Egyetemisták, hogyan fizetitek az egyetemet? Szülők segitenek vagy dolgoztok?

Én is államilag támogatott vagyok. Albérletet szüleim fizetik, ha hazautazok, főznek egy rakás kaját, abból elvagyok egy darabig. Egyéb kiadásokra nagyjából elég az ösztöndíjam + kapok az egyetemtől szociális támogatást (apu rokkantnyugdíjas). Emellett magánórákat tartok.
Nyelvszakos vagyok.

Én is államin vagyok, szerencsére tanultam elég jól, hogy kapjak (ha nem is sok) ösztöndíjat, ezért nem dolgoztam.
Most MSc mellett viszont munkát keresek a környéken, mivel kedves állam bácsinak hála még kevesebb ösztöndíjra lehet számítani... (Annyira, hogy nem éri meg érte annyit gürcölni.)

Államis vagyok. Akkor sem lett volna pofám a szüleimtől pénzt kérni a tandíjra, ha csak pár százezer forintról lenne szó. De mivel orvosin 1 millió/félév, így keret se lett volna rá.
Az egyetemmel kapcsolatos költségeket (könyvek, eszközök, lakhatás stb.) viszont fizetik, mert suli mellett nem lenne időm dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!