Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Belegondoltál már a hirtelen...

Belegondoltál már a hirtelen halálba?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hülye a kérdés... de ma olvasgattam pár nyomasztó cikket, amikben olyan emberekről is szó volt, akik minden előrelátható ok vagy jel nélkül haltak meg egyszerűen... Sétált az utcán és habzó szájjal összesett, megállt csak úgy a szíve, stb...

Ez engem most valahogy nagyon nyomaszt, a gondolat, hogy végülis bárkivel történhet ilyen... nem sok az esélye, gondolom, de azért mégis... Ráadásul szedek gyógyszereket, lehet egyszer egy mellékhatás miatt simán csak meghalok... miközben mondjuk pár baráttal nevetgélek, a következő pillanatban pedig már fekszem...

Lehet, hogy csak én gondolkodok ilyen hülyeségeken, de most tök szar kedvem lett miatta...

2013. jan. 28. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen én is belegondoltam már. De nem éri meg ezen rágódni, úgyse tudja senki hogy mikor és hogy fog meghalni. Majd jön az egyszer, addig meg ne foglalkozz vele.
2013. jan. 28. 18:18
 2/7 anonim ***** válasza:

A fociban egyre gyakoribb... :/

Van egy debreceni tizenéves srác (nem tudom a nevét). Néhány éve történt ilyen hirtelen összeesés vele, újraélesztették, de már nincs tudata, vegetatív szinten él... túlságosan károsodott az agya :/

Fehér Miklós a leghíresebb ilyen haláleset eset nálunk 24 évesen. Fabrice Muamba tavaly túlélt egy ilyet 23 évesen, és teljes értékű életet élhet, de már profi sport nélkül.

Igen, szomorú... erejük teljében lévő emberek, mégis ilyen történik velük :(

2013. jan. 28. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Még mindig jobb, mintha öregen, demensen, pelenkásan fekszel

az elfekvőben.

A halál előtt az ember nem azt szokta megbánni (általában) amit tett, hanem amit elmulasztott. Ezért élni kell. Mintha ez lenne az utolsó napunk. Persze, azért ésszel!

2013. jan. 28. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen.. és? Kit érdekel? Előbb utóbb úgyis eljön, kikerülni nem tudom.. ellene tenni nem tudok. Akkor meg nem tök 8 hogy ma vagy holnap..
2013. jan. 30. 12:00
 5/7 anonim ***** válasza:
utolsó előtti, miért jobb? nem élhetted le az életedet. nekem pl. apukám halt meg így, én voltam három és fél, a tesóm nem egészen kettő. ne mondd, hogy jobb, hogy nem öreg korában halt meg.
2013. máj. 21. 23:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Öregen, és hirtelen! Természetesen nem fiatal hirtelen halálra gondoltam! Öregen is nehéz feldolgozni szeretteink halálát, fiatalon meg szinte lehetetlen.
2013. máj. 22. 05:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Belegondoltam-e... amióta apukám így halt meg, azóta ebben reménykedem én is. Egyrészt szép halál, másrészt rohadtul semmi életkedvem azóta. Annyi tanácsot mindenesetre adnék ezek után, hogy érdemes úgy élni, hogy bárki bármikor meghalhat, nincs idő haragra, hezitálásra, halogatásra. Aki meghal, annak már mindegy, de az ittmaradók ölhetik magukat egész életükben, ha valamiben (érzelmileg, figyelemben) adósa maradtak az elhunytnak. Ha meg van túlvilág, akkor nagyon nem mindegy, milyen tudatállapotban távozunk, vigyázni kell. Szóval jó tanítómester a hirtelen halál.
2014. ápr. 27. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!