Császározni fognak. Nem tudok kibékülni a helyzettel. Ti hogy dolgoztátok fel a dolgot?
én császárral szültem és nem éltem meg traumaként.
igazából már szülhettem volna csak a kisfiam szívhangja nagyon lelassult így sürgösségi császár lett. kiderült a vállára tekeredett a köldökzsinór.
nekem az a véleményem mindegy hogy hogy szülsz az a lényeg hogy egészséges legyen a baba. de lehet más máshogy gondolja
Én nagyon természetes szülésre készültem. A vége felé rengetegszer ctg-ztek, az utolsó hetekben 4-szer kaptam oxitocyn terhelést, mégsem nyílt a méhszáj. Nagyon ideges voltam, mert már a 32. héten azt mondta a doki, hogy el van öregedve a méhlepény. 41 hetesen befektettek a kórházba, akkor már annyit mondtam a dokinak, hogy az az egy a fontos, hogy egészségesen megszülessen!!!!!!!!!! Végül a ctg már nem volt túl jó, megcsászározott. Kiderült, hogy több gond is volt, amiért az egyébként beilleszkedett és menetirányban fekvő babám nem akart mégsem elindulni. Tér-aránytalanság és 2-szer, szorosan a nyakán volt a köldökzsinór. Császárral 10/10-es apgarral született, azóta is egészséges, nagyon erős baba (49 cm, 3700 gramm volt születéskor, most 7 hós, majdnem 8 kiló és már feláll kapaszkodva, mászik...)A doki a műtét után azt mondta, hogy ha erőltetjük a természetes szülést, akkor nem 10/10-es lett volna az apgarja. Nekem ennyi elég volt. Igen is megszenvedtem vele, nincs semmi rossz érzésem amiért engedtem a császárt a babám egészsége érdekében. Aki a császáros nőket lenézi a természetesen szülőkkel szemben, az nem való anyának (volt ilyen a kórházban). Az az igazi anya, aki a gyereke érdekeit nézi, meg azt, hogy egészségesen megszülessen és nem foglalkozik azzal, hogy milyen úton.
Hidd el, hogy a császárral való szülés nem leányálom. Nekem még mindig fáj a heg (állítólag még évekig érzékeny lesz), küzdöttem a szoptatással, de szerencsére azóta is szoptatok (még naponta 5-ször).
Én csak azt tudom mondani, hogy egyik út sem könnyű, de a végeredmény a lényeg és szerencsések vagyunk, hogy olyan korban élünk, amellyel megelőzhetjük azt, hogy sérülten szülessen a babánk a természetes szülés alatti komplikációk miatt. Szinte mindenkinek az az álma, hogy hagyományos úton szüljön, de ha nem lehetséges, akkor erre készülj, ezt fogadd el és légy büszke később magadra, hogy mindent megtettél, hogy egészséges babád legyen.
Bocsi, ha hosszú voltam, de idegesít, amikor valaki a császáros szülést nem tartja egyenértékűnek a hüvelyi úton való szüléssel. Nem jókedvében vállalja (általában) az ember.
Ha gondolod írj privátban, nagyon szívesen írok neked, ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban.
Fel a fejjel! Egészséges babát!:))
én az elsőt természetesen, a másodikat császárral szültem. hát, engem kcsit sem zavart. szerintem túlértékelik ezt a szülés dolgot. vajúdtam 12 órát, már a csempét is leszedtem volna a falról, mikor pedig megszületett olyan hulla voltam, hogy isten bizony mindenre volt erőm, csak arra nem hogy a saját gyerekemet nézegessem. mire megvarrták a gátsebem, amivel aztán sokat szenvedtem...
a császár hamar megvolt, a párom végig ott volt, beszélgettünk, kezébe adták a babát és együtt nézegettük, míg megvarrtak. a sebem meggyógyult hamar.
szerintem a szülés borzalom, legalábbis nekem az volt. az én szememben semmit sem tett hozzá a babavállalás élményéhez.
ha neked rosszul esik gondolj mindig arra, hogy a császár azt szolgálja, hogy a baba és te is épen mehessetek haza!
Én is császáros vagyok:-) Az az voltam:-) Nálunk is komplikáció volt, és így pikk-pakk kivették a fiamat:-) Megcsomózta a köldökzsinórját, és ha megszültem volna, szinte biztos, hogy nem élne:-( Csoda gyereknek hívták a kórházba(persze a hátam mögött, nekem nem mondták, hogy ne izguljak). Szerencsére egészséges, és erős:-) másfél hét múlva 1 éves lesz, és már készülök a zsúrjára:-)
Szóval örülök, hogy a dokim gyorsan és jól döntött:-) Jövőre szeretnék kis tesót is, és bevallom, félek a szüléstől. Előtte nem féltem, de mivel volt oxitocin és volt vajúdás, már tudom mi vár:-( Ha lehetne megint inkább a császárt választanám, bár tudom, hogy a legjobb a babának a hagyományos szülés.
Szerintem gondolj arra, milyen érzés lesz, amikor végre meghallod a nyöszörgést, amikor oda hozzák és előszór találkoztok szemtől szembe a gyermekeddel(én elsírtam magam) A szoros kötelék az öleléssel és simogatással kialakul, meg persze a szoptatással:-) Ne izgulj, légy boldog, hamarosan babád lesz:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!