Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar szakos egyetemisták,...

Magyar szakos egyetemisták, egyetemet végzettek! Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Kérem, hogy CSAK olyan írjon, akinek tényleg konkrét tapasztalata van a helyzetről, és ne azok írogassanak, akik szerint büfé szak, meg hülyeség az egész. Nagyon szeretnék magyar szakra jelentkezni, de félek, hogy nagyon nehéz lenne vele az elhelyezkedés. Ezzel kapcsolatban érdekelnének a tapasztalatok, illetve akár magáról a magyar szakról is azoktól, akik oda járnak. Szeretitek, érdemes volt jelentkezni rá?
2011. aug. 24. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok/voltam magyar szakos, de ha valaki valami iránt tényleg szívből érdeklődik és van hozzá tehetsége is, akkor minden egyéb körülmény mellékes. Ha szívvel-lélekkel csinálod, tanulod, akkor teljesen mindegy, mit csinálsz.

csak egy vélemény :)

2011. aug. 24. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
büfé-ruhatár szak
2011. aug. 24. 21:56
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Magyar szakot végeztem, igaz, nem egyetemet, hanem főiskolát. Nem sokkal később el tudtam helyezkedni korrektorként - azóta is ebben a szakmában dolgozom. Tehát nekem pozitív tapasztalataim vannak.
2011. aug. 24. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
15%
Nincs sok jövője. Elég megnézni a közt. elnököt. Ma a magyar nyelv nem divat.
2011. aug. 24. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező!

Menj csak magyar szakra, hiszen rengeteg állásra pályázhatsz. Például vonatkerék pumpáló, elmehetsz a Naphoz fűtőnek illetve a boltok polcait töltheted.De közmunkásokra is szüksége van az országnak... Tehát széles a paletta.

2011. aug. 24. 22:41
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

Elég gonoszak vagytok :) Most miért mondjátok ezt? Az jobb lenne, ha mindenki mondjuk gazdaságra, informatikára vagy akármire menne? Utána meg kevesebb esély lenne munkát találni? (Egy két példát ragadtam ki, ami nem a büfés szakhoz rendelhető.)

Személy szerint én nagyon szerettem a magyar tanáromat! Igazi jó fej mind, élmény velük beszélgetni :)

2011. aug. 24. 23:33
 7/8 anonim ***** válasza:

egyetértek az utolsóval, nekem is jó emlékeim vannak több magyartanáromról is, bár sokszor bukdácsoltam, mert elég szelektív ízlésű vagyok irodalom terén. Nem tetszik az a szokás, amit sokan követnek, hogy azt tanulom, amiből elvileg meg lehet élni majd x év múlva.

1.ki tudja mi lesz majd, ha végzel

2.csak azért ne menj vmilyen szakra, mert jól lehet vele keresni, de amúgy .urvára nem érdekel a dolog. (én megtettem és el ...tam pár évet az életemből)

3. van még ember, aki nem /csak/ lóvét akar, hanem hivatást, ami a szenvedélye?!

4.magyar alapszak után mesterre is lehet menni khm

5.azok szólják le a büfé vagy divatszakokat, akiknek többnyire lövésük sincs róla

6.kevés a gyerek? nem kell annyi tanár? (nem kell parázni, pár éven belül sokkal kevesebb embert fognak felvenni) csináljunk gyereket és munkát a magyartanároknak! xD

2011. aug. 25. 00:04
 8/8 anonim ***** válasza:
74%

A magyar még véletlenül sem büfészak, mégis mi lenne a világgal ha senki nem járna magyarra? Nem lennének irodalom, nyelvtan tanárok.. elég gáz lenne, nem? Semmivel nem 'fontosabb' vagy 'jobb' dolog mérnöknek lenni mint magyar tanárnak. Tehát tudjuk mostanában szokás mindenkit lenézni aki nem mérnöknek vagy informatikusnak megy, kiváncsi vagyok mi lenne ha mindenki ezekre a szakokra menne, akkor hirtelen azzal jönnének, hogy az büfészak, stb... az ilyenekre nem kell hallgatni.

Én nem vagyok magyar szakos, de szerintem tudnál vele munkát tanulni, igaz a fizika-matek tanárokra valószínűleg nagyobb kereslet van, de véetlenül sincs magyar tanárokból túlképzés, szerintem ez miatt ne aggódj.

Persze ha nem magyar tanér akarsz lenni akkor az már nem jó, mást nem nagyon tudsz vele kezdeni.

2011. aug. 29. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!