Egyetemisták! Ti szoktatok péntek délután otthon is tanulni? Egyáltalán mennyi idő alatt vettétek fel a ritmust?
Ezen az oldalon olvastam valakitől, hogy könnyebben át lehet vészelni a vizsgaidőszakot, ha az illető a szorgalmi időszakban is tanul óráról órára, minden nap 2-3 órát. Eddig nem volt gond, minden órára készülök, ám így ötödik héten már úgy érzem, mintha kezd szétsülni a fejem, pedig nem humán szakon vagyok (informatika).
Értem is, bár van egy-két tantárgy, amiből a kettes már megváltás lenne, pedig világéletemben ötös tanuló voltam gimiben.xD Ráadásul egy hét múlva 2 zh-t is írunk.
Szóval, ti mivel töltitek otthon a péntek délutánt, milyen a tanulási módszeretek és mikortól állt rá az agyatok az egyetemi hajtásra?
mérnökként végeztem
mindig csak zh-ra tanultam meg vizsgaidőszakban
illetve amiből lehetett igyekeztem megajánlott jegyet szerezni
szorgalmi időszakban bulizni kell
időben végeztem,igaz végig örültem a 2esnek mint majom a farkának (gimiben kitűnő voltam végig)
én az első félévben megpróbáltam minden nap tanulni..aztán volt hogy sikerült és volt sokszor hogy nem ezt betartani.
Én úgy csinálom, hogy ami húzós tárgy abból folyamatosan készülök. ami pedig nem annyira lényeges azokat csak vizsgaidőszakban vagy amikor időm/energiám engedi.
Én nem járok bulizni, így ha kell pénteken vagy hétvégén is tanulok.
Amúgy én kreatívan próbálok. mert ha csak ülök és magolok az nem túl hatásos. Én rajzolgatok ha olyan kedvem van és amellé beírom amit kell vagy hasonlók...nekem ez vált be, bár én eléggé más szakon vagyok.. :)
Én szoktam, éppen most csináltam egy csomó könyvelést. :D
Ha bejársz órára és a húzósabb tárgyakra rendszeresen tanulsz akkor az vizsgaidőszakban összehasonlíthatatlanul könnyebb dolog lesz azokhoz képest, akik ebben az időszakban veszik először elő a könyveket. Sőt, ha ilyen ütemben és ilyen szorgalmasan tanulsz, akkor a vizsga előtt egy nappal átolvasod és menni is fog. :)
Néha azért lazíts, nem kell görcsösen minden nap a könyv fölött ülni, csak amiből feltétlen szükségét érzed, vagy amiből beadandó/házi van.
A matekos tárgyakat pl mindig nézd át óra után, mert hétvégére már kopik a tanár magyarázata, elveszted a fonalat és csak komoly munkával tudod felvenni ismét a tempót. Sajna a te szakodon nem olyan tárgyak vannak, hogy be sem jársz, vizsgaidőszakban kiolvasol egy könyvet majd levizsgázol... Azonban a matek tanulás sem tarthat örökké. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!