Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan birkózhatnék meg...

Hogyan birkózhatnék meg ezzel? Nem tudok kibékülni magammal.

Figyelt kérdés

Majdnem elkövettem valami olyat, amit merőben elítélek, és ellenzek. Sőt, nem csak majdnem tettem meg, hanem egy bizonyos szintig ténylegesen is, annyi, hogy ez a szint még mondhatni alacsony, nem a leg... fokon van. Megijeszt a tudat, hogy meg is tettem volna, csak bizonyos tényezők ellehetetlenítették. Mi lett volna, ha minden megtörtént volna?

Mentegetőzhetek érzelmekkel is, de végig tudtam, mi zajlik, és azt, hogy ezt a saját optimálisnak vélt emberi értékrendem szerint nem szabadna... Tisztában voltam azzal, hogy megbánom/megbánnám, de nem fékeztem. Undorítónak és ijesztőnek tartom, és magam ellen fordultam. Visszacsinálni nem lehet, szerencsére azért nem annyi volt, ami a legdrasztikusabb, de amilyen barom vagyok, azt is a véletlennek köszönhetem, hogy nem. Az, ha emésztem magam, semmire nem jó. Hogy lépjek túl ezen?

(Nem törvénybe ütköző dologról, bűnről van szó, nem loptam, nem drogoztam, nem bántalmaztam senkit etc.)

15/L

2013. jan. 27. 00:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mi volt az a dolog? Gondolj arra, hogy mindenki követ el hibákat az életében, biztos oka volt, tanulsz majd belőle. De ha jól értelmezem, nem is tetted meg. Akkor mi a baj?:D Tényleg fölös ezen emésztened magad, ha nem történt semmi, így pláne nincs értelme.
2013. jan. 27. 00:31
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

"Hogyan birkózhatnék meg ezzel?" - Nem tudjuk, mivel küdesz, hiszen nem mondtad el. Így tanácsot sem nagyon adhatunk.

Tényleg 15 éves vagy? sokkal érettebbnek tűnsz a fogalmazásmódod alapján.

2013. jan. 27. 00:55
 3/9 anonim válasza:
48%
gondolom a szexre utal de mivel "nem volt annyi ami a legdrasztikusabb"..szoval valszeg csak lepippantott valakit a sloziban.:Digen u're a whoore..;)
2013. jan. 27. 01:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan, nem történt semmi, nem kell ezen rágódni, túl vagy rajta, tanulj belőle. Ennyi.
2013. jan. 27. 01:45
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ha már így, akkor kimondom, igen, szexről van szó. Nem feküdtem le senkivel, de nem sok hiányzott. Attól tartok, még egy találkozás, és belementem volna. Amit bánok, az az, ami meg is esett. Nem éppen "lepippantottam", de megtörtént egy pár dolog, amit nem így kellett volna, pláne nem először.

A legelején tudtam, hogy csak azt szeretné tőlem, viszont hittem benne, hogy lehet másként. Sajnos intellektuális, lelki és érzelmi szinteken is túl sokat hagyott, így ezen a téren is sikerült sérülni, viszont most igyekszem tárgyilagos maradni, részben, mert ezzel is csak mentegetőzni próbálok.

Hiába igaz, hogy nem volt meg, de rossznak érzem, hogy képes lettem volna rá. Úgy hiszem, ezt stabil kapcsolatban kellene megtenni, olyan emberrel, aki viszontszeret, nem szimpla vágyból, akárkivel. Talán meg nem is ennyi idősen, mert, bár ma már sokan korán kezdik ezt, szerintem a babaházból nem egyből az ágyban kellene kikötni.

Haragszom magamra, mert hagytam naív módon hinni benne, és bánt, hogy ez a hit, bizalom elvezetett volna odáig is... Félek, hogy jön más, aki ugyanezt végigcsinálja, és nem akarom megint teljes tudatossággal hagyni magam. Csakhogy, ez előtt sem akartam, de belesétáltam.

Tartok tőle, hog ez után is így lehet, de ott nem lesz időben vége... Ezért magam ellen fordultam. Amíg ki nem békülök, csak romlik minden. A fizikai állapotom (alváshiány, más pszichoszomatikus dolgok kivetülése), és a szellemi is (iskolában a teljesítésem, koncentrációm).

Tényleg 15 éves vagyok, és sajnálom, hogy a számomra szimpla kifejezés szokatlan a korombeliek közt. Sajnos én is ismerek olyat, aki megküzd egy összetett mondat értelmezésével is.

2013. jan. 27. 02:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen és ehhez hasonló történetekben az nem tetszik, hogy mondhatni mesterkélt hatást keltenek. Mintha az "elkövetőben" (jelenesetben benned) a szülők által belénevelt elvek viaskodnának folyamatosan az egyéni akaratával, ösztöneivel. Fogadjunk, világéletedben azt hallgattad, mennyire mélységesen elítélendő egy árva pajzán gondolatot megejteni agyban X éves kor alatt, vagy csak egyszerűen különb akarsz lenni a többségnél, s mivel rajtuk aktív nemi életet látsz, úgy véled, ezen az úton érhetnéd el a célod legkönnyebben (netán mindkettő közrejátszik). Nem tudom, miféle külső tényezőkről beszélsz, lehet, hogy valójában te parancsoltál megálljt, és valószínűsítem, hogy csak te ruházod fel nagyobb jelentőséggel a dolgokat, túldramatizálod őket egy csöppet. Ám ha ebben tévednék, akkor sem hinném, hogy égbekiáltó baklövést követtél el, ha másért nem, azért vallom ezt, mert mindenkinek szüksége van negatív tapasztalatokra a tanulság levonásához. Legközelebb óvatosabb leszel, ennyi.
2013. jan. 27. 02:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, hát ez most így esett. Nincs semmi baj, legközelebb okosabb leszel. De azért becsülendő, hogy 15 éves létedre ilyen okosan gondolkodsz és egy dolog miatt érzel bűntudatot, amit meg sem tettél, miközben mások a te korodban szemrebbenés nélkül csinálnak hasonló dolgokat és nem egy és nem is két sráccal. Szóval mindannyian csinálunk butaságot, nekem is volt hasonló és aztán elég sokáig féltem, hogy esetleg napvilágra kerül, de nem került... :D
2013. jan. 27. 10:08
 8/9 A kérdező kommentje:

Igazából az nem igaz, hogy a szüleim által berögzített séma miatt vagyok így, ők nem igazán törődnek ezzel/velem ilyen téren, mondhatni, emberileg magamat próbálom nevelni, több kevesebb sikerrel. Talán abban azért van valami, hogy tudat alatt nem akarok olyan lenni, mint akik körülöttem vannak, ezért állok ezzel a nézettel a dolgokhoz.

Sajnos a határt nem én húztam meg. Illetve, amikor vele voltam, én mondtam, meddig lehet, de az nem rajtam múlt, hogy többet nem találkoztunk. Csalódtam is a dologban, elvégre a gyönyörű tündérmeséken nőttem (volna) fel (ha már felnőtt lennék), és titkon hittem, hogy velem is minden jó és csodálatos lesz, csak hát nem így esett.

A napvilágra kerüléstől nem kell tartanom, egyáltalán, ez azért pozitív dolog. (:

Ahogy látom, mindenki hibázik, nekem ez az egyéni értékrendem szerint van betájolva azok közé. Most megpróbálom tisztán végiggondolni az egészet, és lezárni. Vége, és nem piszkálhatom örökké.

Köszönöm a válaszokat, segítettek!

2013. jan. 27. 13:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Még ha elfogadsz valamit, akkor én azt mondanám, hogy ne emészd magad. Ugyanis az teljesen felesleges. Akárhogy is érzel nem érdemes ebbe beleélned magad. Ha megteszed, ha nem akkor se. Ugyanis az embernek van egy igen rossz tulajdonsága. Mégpedig az, hogy olyan dolgoknak kerít nagy feneket, melyek amúgy teljesen jelentéktelenek. Ha jól értettem itt az előttem szólókat, akkor neked igazából nem az a bajod, hogy te ezt majdnem megtetted, hanem az, hogy vannak emberek, akik így gondolkodnak. Vannak persze. De én személy szerint óva intenélek attól, hogy mások esetleges negatív tettei, vagy kijelentései, esetleg tulajdonságai miatt te érezd magad rosszul. Nem szabad. Mindig arra gondolj, hogy én én vagyok, ők meg ők. Kész, lényeg az, hogy csak te számítasz és mások ostobaságait meg szard le. Ez lehet, hogy elsőre nehéznek tűnik, mert folyton beugrik az ezzel kapcsolatos emlék, de hidd el ha azt mondom, ha ezt minél előbb megtanulod kezelni, akkor semmi ilyen nem történhet veled a jövőben. Valószínűleg fiatalságodnak tudható be, hogy ez téged ilyen mélyen érintett és nem voltál felkészülve, nem testileg, hanem mentálisan egy ilyen fordulatra és nem tudtál vele mit kezdeni és ettől érezted magad rosszul.
2013. febr. 11. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!