Ha egy tanyán lakom önellátóan ebben az országban, semmiféle bejelentés, hivatalos papír nélkül, mennyire valószínű, hogy zaklatva leszek a hivatalos állami (maffia) szervezetek által, mint pl. rendőrség, adóhivatal?
Sziasztok,
Tanyán élek, feleségemmel, két pici gyermekkel.
Pár dolgot megosztok veletek, ami a saját tapasztalat.
1, Miért jó itt rabszolgának lenni mint egy irodában?
(Ezt azért tudom, mert programozó voltam, és elegem lett az egészből.)
Szóval azért, mert itt nem parancsol neked senki, nincs úgy rád erőltetve semmi. Van az a dolog, ha muszályból kell valamit megcsinálni, az nagyon nehezen megy. Ha meg te magad fogsz neki valaminek az sokkal élvezetesebb. Pölö: Ha elmész valakinek dolgozni, akkor bármit is csinálsz neki teszed, itt viszont mindent kizárólag magadért(nem az anyagi oldalát nézve, csupán a körülményeket).
Egy irodában dolgozni sokkal megterhelőbb a szervezetnek, mint kint a szabadban verejtékezve egész nap. Az ember fejlődésében sehol nem volt jelen az a mozgásszegény életmód, ami ma jellemzi a civilizációt. Ezért is az a sok beteg. Tulajdonképp elsősorban én is ezért hagytam fel előző életemmel, mert olyan betegségeim lettek, amire ez a "modern civilizáció" nem tudott gyógyírt, és most már látom, hogy nem is akar, hisz a tökéletes fogyasztó az beteg. A modern civilizáció tünetet azt nagyon jól kezel, de nem érdeke, hogy bárki is teljesen egészséges legyen, hisz akkor már nem vásárolná meg a jó közérzethez szükséges dolgokat.
2, Önellátóvá válás.
Ez egy nagyon érdekes téma. Képzeljétek el, ha hagynák a politikusok (nemcsak a magyar), akkor az egész ország önellátó lehetne. De most maradjunk csak egy tanyán. Természetesen ma már elég nehéz elképzelni az életet elektromos áram nélkül, üzemanyag nélkül, stb... Nem is kell. Az önellátást úgy kell elképzelni, hogy a saját szükségleteiden felül termelsz, amit eladva tudod fizetni a villanyszámlát, stb... Ha nem csinálod nagyon nagyba, ezt egy úgynevezett bunker módon lehet is csinálni, meg kell találni a vevőket, akkor még papír sem kell.
Az én helyzetem könnyű, hiszen én már olyan nagyban csinálom, hogy nem kell nélkülöznöm semmit. Most is 3G-s internettel rendelkezem, két autónk van, stb... De teljesen önellátóak. Hivatalosan minden, persze már akkora a bürokrácia, adminisztráció, hogy már én is legszívesebben visszavennék. Nem vásárolunk húst és zöldséget, mindent megtermelünk, Ügyesen kell konzerválni, tárolni. Ez fontos. Annyi erdőm van, hogy nincs gond a fűtésre. Villany és telefon számlát kell fizetni. De lehet egész kicsibe is csinálni, igényeket leadni. Meglehet.
Sokan az önellátásról egyből a remetékre gondolnak. Pedig ez nem így van. A civilizációval együtt kell és lehet élni. Tudni kell, hogy mi az amit be szabad engedni belőle. Ezt egy panelban nehezebb megoldani, mint tanyán, én ezért költöztem ki.
Ha van konkrét kérdésetek, szívesen válaszolok.
Üdv.
Ügyesen kell csinálni, kerülni kell a feltűnést és békén hagynak. És még csak önellátónak sem kell lenned hozzá. Egy tanyán elég jól el lehet bújni és olyan dolgokat csinálni, amiket faluban, városban nem feltétlenül néznek jó szemmel. Arra viszont ne számíts, hogy láthatatlan leszel. A környékbeli tanyasiak, erdőtulajdonosok, stb. sokkal inkább számon fognak tartani, mint egy panelban a szomszédaid, de ha középszerűnek mutatod magad és nem teszel kirívó dolgokat, nem foglalkoznak veled túl sokat. Lehetsz önellátó, de szerintem azzal sincs semmi baj, ha boltban veszed a cérnát és a sót, vagy ha szivattyúval húzod fel a vizet a kútból. Az értékteremtés nem feltétlenül ezeken múlik.
Adót a bejelentett bevételeid után fizetsz. Ha valamilyen üzletszerű tevékenységből van bevételed, de nem jelented be, csak feleslegesen sodrod magad veszélybe. Ha munkanélküli vagy és nem regisztrálsz álláskeresőként, akkor nem kapsz ugyan segélyt, de a kötelezettségeid is kevesebbek, csupán a havi 5-6000 Ft-os egészségügyi hozzájárulást kell magad után fizetned és békén hagynak.
Különben a tanyavilágban elég intenzíven él a cserekereskedelem. Légy jóban a szomszédaiddal. Nem kell a szombat délutánokat teázgatva egymás konyhájában töltenetek, de egy kölcsönös tiszteleten alapuló viszony mindenkinek előnyére válik. Ha sosem mozdulsz ki és nem beszélsz senkivel, pont az történik, amit el szeretnél kerülni: magadra irányítod a figyelmet.
Sok sikert a céljaitokhoz!
" .....Mellesleg pedig egészségesen kell élni és nem leszel beteg ..... "
Bocs, de ez vagy így van vagy nem !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!