Mit tegyek? Van egy barátom aki öngyilkos akar lenni, arra rájöttem már, hogy lebeszélni nem nagyon tudom róla, de akor legalább, hogy tudnám megnyugtatni, hogy könnyebb legyen neki? mert egésznap szenved
Htá fektess nagy hangsulyt arra hogy hogy hiányozna rengeteg embernek. igazából ez gonoszság de az is segíthet ha lelkiismeret furdallást csinálsz neki ezzel, persze csak finoman. akkor majd nem akar elmenni, meg azért se mert rájön hoyg sokan szeretik. Mindig zakutális problémájára kell koncentrálni, ami egy mokuskerék, és mindig visszatér amig jobban nem lesz, de ez van. Ha éppen asuli van baja, agyarázd el neki hogy annak is nemsokára vége, és hogy mégis milyen jok a szünetek...vagy brámi, a lényeg h emeld ki a pozitivumokat. Mindenképpen mondd el neki hogy rád mindig számíthat, és ez legyen is így! bizony sajnos benne van a pakliban hogy minden nap hajnali kettőkor hív fel mert bezsélgetni akar. 3 hívd fel a figyelmét az apró örömökre az életben, és probálj sok programot szervezni vele, olyat amiben jól érzi magát. Ha magába süllyedne hozd fel ezeket, meg azoakt a dolgokat amiket tudod h szeret. Rátérhetsz a legapróbb dolgokra is, vidd el, és mutass neki egy szép naplementét, hívd fel rá afigyelmét hogy mennyi ilyen szép dolog van a világban.
Ha eldurvulna a helyzet akkor siess át hozzá egy jo nagy tábla csokival, hallgasd meg, beszéljtétek meg a problémát, utána probáld jobbkedvre deríteni.
Innen sajnos nem látom hogy mennyire vészes a helyzet, de ha úgy gondolod hogy nem csak múló rosszkedv, hanem tényleg sulyos depresszió, akkor mindneképpen szólj a szüleinek,esetleg tanároknak is, bár azt ráhagyhatod a szüleire. Te semmiképpen ne mond neki a pszichologust, csak az anyjáéknak. Úgy könnyen elvesztheted a bizalmát mert te is "bolondnak nézed, és dilidokihoz akarod küldeni"
Aztán segíthetsz neki megoldani a problémáit, pl az én haveromnak a nőkkel volt nagy baja, eljártunk együtt, és szereztünk neki nőt....hát őszintén..szereztem. de a lényeg hogy észrevette hoyg sikerülhet, és ez önbizalmat adott neki. ez probléma függő, de figylej oda mindig hoyg éppen miért van kiborulva.
hát asszem ennyi... én legalábbis ennyit tudtam... készülj fel hogy nem könnyű menet az ilyen, de ha tényleg abarátja vagy megteszed érte. És eszedbe ne jusson beletörődni hogy öngyilkos kar lenni. azt észreveszi rajtad, és úgy érzio majd még abarátját is elvesztette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!