Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha egy tanyán lakom önellátóan...

Ha egy tanyán lakom önellátóan ebben az országban, semmiféle bejelentés, hivatalos papír nélkül, mennyire valószínű, hogy zaklatva leszek a hivatalos állami (maffia) szervezetek által, mint pl. rendőrség, adóhivatal?

Figyelt kérdés
A társadalom és az ország tűrhetetlen állapota miatt barátnőmmel egy tanyára akarunk költözni, önellátóan élni, de nem jelentenénk be semmit sem, adót sem fizetnénk. Illetve a BTK-t sem teljesen tartanánk be.
2013. febr. 14. 14:19
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
Jól van akkor barátom, éld csak a felszínes életed nyugodtan. Engem nem izgatsz fel túlzottan. :D Szerinted mindenki arra vágyik amire te? Vagy van fogalmad arról, hogy kit sötétezel le? Vagy arról, hogy mi az élet és ki vagy TE? Nyilván persze nincs, mert akkor nem azt látnád életed nagy sikerének, hogy napi 8 órát dolgozol azért, hogy legyen mit enned, évente kétszer nyaralj valami közönséges turista paradicsomban a hozzád hasonló ezernyi tucatemberrel együtt és hogy vághasd a fád. :D
2013. febr. 16. 21:50
 32/53 A kérdező kommentje:
Egyébként legalább gúgléba írnátok be hogy tanya.
2013. febr. 16. 21:53
 33/53 anonim ***** válasza:
32%

Mert ha te tanyára mész napi 12 órát dolgozhatsz, hogy legyen mit egyél, és legyen fűtésed télire, szomszéd faluig nem jutsz el, nemhogy turistaparadicsomba.

Tudom, hogy ki vagyok és tudom mi az élet. Nem úgy mint te, akit zaklatnak a hivatalos szervek, a rendőrség meg az adóhivatal. Általában ezek a szervek az olyanokat zaklatják, akiknek fogalmuk sincs mi az az élet, és hogyan kell élni.

2013. febr. 16. 22:02
 34/53 anonim ***** válasza:
27%

Nézd..ahhoz, hogy az a kényelmem meglegyen mint egy tanyán,nem kellene még napi 4 órát sem dolgoznom (nem csak nekem, másoknak sem..), de mivel annál magasabb életminőséget igénylek, hajlandó vagyok cserébe még +4 órát dolgozni. Azt már végképp marhaságnak találom, hogy ezenfelül még +4 óra fizikai munkát végezzek, sokkal alacsonyabb életszínvonalért :P

(Mutass egy olyan tanyát, ahol magasabb az életszínvonal, akárcsak egy faluhoz képest is :P)

2013. febr. 16. 22:09
 35/53 anonim ***** válasza:
32%

Én láttam tanyát, nem csak a Google-ban mint te.

Ha te valóságban is láttál volna, tisztában volnál vele mennyi munka van ott, és nem irkálnál hülyeségeket.

2013. febr. 16. 22:12
 36/53 A kérdező kommentje:

:D:D Tényeket közölj, ne azt, hogy te már láttál tanyát, illetve milyen nehéz fizikai munka. Teljesen tisztában vagyok vele. Viszont te egyáltalán nem, se azzal, hogy a pénz NEM EGYENLŐ az életszínvonallal.

Persze ezt is mondhatom neked, mert úgy sem fogod fel, a kérdést sem sikerült megértened még mindig, illetve azt sem, hogy senki elől sem kell menekülnöm. Egyszerűen csak nem szeretnék összetűzésbe keveredni egy szervvel sem, mert eleve korruptak és egyébként sem lenne közük ahhoz, hogy mit csinálok a saját tulajdonomon.

Szóval köszönöm, de nem kérek tőled több hozzászólást, mert te is csak magyarkodni tudsz. Nézd már vissza mit írtál. Semmi mást azon kívül, hogy "te" "én" "te" "én". Szerinted érdekel ez valakit is? Láthatóvá válik ettől a témában való mérhetetlen tudásod és tapasztalatod?

Vagy csak annyira vagy képes, hogy 3 kommentben 3 hülyeséget írj le? :D

2013. febr. 17. 10:26
 37/53 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezt csak úgy példaként.

2013. febr. 17. 10:30
 38/53 anonim ***** válasza:
27%

Ha meg vagy győződve arról, hogy neked ez kell, akkor tedd meg, senkinek nem kell bizonygatnod semmit. A véleményekre fikarcnyit sem adsz, sőt, mindenkit elítélsz, aki hozzászól, akkor mégis mire vagy kíváncsi? A hermetikusan elzárt élet összes felelősségét, hátulütőjét egyedül neked kell vállalnod, ha amellett döntesz.

(Ja, és olyan nincs, hogy mindenki hülye körülötted, csak te vagy normális.)

2013. febr. 17. 11:16
 39/53 A kérdező kommentje:

Pedig ritkán azért vannak olyan élethelyzetek, ahol előfordul az emberrel, hogy csak hülyék vegyék körül. :)

Viszont ilyet én nem állítottam, azt sem, hogy nincs igazság abban, amit mondanak, egyszerűen csak látszik a hozzá nem értése a hozzászólóknak. Ha lenne tudásuk a dologhoz akkor nem azt írnák, hogy ez biztos nem fog összejönni, hanem sorolnák, hogy miért nem, de nem ezt teszik, csak írogatják folyamatosan, hogy hülye vagyok és úgy sem fog sikerülni. :D Igaz, én is ugyan ezt teszem szinte, csak másik irányból, a különbség csak az, hogy nem hülyézek le senkit azért, mert FELTÉTELES MÓDBAN leírta egy elképzelését a jövőjéről. :)

Engedélyt pedig nem kértem, mint már elmondtam egyszer. Tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, ennyi.

2013. febr. 17. 12:57
 40/53 A kérdező kommentje:

Ilyesmi válaszokra gondoltam, ha már csak a másik lehúzása, kritizálása megy:

[link]

Persze ez is csak egy vadbarom aki nem tudott már mit írni a szerencsétlen blogjára és olyan témában mászott, amitől távolabbi nem is lehetne a személye:

"Arról nem is beszélve, hogy olyan dolgokról is le kellene mondani, mint internet, telefon, kábel tv, újság előfizetés, tehát az alapvető információs csatornák. És még le kellene mondanunk... inkább nem is sorolom mennyi mindenről, apróságokról, aminek a fenntartása havi fix jövedelem nélkül nemigen megy. " Ez pl. vicc. Újság előfizetés? 21. században! Internet és tv mellé! :D

Na az akarjon már egy ilyen témába beleszólni, aki azért utálja a falut mert "szarszagvan" vagy mert nem tud menni nyaralni a 40 fokban afrikai putri országokba és nem tudja megnézni a kedvenc sorozatát mindennap.......

2013. febr. 17. 13:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!