Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van olyan aki elégedett magával?

Van olyan aki elégedett magával?

Figyelt kérdés
Mert ahogy hallgatom a barátaimat, vagy olvasom ezt a honlapot, csak azzal találkozom, hogy valaki sír, mert túl kövér/sovány, kicsik v. túl nagyok a mellei, utálja a combjait ilyenek. Igen főleg a nők azok, akik elégedetlenkednek. És akkor ne is beszéljünk a belső tulajdonságokról. Egyébként én magam is önbizalom hiányban szenvedek, tehát nem provokatív jellegű kérdés. Csak egyszerűen érdekel, hogy van e ilyen ember, aki tényleg szereti önmagát.
2009. aug. 27. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyjából. Jól érzem magam önbizalom hiányba nem szenvedek (néha még sok is van :D). Lassan elérem amit akartam :D
2009. aug. 27. 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Jól érzem magam a bőrömben. Nincsenek komplexusaim, és ezt hosszú évek munkájával értem el. Elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok. Már nem akarok megváltozni, nincs miért. Azt gondolom, hogy aki magával rendben van, az másokkal is rendben lesz. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek céljaim, vágyaim, ne vágynék a további épülésre... Csak egyszerűen nem hagyom, hogy a világ befolyásoljon. A saját mércémmel mérem magam, nem másokéval. Ez az, amire sokan képtelenek.
2009. aug. 27. 14:27
 3/8 anonim ***** válasza:
én nagyon elégedett vagyok magammal, külsőleg!Belsőleg is bár van hogy saját magamnak rontom el a kedvét, és mostmár próbálok a jó dolgokra koncentrálni
2009. aug. 27. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is szerencsére eljutottam odáig amit a második irt.Magamnak akarok megfelelni nem másoknak.Nincs önbizalomhiányom,szeretem magam. Volt ez másképp is,de igy sokkal könyebb boldogulni:-)
2009. aug. 27. 16:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt hogy értétek el? Nekem nuku önbizalmam sincs. Mindig csak a rosszat látom magamban...nagyon rossz.
2009. aug. 28. 01:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsónak: évek munkája volt. Hogy hogyan értem el, az túl személyes számomra, nem szeretek róla beszélni. Viszont amit ajánlani tudok, az annyi, hogy egyszer és mindenkorra töröld a szótáradból a "nem tudom", és a "nem vagyok képes rá"-kifejezéseket! Ha valami sikerül, dicsérd meg magad! Ha valaki megszól valamiért, gondold végig, hogy jóindulatból teszi-e, vagy csak fúrkálódik. Meg kell különböztetni az építő jellegű kritikát az irigy, illetve a rosszindulatútól. Az irigy kritikán ("dögöljön meg a másik tehene is") csak nevetni kell, a rosszindulatúról meg nem kell tudomást venni. Én sajnálom azokat, akiknek másra nem futja, mint hogy másokon köszörüljék az éles nyelvüket...

Ismerd el, ha valamiben jó vagy, és hidd el, hogy elég szorgalommal, hittel sok mindent el fogsz érni az életben, amire aztán büszke lehetsz. Csak légy tisztában az értékeiddel és a hiányosságaiddal, és menni fog az egész.

2009. aug. 28. 09:29
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi, hogy ennyien irtatok, ezek szerint azért szép számmal vannak elégedettek, csak ők a csendesebb oldalt képviselik:)
2009. aug. 28. 16:28
 8/8 A kérdező kommentje:

jah egyébként, aki kérdezi, hogy hogyan lehet elérni...

én járok pszichiáterhez, többek közt az önbizalom hiányom miatt, nekem az orvosom javasolta, hogy napi 3 jó dolgot mindig irjak össze, lehetnek egész picik is, nem kell hőstettekre gondolni. Nem tudom mennyire hatásos, én még csak egy hete irkálom a listámat, de ha gondolod próbáld ki

2009. aug. 28. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!