Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lesz valaha "hivatásom"?

Lesz valaha "hivatásom"?

Figyelt kérdés

Most családi kényszerből tanulok valamit, amit majdhogynem gyűlölök + kitörölhetem majd vele. Mondjuk én magam is egyetemre akartam menni, mert lelkesen tanulok, és szeretek is. Gimiben minden tárgyból megvoltak a kedvenc részeim, mindegyiket értékesnek tartottam... Így vállaltam egy szakot, nem tudtam, hogy így fog elsülni.

Sok érdeklődési köröm, hobbim van, csakhogy ezek változóak, csaponganak. Van, hogy ami 4 évig megszállottságom, soha többé nem fog érdekelni. Jobb esetben megmarad, mint gyenge érdeklődési kör.

Van esély rá, hogy egyszer lesz valami, amire azt mondom, hogy igen, ezt akarom csinálni, ezen keresztül akarok hozzátenni a világhoz, segíteni az emberiséget/embereket? És kitartó lesz, legalább 10 évig (nem akarok ide-oda csapongani a szakmák között)?

Vagy majd diákmunka vagy diploma utáni akármilyen meló során tapasztalok eleget, és ki fog alakulni, hogy mit szeretnék?

Vagy el fogom fogadni, ami jön, "megszeretem", és a hivatásaim a hobbijaimon keresztül fognak megnyilvánulni?

Aki ugyanígy indult el, hogy érdeklődő, regények helyett tudományos/műszaki dolgokat olvasgat, szeret tanulni, a jó jegyekre törekszik; de a hivatását nem találta... Az leírná a történetét?

2013. jan. 13. 10:23
1 2 3
 1/25 anonim válasza:

Általában már gyerekkorban kiszokott alakulni egy "kép" a gyermek fejében hogy mit fog csinálni felnőtt korában.

Pl. ha egy gyerek beleszületik, egy közdazdás, jogász, orvos vagy ügyvéd családba ,akkor ő is valószínűleg azt a pályát fogja választani. De mondjuk akinek már 20 évesen sincs egy konkrét elképzelse, annak valószínűleg már nem is lesz... :(

Ezt időben ki kell találni és küzdeni érte.

2013. jan. 13. 10:29
 2/25 anonim válasza:
*közgazdász
2013. jan. 13. 10:30
 3/25 A kérdező kommentje:

A családot hagyjuk... Egyik kamaszodott akkor, azért nem tudta befejezni a szakot, amit amúgy szeretett. A másiknak nem volt lehetősége arra, amit szeretett, habár megkedvelte és lelkiismereten csinálta, ami adatott neki. A harmadikat hagyjuk, ott a neveltetés hibádzott eleve. A negyedik, ötödik küzdött az álmáért, és sikerült is nekik elérniük. A többiekről nincs elég infóm.

Az első, aki épp "kamaszodott", máig nem bocsátott meg magának.. Persze mindig akadt munkája, lelkiismeretesen csinálta, de mégse lett diplomája, és mégse az, ami érdekelte volna...

Hosszú évekig tanár szerettem volna lenni. Mostmár nem annyira.

Nem lennék alkalmas a fegyelmezésre. Meg nem is vagyok jó emberismerő, a tanársághoz közel se érdekelnek eléggé az emberek, hamar felkapnám a vizet, nomeg a saját stréberségemből kiindulva túl kemény lennék. Így ennek nincs értelme.

Persze a tanárságot nem adtam fel teljesen. De nem suliban akarok tanítani-nevelni, hanem mondjuk előadásokat tartani valamiről, ezt a leginkább. Max. óraadó tanár.

De ehhez is kell az a "valami", a főállás...

2013. jan. 13. 10:48
 4/25 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen égek ki hamarabb, ha olyasmit csinálok, amit nem szeretek, igaz?
2013. jan. 13. 12:08
 5/25 anonim ***** válasza:
Nem, ha olyasmit csinálsz amit nem szeretsz, akkor azt úgy tudod csinálni, hogy leszarod. Semmilyen lelki terhet nem fog okozni, mert leszarod. De csinálod, fizetést kapsz érte.
2013. jan. 13. 12:42
 6/25 A kérdező kommentje:
Á azzal így egész jól kiegyeznék.
2013. jan. 13. 12:43
 7/25 anonim ***** válasza:
Én is kiegyeznék, de azért legyen ott fizetés is, ne csak éhbér.
2013. jan. 13. 12:47
 8/25 A kérdező kommentje:

Na igen.

Meg max. 10 óra legyen, ne 12-16.

2013. jan. 13. 12:55
 9/25 anonim ***** válasza:
8 óra, élni is szeretnék
2013. jan. 13. 12:57
 10/25 A kérdező kommentje:

Én is, de ez már vak álom. :)

Pedig család, hobbik, sport stb...

De... :(

2013. jan. 13. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!