Mi miatt szeretik az egyetemisták az egyetemet?
Nem izgalmasabb, mint a gimi, és talán még több is a száraz, és arányaiban több is a felesleges tananyag. Az órák 90 percesek, és unalmasabbak, mint gimiben.
Bulizni gimiben is szoktak, sőt, az én osztályom durvábban is, mint a mostani egyetemi csoportom.
A kötetlenséget élvezik?
Vagy motiválja a többséget, hogy majdan milyen munkahelye lesz? (Bár... ez se mindenkinél, mert beszéltem valakivel, aki szereti, de már most tudja, hogy nem a szakmájában akar elhelyezkedni. ??)
De ha jó szakot választasz is, sok a tölteléktárgy.
Első év 100% alapozás, majd második évtől 60% tölteléktárgy.
Egyetemen félévek vannak, nem évek. "Tölteléktárgy" büfészakon jellemző. A BME-n pl 45 percesek az órák, más kérdés, hogy össze szoktak volt vonni kettőt, hogy hosszabb legyen utána a szünet. Van unalmas előadás, de ha jellemzően untat a dolog, akkor rossz helyre jársz.
A buli meg mindig olyan, amilyenné teszed. Csak egyetemen felnőtt vagy, több a lehetőséged.
Miről beszélsz? ELTE BTK?
Én teljesen mást tapasztaltam anno mint amiket leírtál.
Jó, akkor nálunk is 45 perc, de összevonják, így lesz 20 perc szünet az órák között.
Jó, akkor nem első év, hanem első két félév......
Reálos vagyok, nem bölcsész.
Azért egy bölcsész szak szerintem természetéből adódóan érdekesebb, már annak, aki humános. Én reálos vagyok, de az azt jelenti, hogy a tudomány érdekel, a száraz számok azok nem. Tudom, az az alapja, de...
Azért egy reál szakon is sok a tölteléktárgy. Persze a tanárok zöme szerint nem az, de...
- a tananyag miatt. Szerintem a középiskola tananyag a borzalmas, tele olyan dologgal amire sose lesz szükségem. Amikor viszont elér valaki az egyetemre akkor már szinte csak azt tanulja ami érdekli. Én ránéztem az órarendre és már attól csorog a nyálam. Na persze ha csak úgy jelentkezel egy egyetemre, hogy hm végülis annyira nem közömbös ami ott van, akkor ne csodálkozz hogy unalmas, de valakinek ez már évek óta vágya.
-kötetlenség
Én speciel utáltam a gimit, sok jót nem tudok róla mondani.
Na a kötetlenséget én is imádom. Hogy nincs a gyerekes "hol töltöd a lyukasórát?" "mikor mész haza?", "miért csak második órára jöttél be - by portás", "ne kávézz!" stb-stb.... Ezeket már én is untam.
A gimiben amit tanítanak, mind alapműveltség, mind fejleszt, mind fontos. És minden tárgynak van izgalmas, érdekes része.
Egyetemen... mechanika, fizika, matematika... Hááát, nem tudom... A biológia érdekes lenne, gimiben imádtam, de a tanár összefüggéstelenül lehadarja az anyagot, közben süt róla, hogy unja a tanítást, bele van fáradva, megkeseredett és le is néz minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!