Egyetemisták! Ti szoktátok iskolának hívni az egyetemet?
Figyelt kérdés
Haha,kicsit furi kérdés :D Csak feltűnt,hogy szobatársaim mindig úgy mondják,hogy "megyek be az egyetemre",én meg "megyek suliba / isibe / iskolába",és ezen néha meg is lepődnek,hogy "miféle iskolába??" :D Azt már nagynehezen megszoktam így a 2 év alatt,hogy doga helyett zéhát írunk,de azt se mondom mindig úgy.Meg amúgy egy csomó mindenben,másoknak mintha sokkal nagyobb váltást jelentett volna az egyetem,pl direkt nem mennek be órára,meg füzet helyett lapra írnak,meg szóval tényleg olyan,mintha ők nem is iskolába járnának...Ti hogy vagytok ezzel? :-)
2011. máj. 21. 21:06
1/8 anonim válasza:
Kicsit nekem is fura volt. Én ugyanúgy minden tantárgyhoz külön füzetet használok, bejárok órákra is. És úgy mondom, hogy "suliba kell mennem" :) Egész év alatt 1 db ZH-m volt, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni :D
Néhány embernél viszont ugyanúgy vannak a dolgok, mint ahogy leírtad, az egyetemista élet fele a bulizással megy el.
2011. máj. 21. 21:23
2/8 anonim válasza:
Anno én is egyetemnek hívtak, zh-t, vagy zárthelyit írtam. Viszont én mindig füzetbe jegyzeteltem (sok szaktársam is). Könnyebb volt kezelni, nem kellett félni, hogy elveszik egy-egy lap. Minden tárgynak külön volt egy-egy spirálfüzet.
2011. máj. 21. 21:25
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is minden tárgyhoz külön füzet van :) (Vannak, akiknek 1db nagyon vastag füzetük van,és mindent abba írnak)
Köszi! :-) Írhattok még!:)
2011. máj. 21. 21:33
4/8 anonim válasza:
Érdekes dolog ez, embere válogatja. Az egyetem is iskola, szóval nyugodtan lehet annak hívni, bár egyetemista körökben tényleg szokás "egyetemnek" hívni, mert ugyebár azért az egyetem mégis csak egy szintet jelent...elvileg...A zh-ról csak annyit, h én is zh-zok, de alapvetően az is egy dolgozat (zárthelyi dolgozat ugyebár), nálunk a tanárok közül is sokan hívják dolgozatnak. Az meg, hogy ki mire ír, az tényleg jellemzően változik egyetemen. Meg van a lapok előnye is, egyeseknek könnyebben kezelhető, más meg a füzetben bízik. Én vagyok a kettő keveréke. Egy lefűzhető lapos spirálfüzetem van, minden tárgyat abba jegyzetelek, aztán később rendszerezem tárgyanként. De szerintem mindenkinek saját döntése, h mit minek hív és mennyire változtatja meg a szokásait. Ha ezek miatt lenéznek, vagy furcsán néznek rád, az nem feltétlenül a te "hibád"...
2011. máj. 21. 21:33
5/8 anonim válasza:
Hajjaj ebben az évben is volt már 20 ZH-m a pótokról nem is beszélve, nekem már az furcsa, ha dolgozatnak hívják. :)
De ezzel enyhén kapcsolódóan van egy kérdésem nekem is. Miért kézi laptoptáskával hurcolkodnak az emberek, mikor egy laptophátitáska kényelmesebb, de a laptopon kívül füzetek neadjisten könyvek, és kaja is belefér? :D
2011. máj. 21. 22:02
6/8 anonim válasza:
Én általában úgy mondom, hogy órára megyek. Egy univerzális füzetem van, ami egy évekkel ezelőtti tárgy megkezdett füzete. Még így is sok ahhoz képest, amennyit jegyzetelek:)
2011. máj. 21. 22:05
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
(Amúgy egyik válaszoló írt ilyen "lenézésről",de amúgy neem,ilyenről nincs szó,nem nézzük egymást le,csak...furcsa :) )
2011. máj. 22. 11:26
8/8 anonim válasza:
Azt sose mondom, hogy megyek be az egyetemre, mert marha hosszú:D szerintem én is sulinak hívom, nem tom:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!