Ti, egyetemisták nem szoktátok úgy érezni, hogy néha már sok, és már betelt minden agyi kapacitásotok, vagy nem szoktátok elvontnak érezni azt, hogy egyre fogytok, és megállás nélkül csak tanultok?
Nos én igen. Még csak első féléves vagyok, és mérnöknek tanulok. Lehet, hogy én viszem túlzásba, de van, hogy egy hétig iskola után hajnali 1-ig tanulok, gyakorlok. Pont mint ma, mivel csütörtökön lesz az utolsó ZH-m.
Az eredmény meglátszik az igaz, mivel kaptam megajánlott matek 4-est, geometriából talán évfolyamelső vagyok, de most úgy érzem, hogy milyen jó is lenne félév passzív állapot.
Kezd kiürülni az egész kar. Őszi félévben megtelik, sok reményteli elsős vág bele, majd időközben sokan feladják, kiiratkoznak, az aláírás pótló időpontokra jelentkezések kezdenek betelni, tömegesen hullanak ki, végül 10-nél kevesebb ember jut át a második félévbe mintaterv szerint. Második félévben állítólag átgondolja az ember, hogy "Miért jöttem én ide?". Ez is aggaszt.
A kérdésre ez csupán magyarázat, hogy miért érzek úgy, ahogy. Nálatok előfordul, és ha igen, hogyan kerekedtek felül ezeken?
első félévben mindenkit minőséggel morzsolnak.
másodikban majd a sok 2 kredites tárgy mennyiséggel.
harmadikba már belejössz, és megy minden. Többnyire ekkor vannak a szakirány választások is.
tényleg rossz nézni, ahogy az ember haverjai kihullanak mellőle.
egy másodéves.
De, néha én is ezt érzem. Mondjuk mikor két hétig reggeltől estig biokémiát tanulok:D
Vizsga/zh előtt általában nem borulok ki, de miután vége a hajtásnak kibukik belőlem:D
Egyszerűen kimerülök.
De aztán rájövök, hogy megérte, mert így két héttel rövidebb lesz a vizsgaidőszakom, aztán a maradék időben kipihenhetem magam:)
Azt szoktam még érezni néha, hogy ha még azt a pár oldalt megtanulom, akkor vmi más kimegy a fejemből. Mintha egymást lökdösnék az infók:D
De nagyon szeretem a szakomat:) Most sem választanék mást.
(másodéves orvosis)
Nem lehet mindenki pl. mérnök, muszáj szórni, mert egyre gyengébb az emberanyag. Ne add fel. Barátnőm is mérnök, és ő is teljesen hulla volt az első szemeszterben, baromi sok embert kivágtak az ő szakjukról is. Mostanra tök jól belerázódott, még jobban szereti a szakját.
Ne keseredj el, ez a szokásos, még csak most állsz át szellemileg és fizikailag egy más életmódra, és ez nem megy csak úgy. Bele fogsz jönni a ritmusba!
Szia!
Földrajz szakon végzem a MA-t. Undorító ami ott folyik az egyetemeken, mármint Magyarországon. Rohanás, fölösleges magolás. Az oktatási rendszeretek egy kalap szar, leterhelnek és közben nem tudjátok megízlelni a saját szakotok, tudományterületetek szépségét. Őszintén mennyit fogtok ti ebből használni. Miért az az érték nálatok, hogy minél több minden kell bes...ggelni az annál jobb. Volt szerencsém ott járni nálatok felső oktatásba (mert az egyik anyanyelvem a magyar) de örülök, hogy végre hazajöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!