Én ugyanezt a kérdést tettem fel a nőgyógyászomnak, aki egy kérdéssel válaszolt. " Milyen érzés volt a kezében tartani az egészséges babáját?" Persze közben mosolygott. elmagyarázta, hogy ha a természetes szülést választom, akkor kb. 90%, hogy nem élem túl, vagy ami még rosszabb, a baba sem. szóval nekem ennyi elég volt. Én a legjobb! barátnőmtől kaptam meg, hogy a természetes szülés tesz igazán nővé egy nőt. Na gondolhatod. De lesz*rom. Egészséges, gyönyörű kislányom van, és én is többé-kevésbé egészséges vagyok. A férjemnek pedig családot adtam. Feleséggel, gyerekkel. Ez számít.
Minden jót, és jó egészséget!
2010. aug. 24. 22:09
12/27 anonim válasza:
Remélem azóta már nem a "legjobb" barátnőd!! :)))
2010. aug. 24. 22:11
13/27 anonim válasza:
Hát ő még azt hiszi, de igazából valószínű sosem volt az.:)
2010. aug. 24. 22:12
14/27 anonim válasza:
sosem értettem az ilyet. miért, aki lombikos az sem igazán anya vagy nő? aki örökbe fogadott az sem az? ezt csak azért cisnálják, mert nagyra vannak azzal, hogy ők természetesen szültek és mekkora élemény volt, stb. nekem ilyen rokonom van. ott voltam, mikor szült, üvöltött, mindenkit elküldött mindenhova, azt kiabálta, hogy szedjék már ki mert megölök valakit(tény, hogy vajúdott eleget). azóta is azt meséli, hogy jajj az micsoda áldott élmény, akkor ő kiteljesedett meg hogy természetesen méltósággal szülni a női lét csodája...aztán teszi a megjegyzést a császárra. a képmutatásról ennyit.
2010. aug. 24. 22:17
15/27 anonim válasza:
"természetes szülés tesz igazán nővé egy nőt"
Elég szánalmas lehet a házassága és a kapcsolata a gyermekeivel, ha őt ez tette azzá :D
2010. aug. 24. 22:38
16/27 A kérdező kommentje:
Hűűű ez felért egy agymosássa :-D Köszi lányok a válaszokat! Nem ítélem/ítéltem el soha a császároskat, egyszerűen derültégből villámcsapásként ért a dokim kijelentése : "ebből nem lesz spontán szülés az biztos" ! Nem így készültem eddig, igen könnyen ment az előző szülésem....nahh, de mindegy.
Lényeg, hogy helyre billentettétek a fejemet :)) Köszönöm!
2010. aug. 24. 23:29
17/27 anonim válasza:
szia, az enyém is faros volt. Nekem sokat segített, hogy már a 30. héttől lelkiekben készülhettem rá, utánaolvastam, kérdezősködtem. Mostmár annyira elvagyok vele, hogy a következőt is császárral szülném. A kisfiam most 7 hónapos.
2010. aug. 25. 10:12
18/27 anonim válasza:
nekem indított szülésem volt,de sima szülésre készültem.nem tágultam,így a végén pikk-pakk császár mellett döntöttek.nem volt időm gondolkodni,gyorsan megvolt a kisfiam.aztán kiderült,hogy nem is jól volt beilleszkedve a szülőcsatornába,így meg sem születhetett volna természetes úton.mikor már itthon voltunk,hetekig rágtam magam azon,hogy én még megszülni sem voltam képes a kisbabámat.ekkor a férjem leültetett és csak annyit kérdezett:most jobb volna,ha simán megszülöd és volna egy nyomorék gyerekünk?ekkor elgondolkodtam,és helyre tettem magamban a dolgokat.hiszen mi a legfontosabb?van egy gyönyörű,lassan 9 hónapos egészséges kisfiunk,aki mármost merő csintalanság.és nem volt rosszabb,mint a szobatársamnak,aki simán szült és a gátmetszéstől nem bírt mozogni.a szülésznőmnek és az ügyeletes orvosnak pedig örökké hálás leszek,hogy nem szenvedtünk sokáig,hanem gyorsan döntöttek.
2010. aug. 25. 10:15
19/27 anonim válasza:
Nekem sima szülésnek indult, illetve nem indult, túlhordtam másfél héttel, így indították infúzióval. Reggeltől késő délutánig próbálkoztak, nem tágultam, így lett császár, amitől nagyon féltem. Alaptalanul! A gerincérzéstelenítés két apró tűszúrás volt, és az azt követő dolgok se voltak szörnyűek. A lányomat korábban "rendesen" szültem meg, gyorsan és viszonylag könnyen, de ha lehetne választani, százszor inkább a császár mellett döntenék legközelebb, nekem az utóhatások is könnyebbek voltak, mint a gátmetszés után.
2010. aug. 25. 14:36
20/27 anonim válasza:
Az én kislányom is császárral született és megértem a csalódottságodat, én is az voltam, amikor kiderült, hogy ez lesz, de azt tudom mondani, hogy az anyaság annyira csodás, összetett dolog, hogy persze, a közös szenvedés biztos hozzátesz valamit, de NEM MINDEN!! A házasságban sem az esküvő a lényeg. Egyébként pedig a hüvelyi szülések jelentős részét sem lehet "természetes útnak" nevezni, indítással, vákummal, fogóval és társai. A lényeg tényleg az, hogy egészségesen szülessen, hogy te is egszségesen felépülj. Az egész életetek ott lesz, hogy anyaként kiteljesedj! Készülj boldogan a nagy találkozásra!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!