Hogyan szerezzek önbizalmat és barátokat?
Szerintem örülnének, hogy végre megered a nyelved! :)
Én is ilyen vagyok, de nekem szociális fóbiám van, és azért.
Én is külföldön tanulok. Alig beszéltem a nyelvet mikor bekerültem, de attól még sikerült barátokat szereznem. Egészen egyszerű igazából. :) Az elején nekem sem ment és össze-vissza sétálgattam, nem tudtam mit csinálni csak az egyik embertől a másikhoz csapódtam. És, ha nagyon nem találsz barátokat keresd meg azt, aki úgy tűnik, hogy egyedül van és beszélj vele. :) Én is így tettem még, ha később ki is derült, hogy rengeteg barátja van. Meg külföldön amúgy is érdekesség egy idegen országból jött ember. Vagy nem tudták, hogy nem beszéled igazán a nyelvet? Mert amúgy az emberek mindig odajönnek az újakhoz. Egy-kettő biztosan. Érdekli őket, hogy ki vagy.
Na de a lényeg, hogy menj oda ahhoz, aki kevésbé van bandák között látszólag, és beszélj vele. Ne érdekeljen mit gondolnak az emberek! Igazából régen én is sokkal jobban féltem aztán egyszer csak rájöttem, hogy az égvilágon senkit nem érdekel mit csinálok. Szóval akkor mért kéne törődni vele? Az első hetekben, sőt hónapokban semmi sem jött össze nekem, és csak később mertem lépni, de azt nagyon megérte. És, ha normális embert szemelsz ki, akkor annak a barátai is befogadnak. Ennyi. :)
Persze ez csak az én tapasztalatom, de remélem segített,
Amúgy mióta vagy kint? Mert nem tudom nálad mennyire más a helyzet. :)
Augusztus óta.
Viszont az elején jöttek beszélni csak nem tudtam mit mondani.
Most meg már senki se jön oda hozzám.
Tudom nekem kéne baratkoznom el is kezdhetnek.
Ertem. Szerintem akkor teljesen igaza van az utolso hozzaszolonak. Nyugodtan elkezdhetsz baratkozni. Raadasul amugy sincs semmi veszteni valod. Sot meg az is lehet, ha jonnek uj diakok veluk baratkozol ossze. ^^ En az elso-ket honapban rengeteget benaztam, es en se tudtam ugy igazan senkivel se beszelni, csak setaltam mellettuk es hallgattam csondben. Mondjuk most sincs tul nagy valtozas, de aztan ahogy telt mult az ido, egyre jobban osszebaratkoztam veluk. Igazabol csak annyi az egesz, hogy ne erdekeljen, mit gondolnak masok. Persze tudom, hogy nehez, mert meg most sem tudok teljesen oldott lenni masokkal, viszont ok ezt elfogadjak, es igy mar sokkal konnyebb. :)
Biztos van valaki, aki kedvesnek latszik, es szivesen beszelgetnel vele, nem? Mert, ha van, akkor menj oda hozza, koszonj vagy valami, es ha tenyleg rendes, akkor ossze is tudtok valamennyire baratkozni. :) Aztan minden megy maga utan. A lenyeg csak az, hogy ne felj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!