóval nem szégyen. Anyud kicsit túlreagálja a dolgot, legközelebb ha lecsesz kérd meg, hogy vezesse a kezed.
Hát nekem nem nagyon megy ez már 30 éve, de a hullámosan vágott kenyér is pont olyan ehető.
Anyukádnak komoly problémái vannak, aminek semmi köze a kenyérhez.
Karácsonyra kérj egy kenyérszelőt ( [link] és meg van oldva a probléma. Én csak ezzel tudok szépen vágni, késsel meg sem próbálom :)
Jah, és anyukádnak üzenem: próbálja már meg a horvát kenyeret 1 cm vastagon leszelni ;) az olyan, mint a frissen sült kalács, még kenyérszelővel is NEHEZEN sikerül!
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!