Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hirtelen azon találtam magam...

Hirtelen azon találtam magam nincs egy barátom sem. Hogyan szerezzek újakat?

Figyelt kérdés

Volt gimiben 4 nagyon jó barátom, 1 semmit megváltozott (24 éves fejjel még mindig csak a foci és a p*na a téma), 1 notórius hazudós lett és alkoholista, 1 kiment külföldre Németországba, 1-et pedig elment katonatisztnek és gyakorlatilag 1 mondatot nem tudok már vele értelmesen kommunikálni, mert egy pökhendi f*sz lett.

Az egyetemen volt 2 jó barátom, az egyik amióta felvették az ügyészségre gyakorlatilag soha nem keres, a másikat is elnyelte a föld.

Én minden srácot kerestem, többször is, volt hogy a műtétem alatt is én hívtam fel őket. Gáláns voltam mindig is, fizettem ha beültünk valahova stb. Azt gondoltam igaz barátok, a gimis srácok pl. 10 éve a barátaim voltak.

És mindenki rendre lemorzsolódott.

Ez valami modern folyamat eredménye, hogy ma az emberek önközpontúak és sz*rnak bele a barátságokba? Vagy ilyen az élet menete, mindannyian változunk, új korszakok jönnek? Vagy bennem van a hiba, amiért nem maradnak mellettem a barátaim?

Hogyan tudnék minőségi, tartós barátságokat kialakítani. Elég ciki pl. a barátnőm előtt, amikor tegnap megkérdezte, vannak-e igazi barátaim?

Annyit mondtam, voltak...

2013. febr. 18. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Itt vagyok én egynek! :)
2013. febr. 18. 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Aki szépen áll a barátaihoz, és a megfelelő helyen, a megfelelő értékek mentén keresi, annak vannak a mai korban is barátai..

Hátha szerencséd lesz.

2013. febr. 18. 18:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy barátokat találj egy kicsit magad is meg kell találnod. Tudod, hogy milyen ember vagy? Van állandó munkád? Szüleidnél laksz? Előbb próbálj meg egyedül boldogulni, aztán kezdj bele új dolgokba és a helyzetek hozzák majd az ismerősöket/barátokat. Ahhoz, hogy minőségi barátokra találj, kell valami állandó közös, ami mentén "elindulhatsz". Sok sikert :)
2013. febr. 18. 22:57
 4/5 niltwill ***** válasza:

Hát, a te helyzeted még mindig jobb az enyémnél, mert nekem egyáltalán nem voltak barátaim. :p

Nem hinném, hogy benned van a hiba. Csupán az idő lemorzsolja azokat a barátságokat, amelyek nem összetartóak (vagyis amelyek nem igazi barátságok). Szerintem tartós barátság csak akkor alakul ki, ha van valami kapocs (kötelék) két ember között, ami összetartja őket. Ez lehet egy hobbi, téma, akármi...de a barátság bármikor szétbomolhat, mivel mindenki megy a maga útján.

Egyébként a sors talán majd hoz újakat - vagy nem. Attól függ, hogy hol vagy, mit csinálsz...kezdem azt hinni, hogy a barátokat nem lehet megválasztani (mint a családot sem), a sors hoz össze minket embereket, ha összehoz.

2013. febr. 19. 19:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Én középiskolás vagyok, és 2 hónapom van hátra a baráti köröm megszűnéséig! Lesz aki külföldre megy, lesz aki másik megyébe. Én sem tudom mit kéne csinálnom, hogyan lesz tovább! Asszem elkezdek megbarátkozni a gondolattal! :/ F
2013. febr. 20. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!