Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, hogyan fizetitek...

Egyetemisták, hogyan fizetitek az egyetemet? Szülők segitenek vagy dolgoztok?

Figyelt kérdés
Leirnátok részletesen? És hogy milyen szakon vagytok azt is. Köszönöm.
2012. nov. 19. 23:27
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Inkább rendesen tanultam az érettségire, mert a féléventi 830000 forint a gyógyszerészetin megterhelő lett volna a család számára.
2012. nov. 19. 23:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én államin vagyok, de azért így is van elélg költség pl. albérlet, kaja stb. Nekem segítenek a szüleim, albérletet ők fizetik + x összeget kapok hetente kajára, de ilyen UV-díjat, kirándulós kurzust, bulikat én fizetem magamnak. Megtakarított pénzemből, meg volt hogy 1-2 napra elmentem dologzni félév közben, de nem igazán férne bele hosszú távon az időmbe. Nyáron szoktam inkább dolgozni. Biologia szakon vagyok
2012. nov. 20. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is államin vagyok, de suli mellett dolgozom is, hogy kicsit önállósodjak, és levegyem a szüleim válláról valamelyest a terhet. Így kb 50-50 arányban oszlanak meg a költségeim.
2012. nov. 20. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is államilag támogatott vagyok. Albérletet szüleim fizetik, ha hazautazok, főznek egy rakás kaját, abból elvagyok egy darabig. Egyéb kiadásokra nagyjából elég az ösztöndíjam + kapok az egyetemtől szociális támogatást (apu rokkantnyugdíjas). Emellett magánórákat tartok.

Nyelvszakos vagyok.

2012. nov. 20. 12:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is államin vagyok, szerencsére tanultam elég jól, hogy kapjak (ha nem is sok) ösztöndíjat, ezért nem dolgoztam.

Most MSc mellett viszont munkát keresek a környéken, mivel kedves állam bácsinak hála még kevesebb ösztöndíjra lehet számítani... (Annyira, hogy nem éri meg érte annyit gürcölni.)

2012. nov. 20. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Államis vagyok. Akkor sem lett volna pofám a szüleimtől pénzt kérni a tandíjra, ha csak pár százezer forintról lenne szó. De mivel orvosin 1 millió/félév, így keret se lett volna rá.

Az egyetemmel kapcsolatos költségeket (könyvek, eszközök, lakhatás stb.) viszont fizetik, mert suli mellett nem lenne időm dolgozni.

2012. nov. 20. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!