Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Akart közületek már valaki...

Akart közületek már valaki öngyilkos lenni? Hogy lehet valakit lebeszélni róla?

Figyelt kérdés

Egy hozzám nagyon közel áll személy öngyilkosságot készül elkövetni, és sajnos úgy látom, hogy ez komoly elhatározáson alapul.

Szeretném valahogy meggyőzni, hogy ennek nem kell így lennie, még lehet boldog, viszont nem tudom, hogy hogyan. Vannak köztetek, akik már komolyan elhítározták, és később lebeszélték őket? Hogyan beszélték le? Hogyan láttak akkor a saját helyzetüket? Így utólag visszagondolva mit gondol az esetről? Jobb, hogy le lett beszélve?(vagy esetleg lebeszélte saját magát)

Bármilyen segítséget szivesen veszek, az illető 17 éves fiú, és perpillanat én és még két ismerőse tud erről, nem tudunk mit tenni, talán pár nap van. Köszönök minden segítséget!

2013. febr. 20. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
èn egy làny miatt majdnem......... Az a lènyeg hogy sokat legyetek vele együtt tereljètek el a figyelmèt az adott problèmàrol vagy segîtsetek neki ezt megoldani,mennyetek igyatok vele valamit meg ragadjàtok ki abbol a környezetböl amiben most van, idõvel helyre àll minden.
2013. febr. 20. 17:45
 2/7 A kérdező kommentje:
én is tudom, hogy idővel minden helyre áll, főleg hogy mindent segítenék neki ha kell, és tudom hogyan, de csak hétvégente találkozhatunk a távolság miatt, így pedig nehéz :/
2013. febr. 20. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha elmondta, hogy öngyilkos akar lenni, akkor tulajdonképpen nem akar az lenni, csupán segítséget akar.

Ha komolyan öngyilkos akarna lenni, már megtette volna, és nem szólt volna senkinek se róla, nehogy megakadályozzák ebben. Ezért mondta el neked/nektek, hogy segítsetek. És hogyan? KÉRDEZD MEG, hogy hogyan tudnál neki segíteni. Mondd el, hogy rád számíthat nehéz helyzetekben is...

2013. febr. 20. 20:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne lebeszélni akard, hanem csak simán beszélgetni. Légy ott amikor szüksége van valakire. Ismerd meg, kérd meg hogy beszéljen magáról, kérdezz. Ha elmondta valójába tényleg nem akar öngyilkos lenni, de ez egy jel, hogy szüksége van a segítségre.
2013. febr. 20. 21:57
 5/7 anonim válasza:

Szia!

Én is fiatal vagyok, segíteni szeretnék.

Elsősorban azt tudnod kell, hogy Neked KÖTELESSÉGED szólni amennyiben a gyanúja fennáll egy öngyilkosságnak. Ezt törtvény írja elő. (Minden településnek megvan a családsegítő/gyermekjóléti szolgálata, ott nyugodtan jelezheted!)

Az is igaz lehet, hogy aki mondja, az úgysem teszi meg. DE(!!!!) rengeteg ember megkísérli az öngyilkosságot, mégha valójában nem is gondolja komolyan, és sajnos van ami ennek ellenére sikerül. Tehát maga az áldozat sem szeretne ténylegesen meghalni, de valahogy mégis túl jól sikerül az öngyilkossági kísérlete.

Az, ami miatt ő így gondolkodik, tudni kéne. És amennyiben lehet azon változtatni, akkor AZONNAL, kifogások nélkül változtatni!

Furcsa hogy a szülei (ha vannak) nem támogatják. Ha jó a kapcsolatuk, akkor beszéljen velük, őszintén. Ha rossz, és bármi olyan problémája van amit ő maga nem tud megoldani, keresse meg a gyermekjóléti szolgálatot, mondjon el mindent.

A gyermekjóléti szolgálat MINDENBEN segíteni fog! Nem fogják elvinni és lekötözni, ők nem csinálnak semmit, csak segítenek. Akár családi, anyagi, tanulási, bármilyen problémában.

Nagyon bonyolult ez a témakör, de remélek sikerül az ügyet pozitívan intézni.

Írj majd hogy mit sikerült intézni!

Drukkolunk!

2013. febr. 20. 22:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Ugatós kutya nem harap. Aki komolyan gondolja, nem fogja világgá kürtölni, hogy meg akar halni. Egyébként, azt hiszem, sokan keresztülmentünk ilyen dolgokon, aztán most meg itt osztjuk az észt.

Beszélgess az illetővel, csinálj vele közös programot, vidd el sörözni, vagy ilyenek. Azt nem ajánlom, hogy a szüleinek szólj, mert könnyen balul üthet ki a dolog. Lehet, hogy olyat mondanak neki, amitől csak azért, hogy megmmutassa, tényleg tesz valami maga ellen.

2013. febr. 21. 18:26
 7/7 anonim válasza:

Hát nem is tudom,van itt akinek igaza van és fordtva.

Az egyik ismerősöm fia öngyilkos lett,felakasztotta magát szerelmi dolgok miatt.Hogy beszélt e valakinek előtte a szándékáról azt nem tudom.De mindenkitől elbúcsúzott és megtette.

Ez nagyon kényes téma,de aki egyszer elhatározza magát az meg is teszi előbb utóbb.Van aki keresztülesik rajta de sokan meg is teszik.Tehát vigyázni kell az illetővel.A depresszió nagyon erős késztetés,egy pillanat alatt hatalmába kerit és nem gondolkozol.

2013. dec. 5. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!