Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lesz valaha "hivatásom"?

Lesz valaha "hivatásom"?

Figyelt kérdés

Most családi kényszerből tanulok valamit, amit majdhogynem gyűlölök + kitörölhetem majd vele. Mondjuk én magam is egyetemre akartam menni, mert lelkesen tanulok, és szeretek is. Gimiben minden tárgyból megvoltak a kedvenc részeim, mindegyiket értékesnek tartottam... Így vállaltam egy szakot, nem tudtam, hogy így fog elsülni.

Sok érdeklődési köröm, hobbim van, csakhogy ezek változóak, csaponganak. Van, hogy ami 4 évig megszállottságom, soha többé nem fog érdekelni. Jobb esetben megmarad, mint gyenge érdeklődési kör.

Van esély rá, hogy egyszer lesz valami, amire azt mondom, hogy igen, ezt akarom csinálni, ezen keresztül akarok hozzátenni a világhoz, segíteni az emberiséget/embereket? És kitartó lesz, legalább 10 évig (nem akarok ide-oda csapongani a szakmák között)?

Vagy majd diákmunka vagy diploma utáni akármilyen meló során tapasztalok eleget, és ki fog alakulni, hogy mit szeretnék?

Vagy el fogom fogadni, ami jön, "megszeretem", és a hivatásaim a hobbijaimon keresztül fognak megnyilvánulni?

Aki ugyanígy indult el, hogy érdeklődő, regények helyett tudományos/műszaki dolgokat olvasgat, szeret tanulni, a jó jegyekre törekszik; de a hivatását nem találta... Az leírná a történetét?

2013. jan. 13. 10:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
És a pénz csak szolgáljon, ne az vezéreljen
2013. jan. 13. 12:59
 12/25 A kérdező kommentje:

Álmodozunk itt, úgy érzem. :P

Én kertesházat, kutyát, és évente egy-két belföldi nyaralást szeretnék.

Manapság ezt is nehéz elérni.

Te mit csinálsz épp? Tanulsz még? Megtaláltad a hivatásodat? :P

2013. jan. 13. 13:02
 13/25 anonim ***** válasza:
Az útkeresés olykor sokáig tart, kanyargós, döcögős, megállít, elesel, felállsz, elindulsz. Egyedül a legrosszabb, célok nélkül a semmibe
2013. jan. 13. 13:03
 14/25 A kérdező kommentje:

:(

Közben gondolkoztam, a fotózás a hivatásom valahol, és célom is van vele. De még mindig csak hobbi.

És te megtaláltad már az igazit (nem emberben most :P ), vagy még keresed?

2013. jan. 13. 13:04
 15/25 anonim ***** válasza:
A kutyát megtaláltam, a többit keresem, álmodozunk :)
2013. jan. 13. 13:04
 16/25 anonim ***** válasza:
A fotózás nekem a hobbim, szórakozás, de már több mint 1 éve itt van letakarva, pedig szeretem. Fekete-fehér, filmes. A hivatást többször is úgy éreztem, hogy megtaláltam, aztán mégsem. Most ismét keresem. Társam is.
2013. jan. 13. 13:07
 17/25 A kérdező kommentje:

A hobbival is hadakozni kell, ha nem megszállottság, csak hobbi...

Szerintem vedd elő azt a fotógépet, hadakozz a nemakarással. :D

Én kézműveskedem - béna vagyok de ez mellékes -, és ott van nagy harc. Valahol a hobbim, meg hasznos, de kedvem az sokszor nuku, türelmem méginkább.

A kutyát a mondásból vetted, vagy tényleg van egy kutyád és jó barátok vagytok?

2013. jan. 13. 13:11
 18/25 anonim ***** válasza:
Tényleg van. Nekem a kézügyességgel nincs gondom. Én angolozgatok mostanában, valahogy az úgy elindult. Vannak céljaim, de az az igazság, hogy amiket az elején felsoroltál álmok, aazok nekem is pont így voltak, viszont perpill teljesen elérhetetlennek tűnik minden. Valamit át kell kapcsolni a fejemben, máshogy gondolkozni, másként élni, más célokat, vagyis máshogy megfogalmazni. A filmes fotózás nagyon drága játék, de ha megérint a sötétkamra varázsa nehéz tőle szabadulni. mindenképpen ajánlom, ha tényleg szeretsz fotózni, hogy te is szagolj bele ebbe a műfajba mondjuk egy szmenával. Aki tud fényképezni annak tökmindegy milyen gép van a kezében... A digitális fényképezéssel nem lehet versenyezni, de itt nem is az a cél, hanem az alkotás öröme, és leírhatatlan az a sikerélmény amikor a kezed között szépen előtűnik az a fénykép amit elképzeltél. Tényleg olyan mint egy varázs.
2013. jan. 13. 13:19
 19/25 A kérdező kommentje:

Az alkotás öröme, igen. :)

Meg egy harmonikus kompozícióra, ami egy szépséget mutat be, öröm ránézni,

A fotózás rákésztet, hogy figyeld a szépet, vedd észre, ne menj el mellette.

A természet ill. az ember alkotta szépségek egyaránt lenyűgöznek.

Imádom Budapestet, a többi nagyvárost, de szeretem a természetet is.

Ezért hivatás-hobbim a fotózás.

2013. jan. 13. 13:24
 20/25 anonim ***** válasza:
írtam
2013. jan. 13. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!